Keramisch Parket

Onze favorieten

Bezoek onze showroom in Hoofddorp

✔  Unieke en fraaie opstellingen van tegels 
✔  Prachtige collecties laminaat en PVC
✔  Persoonlijke aanpak en de beste service
✔  Uitsluitend eerste keus en A-kwaliteit producten
✔  Ruime openingstijden. Vrijdag koopavond en elke zondag open

Meer informatie

Maak een afspraak voor uw showroom bezoek

Vrijdag koopavond en elke zondag geopend

Enorme collectie direct uit voorraad leverbaar

Onze service wordt beoordeeld met 4,9 uit 5

Keramisch parket: de vele voordelen van vloertegels

Zou u graag een parketvloer laten leggen maar vindt u het lastig dat hout zoveel onderhoud vereist? Heel begrijpelijk. In dat geval is keramisch parket het perfecte alternatief. Dit zijn tegels met een super realistische houtprint, die haast niet van echt te onderscheiden is. U verkrijgt daarmee dus de look van een parketvloer, maar dan met de vele voordelen van keramische tegels. Niet voor niets wordt keramisch parket steeds populairder, en niet alleen binnenshuis. Deze tegels zijn namelijk ook geschikt voor buiten, waar u ze kunt gebruiken om een gezellig terras aan te leggen.

Waarom kiezen voor keramisch parket?

Houten vloeren zijn ontzettend mooi, maar allesbehalve onderhoudsvriendelijk. U dient ze om de paar jaar te schuren en opnieuw te lakken, ze kunnen uitzetten en krimpen naargelang de temperatuur, en het is lastig om de kleur mooi te houden. Onder invloed van licht verkleuren houten vloeren namelijk vaak, in tegenstelling tot keramisch parket. Dit zijn namelijk gewoon tegels met een houtprint, welke niet kunnen verkleuren. De print blijft dus altijd exact dezelfde look behouden, hoe oud hij ook is.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer u iets laat vallen op een houten vloer er gemakkelijk een kras of deuk ontstaat. Zonde natuurlijk, en een goede reden om te kiezen voor keramisch parket. Tegels zijn namelijk veel beter bestand tegen dit soort ongelukjes, en er ontstaan niet snel krassen, en nog minder snel deukjes. Uw vloer blijft er zelfs bij intensief gebruik dus veel langer mooi uitzien, en dat terwijl keramisch parket goedkoper is dan een houten vloer. Het is immers eenvoudiger om massaler te produceren dan hout, daardoor ligt de prijs van tegels een stuk lager dan die van echt parket.

Keramisch Parket Kopen

Ruime collectie tegels met houtlook

In onze showroom in Hoofddorp vindt u een heel groot aanbod tegels aan houtlook, waarmee u een zogeheten keramisch parket kunt leggen. We hebben vloertegels in diverse breedtes, kleuren en afwerkingen, en zelfs in varianten met een structuur erin verwerkt. Deze zien er heel erg realistisch uit en zijn haast niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Enkel als u er op blote voeten op loopt voelt u het verschil. Tegels voelen nu eenmaal iets kouder aan de voeten dan hout, maar daar tegenover staat dat ze goedkoper en veel onderhoudsvriendelijker zijn.

Houtlook tegels in visgraatmotief

Sinds enkele jaren is het visgraat motief erg populair voor vloeren. Met een visgraatvloer wordt doorgaans een houten vloer bedoeld, maar ook een keramisch parket kan in dit patroon worden gerealiseerd. We adviseren daar een wat smallere tegel voor te gebruiken. Bij een echte visgraatvloer gebruiken ze immers ook doorgaans wat smallere planken, en dus ziet dat er realistischer uit. Qua kleur kunt u met een keramische visgraatvloer echt alle kanten op. We hebben dan ook houtlook tegels in veel verschillende kleurtinten en motieven, dus er zit er altijd wel een bij die past bij de stijl die u voor ogen heeft.

Uiteraard kunnen wij deze houtlook tegels niet alleen bij u leveren, maar we kunnen ze ook leggen. Onze gediplomeerde vakmannen hebben reeds jarenlange ervaring met het leggen van keramisch parket, en kunnen uw tegelvloer – in welke stijl dan ook – vakkundig en snel voor u realiseren.