Resultaat 1–36 van de 191 resultaten wordt getoond

Handvorm tegels

Bezoek onze showroom in Hoofddorp om onze volledige collectie handvorm tegels te bekijken

99,95per m²
78,95per m²
74,95per m²
104,95per m²
78,95per m²
Populair
74,95per m²
94,95per m²
74,95per m²
74,95per m²

Kleurrijke zelliges en retro handvorm tegels

Handvorm tegels worden ook wel friese witjes, zelliges tegels of Marokkaanse zelliges genoemd. Met deze prachtige, kleine, met de handgemaakte klei tegeltjes kan je elke ruimte een unieke sfeer geven.

Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de kleurrijke zelliges: de glimmende glazuurtegeltjes die in verschillende handvormen te verkrijgen zijn. Met deze tegeltjes kan je een hippe, vintage en retrolook-ruimte creëren. Deze exotische tegels zijn er in diverse vormen. De bekendste zijn de rechthoekige handvorm tegeltjes, visschubben tegels (mermaid tegels) of de lantaarnvorm tegeltjes.

Een belangrijk kenmerk is dat de oppervlakte en formaten onregelmatig zijn. De productie van deze tegeltjes vindt plaats met de hand op een authentieke wijze. Hierdoor is elk wandtegeltje uniek en niet maatvast. De randen zijn niet strak en de oppervlakten zijn golvend. Dit geeft het een speels effect. 

Marokkaanse tegels worden toegepast in badkamers, keukens, het toilet en halletjes als muurbekleding en zijn echte eyecatchers. Door de mooie glazuurlaag op de tegeltjes ontstaat er een prachtig effect bij weerkaatsing van licht.

Handvorm Tegels Betonlook Houtlook

Nadelen van Marokkaanse zelliges

Echter hebben deze tegels, net als andere authentieke handvorm tegels, een paar grote nadelen zoals de jaarlijkse behandeling om de tegeltjes te beschermen, de broosheid van de tegeltjes en de zeer hoge prijzen per m2.  Doordat er veel kleurnuances zijn bij het eindresultaat van deze tegels, is er ook een risico bij bestellen dat het geleverde product kan afwijken.

Het voordeel van zelliges tegels is wel dat het makkelijk te combineren is. Neem bijvoorbeeld effen betonlook tegels. Deze tegel zal niet de aandacht opeisen en zullen de handvorm tegels eruit springen.

Zelligelook tegels 

Daarom leveren wij ook niet de originele en handgemaakte Marokkaanse zelliges en handvorm tegeltjes. Bij ons kunt u kiezen uit de vele zellige- en handvormlook tegeltjes, die niet van het echte te onderscheiden zijn en alle visuele kenmerken hiervan hebben, maar absoluut niet de nadelen. Hierdoor zijn deze tegeltjes dan ook zeer betaalbaar!

Deze hippe tegels zijn te verkrijgen in diverse formaten. De meest gangbare formaten zijn 13×13, 10×10 en 14×4.5. Deze tegeltjes zijn leverbaar in prachtige turquoise groen en blauwtinten, maar tegenwoordig ook in pastelkleuren en donkere kleuren als antraciet en zwart.