Wat zijn keramische tegels/gres porcellanato tegels?

Wat zijn keramische tegels?

De keramische tegel staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing voor vloer en wand. Keramische vloertegels en wandtegels worden gemaakt uit een mengsel van klei, zand en overige smeltmiddelen. Deze mengsel wordt op maat gemaakt, geperst en gebakken met zeer hoge tempratuur van wel 1000 graden of meer.

Er zijn veel soorten keramische vloertegel zoals bijvoorbeeld geglazuurde en ongeglazuurde keramische tegels. Geglazuurde tegels worden ook wel verglaasde tegels genoemd en hebben een toplaag van Glazuur. De glazuurlaag op de tegel zorgt voor de verharding en waterbestendigheid van de tegels. Ongeglazuurde tegels hebben dus geen glazuurlaag en kunnen poreuzer zijn dan verglaasde tegels.

Wat zijn Gres Porcellanato tegels?

Gres Porcelellanato tegels zijn keramische tegels die onder nog hogere druk geperst worden, ze worden ook wel dubbelhard gebakken keramische tegels genoemd. Doordat deze keramische vloertegels onder zeer hoge druk geperst worden ontstaat er een enorme hardheid en lage vochtopname. Deze eigenschappen maken de Porcellanato tegels zeer geschikt als bijvoorbeeld keramische Terras tegels  voor buiten en voor commerciële ruimten.

Gres staat voor Vol keramische tegels, dit geeft aan dat deze tegels op veel hogere tempraturen gebakken worden waardoor deze tegels zeer duurzaam en vorstbestendig worden. Gres porcellanato tegels hebben een hoge krasweerstand en zijn uitermate geschikt in de woonkamer, keuken of badkamer. Doordat de Gres porcellanato tegels ook voorzien kunnen worden van een glazuurlaag is het mogelijk ze te verkrijgen in diverse kleuren en designs.

Ga terug

Maak een afspraak voor uw showroom bezoek

Vrijdag koopavond en elke zondag geopend

Enorme collectie direct uit voorraad leverbaar

Onze service wordt beoordeeld met 4,9 uit 5