Is laminaat waterbestendig?

Het antwoord hierop is ja en nee. Normaal laminaat is niet waterbestendig en kan niet tegen extreem veel vocht want laminaat wordt geproduceerd met hout. Maar tegenwoordig zijn er nieuwe soorten laminaatvloeren die een waterbestendige coating hebben waardoor het laminaat Dus waterproof wordt! Hierdoor kan het water niet onder het laminaat dringen waardoor het laminaat kapot kan gaan.

Bij Tegels en Laminaat kunt u terecht voor deze laminaatvloeren die waterproof zijn en in alle ruimtes van uw huis of gebouw toegepast kunnen worden. In onze showroom vindt u verschillende typen waterbestendig laminaat.

Kan waterproof laminaat in de badkamer?

Waterproof laminaat is vele malen beter bestand tegen vocht en water, maar wij adviseren het niet in de badkamer te gebruiken. Het waterbestendige laminaat kan in ieder geval niet in de doucheruimte maar bijvoorbeeld wel op een andere plek in de badkamer waar het maar een beetje nat wordt. Dan kan het namelijk niet kwaad. Het is wel aan te raden om het laminaat alsnog na te drogen.

De waterbestendige eigenschap van deze vloeren komen de kwaliteit en gebruiksgemak zeer ten goede, maar ondanks deze eigenschap zijn wij van mening dat laminaat niet in de badkamers toegepast kan worden.

Ga terug

Maak een afspraak voor uw showroom bezoek

Vrijdag koopavond en elke zondag geopend

Enorme collectie direct uit voorraad leverbaar

Onze service wordt beoordeeld met 4,9 uit 5