Handvorm tegels | Marokkaanse zelliges

Onze handvorm tegel favorieten

94,95 per m²
94,95 per m²

Bezoek onze showroom.

✔  Unieke en fraaie opstellingen van tegels 

✔  Prachtige collecties laminaat en PVC

✔  Persoonlijke aanpak en de beste service

✔  Uitsluitend 1e keus en A-kwaliteit producten

✔  Ruime openingstijden. Vrijdag koopavond en elke zondag open

Meer informatie

Handvorm tegels inspiratie

Handgevormde tegels

Handvorm Tegels Betonlook Houtlook
Handvorm Tegel 10x10 Geglazuurde Craquelé Donkergroen Verde Cobre

Kleurrijke zelliges en retro handvorm tegels

Handvorm tegels worden ook wel friese witjes of Marokkaanse zelliges genoemd. Met deze  prachtige, kleine, met de handgemaakte klei tegeltjes kan je elke ruimte een unieke sfeer geven.

Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de kleurrijke zelliges: de glimmende glazuurtegeltjes die in verschillende handvormen te verkrijgen zijn. Met deze tegeltjes kan je een hippe, vintage en retrolook-ruimte creëren. Deze exotische tegels zijn er in diverse vormen. De bekendste zijn de rechthoekige handvorm tegeltjes, visschubben tegels (mermaid tegels) of de lantaarnvorm tegeltjes.

Een belangrijk kenmerk is dat de oppervlakte en formaten onregelmatig zijn. De productie van deze tegeltjes vindt plaats met de hand op een authentieke wijze. Hierdoor is elk wandtegeltje uniek en niet maatvast. De randen zijn niet strak en de oppervlakten zijn golvend. Dit geeft het een speels effect. 

Marokkaanse tegels worden toegepast in badkamers, keukens, het toilet en halletjes als muurbekleding en zijn echte eyecatchers. Door de mooie glazuurlaag op de tegeltjes ontstaat er een prachtig effect bij weerkaatsing van licht.

Nadelen van Marokkaanse zelliges

Echter hebben deze tegeltjes, net als andere authentieke handvorm tegels, een paar grote nadelen zoals de jaarlijkse behandeling om de tegeltjes te beschermen, de broosheid van de tegeltjes en de zeer hoge prijzen per m2.  Doordat er veel kleurnuances zijn bij het eindresultaat van deze tegels, is er ook een risico bij bestellen dat het geleverde product kan afwijken.

Zelligelook tegels 

Daarom leveren wij ook niet de originele en handgemaakte Marokkaanse zelliges en handvorm tegeltjes. Bij ons kunt u kiezen uit de vele zellige- en handvormlook tegeltjes, die niet van het echte te onderscheiden zijn en alle visuele kenmerken hiervan hebben, maar absoluut niet de nadelen. Hierdoor zijn deze tegeltjes dan ook zeer betaalbaar!

Deze hippe tegels zijn te verkrijgen in diverse formaten. De meest gangbare formaten zijn 13×13, 10×10 en 14×4.5. Deze tegeltjes zijn leverbaar in prachtige turquoise groen en blauwtinten, maar tegenwoordig ook in pastelkleuren en donkere kleuren als antraciet en zwart.

Volg ons op social media