De ultieme gids voor de beste PVC vloer

Beste PVC vloer

PVC vloeren hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke opmars gemaakt in de wereld van interieurs. Met hun duurzame eigenschappen en het gemak in onderhoud is dit ook niet zo gek. Maar met een overvloed aan verschillende PVC merken is het vinden van de beste vloer een uitdaging. Het kiezen van een nieuwe vloer doet u niet zomaar en dat snappen wij.

Elk persoon is anders en dat maakt de mens mooi en iedereen uniek. Hoewel iedereens woonstijl anders is, is er gegarandeerd een goede pvc vloer voor iedereen. Waar de één een pvc vloer voor de mooie uitstraling, wilt de ander het voor commercieel gebruik. In deze blog helpen we u op weg bij het vinden van de beste merk pvc vloer.

Beste PVC vloer

Waarom PVC vloeren?

Voordat we duiken in de verschillende PVC vloer merken beginnen we bij waarom pvc populair is. PVC is een type vloerbedekking dat gemaakt is van vinyl, wat een type kunststof is. Deze type vloeren bieden een geweldige combinatie van duurzaamheid en stijl. Ook zijn ze beschikbaar in een brede scala aan kleuren, legpatronen en afwerkingen.

Ze zijn daarnaast bestand tegen krassen, slijtage en vocht door een sterke slijtlaag. Dit maakt het een goede optie voor drukbezochte ruimtes of grote huishoudens. Een vinyl vloer is daarnaast ook geschikt voor vloerverwarming- en koelen. Dit komt door de uitstekende eigenschappen die goed zijn in het geleiden van zowel kou en hitte.

Het onderscheid tussen klik en plak PVC

Bent u al begonnen met het verkennen van de mooiste pvc vloeren? Dan bent u waarschijnlijk al gestuit op deze termen: klik en plak PVC. Hoewel de vloeren van dezelfde materialen zijn gemaakt en hetzelfde ogen, verschillen ze toch enorm. Daarom willen u graag vertellen over de verschillen van deze verschillende vloeren.

Klik-vloeren voor eenvoud en de doe-het-zelver

Klik PVC vloeren staan ook bekend als zwevend PVC en PVC laminaat. Dit komt doordat de planken komen met een handige kliksysteem dat lijkt op laminaat vloeren. Ook komen deze stroken met een eigen ondervloer en hoeft u deze niet appart aan te schaffen. Een klik vloer leggen kunt u om deze reden dus zelf uitvoeren, al heeft u weinig ervaring.

Voordelen van klik PVC

 1. Eenvoudige installatie: door de handige en vanzelfsprekende klikverbinding kunt u de vloer zelf leggen en kosten besparen.
 2. Komt met ondervloer: de stroken beschikken over een eigen ondervloer. In de meeste gevallen hoeft u geen extra ondervloer nodig.
 3. Niet permanent: voor het plaatsen van deze vloeren hoeft u geen lijm aan te schaffen. Hierdoor kunt u de vloeren demonteren en verhuizen.

Plak vloeren voor duurzaamheid en intensief gebruik

Plak PVC vloeren, ook wel zelfklevend PVC genoemd, wordt direct gelijmd aan de ondergrond. Hierdoor ontstaat er een enorm stabiele en duurzame vloer, die niet zal opbollen of bewegen. Deze stroken zijn daarom ook dunner, maar moet de ondergrond wel geëgaliseerd worden. Dit maakt het de beste keuze voor ruimtes met veel verkeer en vochtige plekken in uw woning.

Voordelen van plak PVC

 1. Enorm stabiel: door de direct verbinding met de ondergrond zijn ze enorm sterk als massief parket.
 2. Beter bestand tegen vocht: deze vloeren hebben geen randen waar vocht in kan trekken. Daarom is het de beste keuze als u een PVC vloer in de badkamer wilt.
 3. Makkelijk te vervangen: wanneer PVC stroken vervangen moeten worden is dit makkelijk met plak PVC. De stoken zijn namelijk niet bevestigd aan elkaar en kunnen daarom per strook vervangen
Onze PVC collectie Onze projecten met PVC
Beste PVC vloeren

De beste merken PVC vloeren

Er is een groot aanbod aan verschillende topkwaliteit vloeren die toch van elkaar verschillen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de beste PVC merken. Zo kunt u deze vloeren vergelijken en gaan voor de vloer die past bij uw wensen. We vergelijken zowel de prijs als kwaliteit van pvc vloeren en helpen u zo op weg.

1. COREtec

 • Voordelen: COREtec pvc is één van de meest populaire opties in de wereld van PVC. Deze vloeren hebben een robuuste constructie en zijn om deze reden erg duurzaam. De vloeren zijn makkelijk te installeren door uzelf en heeft u daar geen lijm voor nodig. De beste kwaliteit pvc vloer komt met een brede keuze aan stijlen, waaronder houtlooks en PVC tegels.
 • Nadelen: deze vloeren komen alleen als klik PVC en zijn niet te verkrijgen als een plakvloer. Ook is de prijs wat hoger, afhankelijk van de gekozen stijl en collectie.

