Toont alle 13 resultaten

Metro tegels

Bezoek onze showroom in Hoofddorp om onze volledige collectie metro tegels te bekijken


Metro tegels voor een tijdloos karakter

Metro tegels zijn niet weg te denken in de wereld van tegels. We zien ze vaak terugkomen in keukens en badkamers, en niet zonder reden. Deze tegel is een echte allemansvriend omdat ze erg toegankelijk zijn en een mooie basis leggen in een stijlvolle ruimte.

De metro tegels zijn langwerpig en hebben de vormen van bakstenen, die van een aflopende boord voorzien is. Deze karakteristieke eigenschap van deze tegel is zo ontworpen met een reden. De naam zegt het al, de metro tegels worden oorspronkelijk gebruikt in metro’s in Parijs en Berlijn. Ontwerpers hadden als doel om zoveel mogelijk licht te creëren in de ondergrondse, waar geen natuurlijke lichtinval is. De afgeschuinde kanten zorgen voor extra weerkaatsing van het licht, zodat er zo min mogelijk kunstlicht nodig is in de duistere ondergrondse tunnels. Haal deze stijlvolle en praktische tegel in huis om ook zo veel mogelijk licht en ruimte te creëren in uw woning. Kijk bij onze inspiratiepagina voor ideeën om deze populaire tegel te gebruiken en maak uw keuze eenvoudig online.

Metro tegels

Metro tegels voor iedere smaak

Oorspronkelijk beperkten de metro tegels zich enkel tot de kleuren wit en zwart. Gelukkig is er vandaag de dag meer aanbod, waardoor deze tegel zich ook in opvallende kleuren laat zien. Laat bijvoorbeeld één wand met een glanzende rode tegel betegelen, als echte blikvanger. Door de andere muren in een neutrale kleur wit te betegelen, wordt een levendig effect gecreëerd in de ruimte. De licht weerkaatsende eigenschap van deze tegel wordt vooral versterkt met een glanzend oppervlak, dat er ook nog eens extra luxe uitziet. De keramische tegel is bedekt met een extra toplaag, die weerbaar en krasbestendig is. Matte tegels zijn echter ook geliefd door de pure en simpele looks. Deze tegel gaat goed samen met een moderne inrichting, maar doet het ook goed met een rustieke uitstraling met houten elementen. Hierdoor kunt u met de metro tegel alle kanten op.

Metro tegels in de keuken en badkamer

Afgezien van de metrostations, is deze tegel ook een perfecte match gebleken voor Franse slagers. De glanzende toplaag van de tegel zorgt ervoor dat oneffenheden en vervuiling direct te zien zijn. Witte wandtegels in de keuken zijn daarom extra hygiënisch, omdat geen vlek u zal ontgaan. Door de glazuurlaag hebben de tegels een fijn glad oppervlak, waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn met een doekje en schoonmaakmiddel. Deze eigenschappen maakt de metro tegel de ideale wandtegel voor in de keuken. Ook in de badkamer doet deze tegel het erg goed. Het glanzende oppervlak zorgt dat het licht mooi weerkaatst wordt, voor een stijlvolle en frisse uitstraling van uw badkamer. Laat uw keuken of badkamer ook stralen met deze onderhoudsvriendelijke tegel!

Metro tegels badkamer

Speelsheid met een leuke decortegel

Heeft u het perfecte tegeltje voor aan de wand gevonden, en vraagt u zich nu af welke vloertegel hier goed mee samen gaat? Het strakke karakter van de metro tegel gaat goed samen met een gezellige print. Kies daarom voor een decortegel met een leuk motiefje. Zo brengt u extra levendigheid in iedere ruimte. De Portugese tegels kenmerken zich door de geometrische vormen en Mediterrane patronen. Ze zorgen voor een speelse uitstraling, wat mooi in balans gebracht wordt door het stijlvolle van een glanzende metro tegel.

Breng balans in iedere ruimte

Het mixen van verschillende stijlen kan een hele kunst zijn. U wilt natuurlijk niet dat uw woning rommelig oogt door tegels en meubels die niet bij elkaar passen. Gelukkig is de metro tegel door de neutrale uitstraling gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Bent u niet zo van de opvallende prints, maar wilt u toch wat speelsheid inbrengen in uw interieur? Kies dan eens voor een andere vorm tegel, zoals hexagon tegels. Deze zeshoekige tegel geeft een ruimtelijk gevoel aan uw keuken of badkamer, en zijn bovendien eenvoudig schoon te houden doordat zij met een smalle voeg gelegd kunnen worden. Of bent u gek op een rustieke uitstraling? Combineer de metro tegels dan met natuursteenlook tegels. Met houtelementen krijgt uw ruimte een erg huiselijke en natuurlijke sfeer.

Bezoek onze showroom
Metro tegels keuken

Creëer een optische illusie met metro tegels

Twijfelt u nog over de kleur metro tegels die u wilt gebruiken? Vraagt u zich dan af wat voor effect u wilt creëren in uw badkamer of keuken. Heeft u een kleine badkamer die snel krap aanvoelt? Lichte kleuren geven een open sfeer in iedere ruimte, zodat de badkamer ruimtelijker lijkt. De vorm van de stenen en de weerkaatsing van licht van de glanzende tegels, geven de illusie dat de badkamer groter is. In werkelijkheid komt er natuurlijk geen centimeter bij, maar wanneer u de badkamer in stapt voelt het toch ruimer. Het werkt ook de andere kant op. Donkere kleuren geven de ruimte een knus en intiem gevoel. Veel mensen houden dan ook van metro tegels in een zwart glans effect, die een mooi contrast geven met witte badkamermeubels. Met goede verlichting en leuke accessoires maakt u van de badkamer een stijlvolle en knusse ruimte.