Binnenkijken bij een stijlvol familiehuis met keramisch visgraat parket

Visgraat Keramisch Parket Woonkamer

Na een aantal jaar vonden de eigenaren van deze prachtige woning het tijd om het helemaal om te gooien. En dat hebben ze gedaan. De gehele woning is weer vanaf nul opgebouwd en zo ingericht dat het voldoet aan alle wensen en behoeftes. Bij een woningrenovatie hoort uiteraard ook een nieuwe vloer. En die is er, en wat is het mooi geworden. Neem snel een kijkje naar het resultaat.

Na wat research over de verschillende opties van vloerbekleding is de keuze uiteindelijk gevallen op visgraat houtlook tegels. ‘Ik wist eerst niet eens dat zoiets bestond en na wat zoeken ben ik gestuit op keramiek’, verteld de eigenaar met een lach. Na alle voor- en nadelen van de verschillende opties naast elkaar gehouden te hebben, werd een keramische vloer een feit.

Prachtige uitstraling – makkelijk in onderhoud

Naast dat een vloer met keramische tegels enorm makkelijk zijn in onderhoud, doen de houtlook tegels niks onder aan echt parket. De tegels zijn namelijk kras- en vlekvast en te combineren met vloerverwarming. Door de sterke ontwikkeling van de afgelopen jaren in de wereld van tegels, is er enorm veel variatie in de tegels.

Dit zorgt ervoor dat er geen herhalingen te zien zijn in de tegels, net als bij een houten vloer. De prachtige Nid Natural van Atlas Concorde in 15×90 is de gelukkige. Met een geweldige lichtbruine kleur en voelbare structuur, is het resultaat verbluffend. De tegels zijn gerectificeerd en dus enorm maatvast. Zo is er geen imperfectie te zien op de vloer.

Bekijk onze tegels

De stijlvolle inrichting van de woning is de kers op de taart. Van de verschillende karaktervolle meubels tot de gekleurde wanden en strakke keuken. De gehele woning werkt in cohesie en vullen elkaar aan. De grote hoeveelheid aan natuurlijke lichtinval brengt elk detail van de vloer in het zonnetje.

PVC vloer voor de overige vloeren

Waar de woonkamer- en keukenvloer is bekleed met tegels, is er voor een PVC gekozen voor de bovenverdiepingen. Net als tegels, is een PVC vloer ook een meester in het geleiden van warmte. Zo kan het gecombineerd worden met vloerverwarming. PVC voelt zachter aan op de voeten en is een wat kostenefficiëntere optie.

Hier is er gekozen voor de Navaro Natural Oak van Ambiant. Met een grootste formaat van 120 bij 30 cm, hebben de stroken een ultra realistische uitstraling. Er is hier gekozen voor een plak PVC vloer, die dunner en sterker is.

Hiervoor diende de ondergrond wel eerst behandeld te worden met egaline. Aangezien de stroken direct worden verlijmd aan de ondergrond, is andere elke verhoging te zien en voelen. De beide vloeren delen dezelfde houttinten en vullen elkaar geweldig aan. Wij zijn groot fan van het eindresultaat en wensen de bewoners veel geluk en plezier toe!

De gekozen producten

57,95per m²
  Direct uit voorraad leverbaar
Betonlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat