Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Beste vloer voor vloerverwaming

Vloerverwarming is tegenwoordig een populair alternatief voor centrale verwarming. Wanneer u kiest voor vloerverwarming zult u namelijk goedkoper uit zijn. Stookkosten kunnen met vloerverwarming wel 10% tot 15% lager uitvallen in vergelijking met CV verwarming. Vloerverwarming heeft uiteraard nog veel meer voordelen. Met vloerverwarming creëert u meer leefruimte, doordat de storende radiatoren niet meer aanwezig zijn. Daarnaast is het comfort van vloerverwarming prettiger. Als u ervoor gekozen heeft om vloerverwarming te laten plaatsen, dan is de vloer die u bij kiest van groot belang.

Verschillende soorten vloeren binnen ons assortiment zijn geschikt voor vloerverwarming. Om alles uit uw vloerverwarming te kunnen halen zijn tegels het meest geschikt. Een goed alternatief voor een tegelvloer is een PVC vloer. Een tegelvloer en PVC vloeren houden warmte het beste vast. Een laminaatvloer is niet geschikt. Bij laminaat is de warmteweerstand te hoog. Hierdoor wordt het verwarmende effect van de vloerverwarming opgeheven.

Beste vloer voor vloerverwaming

Het installeren van vloerverwarming

Wanneer u radiatoren in huis heeft dan zal de warmte via deze elementen de kamer ingaan. Het is een makkelijke manier van verwarmen. Het nadeel van radiatoren in huis is dat ze veel ruimte innemen en minder effectief werken. Wanneer u kiest voor vloerverwarming dan zal de gehele vloer comfortabel aanvoelen en de ruimte geleidelijk opgewarmd worden. Doordat de buizen dicht op elkaar onder de vloer gemonteerd worden zal de gehele vloer verwarmd worden. Bij elke stap zult u merken dat de vloer heerlijk warm is, waar u ook loopt. Afhankelijk van de keuze voor het type vloer zal de warmte prettig doorgegeven worden. Onze tegelvloeren en vloeren van PVC zijn beiden zeer geschikt voor vloerverwarming. Welke keuze het meest passend is voor u, is afhankelijk van de verschillende voordelen en uitvoeringen van de vloeren. Neem zeker een kijkje tussen alle verschillende vloeren in onze showroom. Wij helpen u graag de beste optie te vinden uit ons grote assortiment.

 

De beste vloer voor vloerverwarming

Als u uw woongemak wilt verhogen is vloerverwarming een zeer geschikte en voor de hand liggende keuze. Het is dan ook een comfortabele vloer voor iedereen, waarbij vloerverwarming extra geschikt is voor huisdieren en kinderen. De keuze voor het type vloer dat u bovenop de vloerverwarming gaat plaatsen is daarbij van belang. De beste keuze die u hierin kunt maken, is de keuze voor onze tegelvloeren. Met onze tegelvloeren haalt namelijk u het meeste rendement uit uw vloerverwarming.

Voor vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer de warmte goed opneemt, maar ook goed kan doorgeven aan de ruimte. Hierdoor is laminaat is minder geschikt als vloer. Laminaat laat de warmte slecht door. Een laminaatvloer is te dik en het materiaal is ongeschikt om de warmte van de vloerverwarming goed af te kunnen geven aan de ruimte. Daarom zijn tegels zijn het meest geschikt als vloer. Onze tegels hebben een hoge geleidbaarheid en een lage warmteweerstand. Dit resulteert in een goede geleiding van de warmte. De warmte van vloerverwarming wordt dus goed opgenomen in de tegels en wordt ook goed doorgegeven aan de ruimte erboven. Door het gebruik van tegels voelen zowel de vloer als de kamer prettig warm aan. De PVC vloeren uit ons assortiment zijn een goed alternatief. PVC geeft de warmte namelijk geleidelijk af en voelt ook prettig aan. 

PVC vloer met vloerverwaming

De voordelen van een tegelvloer

Wanneer u op zoek bent naar een hoogwaardige tegelvloer in combinatie met vloerverwarming dan hebben wij diverse varianten die geschikt zijn. Een keramische tegel is uitermate geschikt en heeft daarnaast vele voordelen. Zo is deze tegel zeer onderhoudsvriendelijk. Een keramische tegel is daarnaast kras- en stootbestendig. Deze tegels zijn beter bestand tegen een stootje omdat ze vrijwel niet poreus zijn. Ze weerstaan breuken en afbrokkeling, en zullen dus ook minder snel slijten. Dit is zeker een geschikte keuze wanneer u makkelijke vloer wilt, die goed te onderhouden is.  

 

Keramische tegels kopen

Keramische tegels vindt u bij ons in verschillende soorten designs en kleuren. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder natuursteenlook tegels, terrazzo, roestlook, metaallook en betonlook tegels. Als u graag warmte in huis wilt en houdt van de natuurlijke uitstraling van hout, dan is de houtlook tegel ook erg geschikt. Een houtlook tegel wordt ook wel keramisch parket genoemd. Deze tegels hebben de vorm en tevens de kleuren, nerven en tekeningen van een houten vloer, maar dan van een ander, keramisch materiaal. Deze houtlook tegels binnen ons assortiment zijn dan ook zeer geschikt voor vloerverwarming.

Visgraat tegelvloer met vloerverwaming

De verschillende soorten tegelvloeren

PVC vloeren en tegelvloeren zijn dus in veel verschillende uitvoeringen te vinden. Een PVC vloer is onder meer met een tegel look verkrijgbaar en een tegelvloer is dus ook in een houtlook verkrijgbaar. Het belangrijkste is dan ook om in onze showroom te komen kijken naar de vloer die het beste bij u past. Een voordeel van tegelvloeren is dat u de tegel in meer varianten kunt vinden dan de PVC vloer. Een tegelvloer is dan ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld een betonlook uitvoering. Dit staat ontzettend stylish in een moderne woning. De betonlook tegel is bij ons in verschillende kleuren verkrijgbaar. De uitvoering en de tint van een kleur grijs is verschillend per tegel. De tint kan meer richting grijs liggen of warme tinten hebben.

 

Natuursteen tegels en nóg uniekere tegels

Bij beton zijn verschillende kleuren mogelijk. Dit is eveneens zo bij de marmeren tegels. De marmerlook tegels zijn in wit, zwart en diverse bruintinten verkrijgbaar. Voor de marmer look hebben wij vele tegels die bestaan uit verschillende tekeningen en kleuren. Als u gaat kijken naar natuursteentegels, dan zijn verschillende tegels verkrijgbaar, waaronder natuurlijk de marmerlook, de leisteenlook of terrazzo tegels. Deze laatste zijn ook in veel verschillende tinten verkrijgbaar. In onze showroom vindt u tegels in elke tint en kleurcombinaties. Als u op zoek bent naar een unieke look dan zou u kunnen kijken naar een tegel met een roest look, een metallic look of een opvallend patroon.

Tegelvloer met vloerverwaming

Alternatieve houtlook vloeren voor vloerverwarming

Wanneer een houtlook uw voorkeur heeft, zou u ook kunnen kijken naar onze PVC vloeren. Een PVC vloer is bij ons in verschillende soorten houtlooks verkrijgbaar. Deze vloeren zijn net als tegels zeer geschikt voor vloerverwarming. PVC is daarnaast een duurzaam product en kan jarenlang meegaan. Bij ons vindt u verschillende merken PVC vloeren met een lange garantie.

PVC is dus een goed alternatief voor een tegelvloer. PVC is vochtbestendig waardoor u deze vloer door ons in verschillende kamers kunt laten leggen. Een ander groot voordeel van onze PVC vloeren, is dat de vloer kras- en vlekbestendig is. Dit is natuurlijk extra prettig in de keuken. Vloeren van PVC zijn dan ook makkelijk te onderhouden en zijn zeer geschikt voor kinderen en huisdieren. Een ander groot voordeel van onze PVC vloeren is dat het materiaal zacht en warm aanvoelt. In combinatie met vloerverwarming is het dan ook een zeer prettige en geschikte vloer.

 

Een PVC vloer uitzoeken

Kiest u bij ons voor een PVC vloer, dan kunt u kiezen tussen verschillende kleuren en vormen. Evenals bij een houten vloer, kunt u kiezen voor een PVC vloer met V groeven of zonder groeven. Daarnaast kunt u kiezen voor smalle of brede planken. De verschillende patronen zijn mogelijk tijdens het leggen of bij aanschaf. Een Hongaarse punt of een visgraatpatroon zijn unieke legwijzen, die u bij ons in de showroom kunt bekijken. U kunt bij ons vloeren bestellen in verschillende tekeningen en kleuren zoals wit, grijs, taupe, bruin, beige, zwart en alle kleurvarianten daartussen. De dikte van PVC vloeren varieert tussen de 2 mm tot 8+ mm. Voor verschillende toepassingen en zwaarte van gebruik is een andere dikte geschikt. Wij helpen u graag met de keuze voor de juiste PVC of tegel vloer. Wat voor vloer u ook zoekt voor bovenop uw vloerverwarming, de perfecte vloer is zeker te vinden binnen onze uitgebreide voorraad.

Bekijk onze collectie Bezoek onze showroom
PVC visgraat vloer met vloerverwaming
Showroom pvc
Showroom Tegels en Laminaat