2. Quick-Step

 • Voordelen: Quick-Step pvc staan bekend voor de uitstekende afwerking en duurzaamheid. Luxe vloeren kopen kunt u uitstekend doen met Quick-Step met de verschillende stijlen en patronen. De vloeren zijn compatibel met vloerverwarming en hebben een makkelijke installatie door het Uniclic systeem. Een PVC visgraat vloer van Quick-Step wordt gezien als één van de mooiste pvc vloer visgraat.
 • Nadelen: deze vloeren kan aan de hogere prijsklassen liggen als u dit vergelijkt met andere merken. Er is ook een beperktere keuze in diktes als andere merken. Dit kan bepalend zijn als u specifieke eisen heeft en het wilt combineren met vloerverwarming.

3. Belakos

 • Voordelen: Belakos PVC is een betaalbare optie als u kijkt naar de PVC vloer kwaliteit. Er is een aanbod aan verschillende ontwerpen, zowel modern als klassiek. De vloeren zijn zowel geschikt voor residentieel als commercieel gebruik. De vloeren hebben een goede warmteweerstand voor PVC en zijn milieuvriendelijk.
 • Nadelen: hoewel er vele verschillende decors zijn, is het aanbod toch beperkter dan andere merken. Zo heeft Belakos geen PVC tegels en de bestaan de meeste vloeren uit lichtbruine tinten.

4. Ambiant

 • Voordelen: Ambiant PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen. Met een hoge RC waarde pvc vloer van Ambiant zal de vloer jarenlang mooi blijven. Ook zijn deze vloeren goed geschikt voor het dempen van geluid en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Nadelen: hoewel het populaire vloeren zijn, is het relatief een onbekender merk. Ook is de vloer minder goed bestand tegen water ten opzichte van andere merken.

5. mFLOR

 • Voordelen: mFLOR PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. De vloeren hebben een authentieke uitstraling die niet te onderscheiden zijn van echt hout. Ook zijn de vloeren voorzien van geluiddempende eigenschappen, wat bijdraagt aan een verbeterde akoestiek.
 • Nadelen: de vloeren van mFLOR komen enkel al plakvloeren en hebben variatie in diktes. Dit geeft u minder vrijheid als u specifieke wensen heeft.

6. Bodiax

 • Voordelen: Bodiax PVC vloeren komen in vele verschillende stijlen en designs als hout en steen. Ook komen de vloeren zowel met een klik- als plakverbinding. De gebruiksklasse pvc is uitstekend en zijn de vloeren kras- en vlekbestendig. De vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik en te combineren met vloerverwarming.
 • Nadelen: de prijzen van Bodiax PVC liggen in het hoger segment. Dit maken de vloeren minder toegankelijk voor mensen met een beperkt budget. Ook kan het installeren van een Bodiax vloer moeilijker zijn als u geen ervaring heeft. Daarom kunt u deze vloeren het beste laten leggen door een professional.

7. Beautifloor

 • Voordelen: de vloeren van Beautifloor PVC komen in vele verschillende decors en formaten. De vloeren met klik-verbinding kunt u gemakkelijk zelf leggen en zo kosten besparen. Met een hoge slijtklasse van klasse 32 en klasse 33 blijft de vloer lang mooi. Ook zijn deze vloeren uitstekend geprijsd voor de kwaliteit wat u ervoor terugkrijgt.
 • Nadelen: de geluidsdemping van Beautifloor vloeren zijn minder geavanceerd dan andere merken. Dit is extra belangrijk als u de vloer gaat leggen in een tussenwoning met dB-eisen.

8. Vivafloors

 • Voordelen: Vivafloors PVC vloeren blinken uit met hun realistische uitstraling en textuur. Dit maken de vloeren niet te onderscheiden van echte houten en stenen vloeren. De vloeren zijn daarnaast ook enorm duurzaam en makkelijk in onderhoud. Ook zijn de vloeren bestand tegen water en daarom te gebruiken in de keuken en badkamer.
 • Nadelen: afhankelijk van de collectie en stijl kunnen de vloeren wat aan de hogere kant liggen. Echter hebben wij de populaire Vivafloors Oak 7810 in de aanbieding met een korting van 32%!
Merken PVC vloeren

Kwaliteit en tests

Wilt u er zeker van zijn dat u de beste PVC vloer kiest? Dan kunt u ook kijken bij de beste PVC vloer Consumentenbond, met boordelingen en tests. De Consumentenbond PVC vloeren beoordelingen zijn gebaseerd op opinies van experts. Deze beste PVC vloer test kunt u meenemen in uw keuze voor de perfecte vloer.

U kunt ook uw vraag stellen aan ons of onze showroom bezoeken in Hoofddorp. De plek waar pvc vloer kopen makkelijk en vrijblijvend is. Wij hebben inmiddels honderden klanten voorzien van een prachtige PVC vloer. Op basis van uw situatie kunnen wij de beste vloer voor uw wensen vinden.

Ook kunt u bij ons een PVC vloer inclusief legwerk afnemen. Wij hebben een team aan vakkundige leggers die het gehele proces voor u kunnen uitvoeren. Van het egaliseren van de vloer, tot het plakken en het afwerken van de vloer. Bij ons vindt u de perfecte vloer en dat weten wij zeker!

PVC All-In Deals
PVC vloeren trends 2023
Showroom Tegels en Laminaat