Wij steunen Friendz For Franniez

Wij zijn benaderd door een groep studenten van de Hogeschool Leiden, die ons een fantastisch project hebben gepresenteerd. Onder de naam Friendz For Franniez willen ze donaties ophalen, om zo 200 chronisch zieke kinderen te voorzien van de diensten van Franniez.

Wat doet Franniez?
Kinderfonds Franniez realiseert, onderhoudt en distribueert een leuk en nuttig verzamelsysteem voor alle chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar in heel Nederland. Franniez laten hen zien hoe stoer en flink zij zijn en zijn er na elke interventie. Ze helpen het kind een plek te geven aan alles wat rondom zijn of haar ziekte gebeurt. Dat geeft troost en moed. Franniez ondersteunen bovendien bij de verwerking én vormen een aanknopingspunt voor een gesprek, waarin een ziek kind zijn ervaringen kan delen. Franniez zorgt er voor dat chronisch zieke kinderen hun verhaal kunnen vertellen op een bijzondere manier. Elk kindje krijgt namelijk een fysieke spiraal waarop hij of zij een trede kan plaatsen met hierop een sticker die symbool staat voor wat er met hem of haar is gebeurd, zoals een prik, diagnose, ziekenhuisbezoek, etc. Lees meer over Franniez

Om dit project te steunen hebben wij een bedrag en mozaïekstenen gedoneerd, waarmee Friendz For Franniez een prachtige muur met engelenvleugels hebben gemaakt. Het idee is dat ze vervolgens met deze muur grote steden in gaan en mensen foto’s kunnen maken tegen een kleine bijdrage. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om zoveel chronisch zieke kinderen te voorzien van de diensten van Franniez.

Wij wensen Friendz For Franniez veel succes!