Wat is een PVC Vloer?

PVC vloeren zijn kunststof vloeren die bestaan uit meerdere lagen poly-vinyl-chloride. Ze zijn afgewerkt met een bovenlaag uit polyurethaan (PU). Deze toplaag is waterbestendig en erg slijt- en slagvast.

Welke PVC Vloeren zijn er?

PVC Vloeren bestaan in verschillende soorten, afwerkingen en maten. Hier wordt er voornamelijk onderscheid gemaakt in de legwijze. Zo is er Klik PVC met Kurk, Rigid Klik PVC en Plak PVC. Ook zijn er verschillen in decors: denk hierbij aan Houtlook, Landhuisdeel, PVC Tegels en Visgraat PVC. We gaan nu de eigenschappen voorlichten van de verschillende soorten PVC.

Wat is Plak PVC/Gelijmde PVC?

 1. Een beschermende bovenlaag
  Deze beschermingslaag met Scratch en Stain Guard technologie beschermt je vloeren tegen vuil, vlekken en krassen en maakt ze onderhoudsvriendelijk. De extra matte afwerking garandeert een naturel uitzicht.
 1. Een decoratieve vinyllaag
  Dit is de decorlaag van de PVC vloer, mogelijk in verschillende kleuren, materiaalimitaties en patronen. De geavanceerde druktechniek die voor deze laag gebruikt wordt zorg voor het “echte” effect.
 1. Een sterke vinylkern
  Deze watervaste en geluiddempende vinylkern zorgt voor comfort en duurzaamheid.
 1. Een stabiliserende laag
  Deze laag bevat een enorm grote dichtheid aan glasvezels die de PVC vloer bijkomende stabiliteit geven.
 1. Een stootbestendige vinyl achterkant
  Deze laag garandeert perfect gebalanceerde vloerpanelen die niet vervormen of kromtrekken.

Wat is Rigid PVC?

Deze PVC soort zit hetzelfde in elkaar als zijn gelijmde soortgenoot. Het enige verschil is dat laag 4 en 5 met nog een laag 4 bij elkaar geperst zijn voor nog meer stabiliteit. Zo kan het Rigid PVC grotere oneffenheden opvangen en is egaliseren niet altijd meer nodig.

Waarom kiezen voor een PVC Vloer?

Vlekkenbestendigheid
De toplaag van de PVC-vloer is voorzien van onze revolutionaire Stain Guard technologie. Ze houdt je vloer brandschoon en geeft vuil en zelfs slijtplekken geen kans.

Krasbestendigheid
De PVC-vloeren zijn ook voorzien van Scratch Guard. Deze technologie beschermt je nieuwe vloer tegen krassen.

100 % watervast
De waterafstotende technologie voorkomt dat water je vloer beschadigt. Dit maakt PVC-vloeren een geschikte vloerkeuze voor elke kamer in huis: van je huiskamer tot je badkamer of keuken.

Zacht en warm
De PVC vloeren voelen altijd zacht en warm aan. PVC is ook perfect in combinatie met vloerverwarming door de goede geleiding.

Geluiddempend
Een PVC-vloer vermindert geluiden zoals, tikkende hoge hakken of schrapende stoelen met zijn geluidsabsorberende lagen.

Welke Plaatsingsmethode van PVC Vloeren moet ik kiezen?

Onregelmatige ondervloer? Rigid PVC
Werk je op een onregelmatige ondervloer? (bv. op een oude tegelvloer met voegen van 5 mm breed en 2 mm diep) Dan is Rigid PVC de vloer van jouw keuze.

Ondervloer met kleine onregelmatigheden? Click PVC
PVC Click vloeren zijn ideaal voor plaatsing op ondervloeren met kleine onregelmatigheden (tot 4 mm breed en 1 mm diep) en voor het bedekken van grote oppervlakken.

Geëgaliseerde ondervloer? Gelijmde PVC
Als je ondervloer effen is of als je hem wil egaliseren, zijn de gelijmde PVC-vloeren de juiste keuze.