Waarom is houtlook zo populair?

Waarom houtlook tegels populair

Waarom is houtlook populair? Het kan zelfs zijn dat u, zonder het te weten, al op houtlook tegels gelopen hebt! De uitstraling van keramische tegels met houtlook zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Er zijn echter tal van voordelen verbonden aan houtlook tegels. In deze blog kijken we naar de toepassingen van houtlook tegels, de kwaliteit ervan en de enorme keus die u heeft in houtlook tegels. Hiermee geven wij u antwoord op de vraag: waarom zijn houtlook tegels zo populair?

Waarom houtlook tegels populair

Toepassingen van houtlook tegels

Houtlook tegels bieden zeer veel mogelijkheden. Waarbij tegels vroeger alleen in badkamer, keuken, toilet en hal gebruikt werden, kunnen houtlook tegels overal in huis en zelfs buiten geplaatst worden. De toepassingen gaan van natte ruimtes zoals badkamer en keuken tot woonkamer en balkon. Anders dan hout kunnen keramische tegels nat worden, u kunt dus een vloer die oogt als van hout, in uw badkamer en zelfs in de douchevloer leggen. Hiermee kan overal in huis een natuurlijke uitstraling gegeven worden. Moderne toevoegingen tijdens de productie van keramische tegels maken deze antislip, vorstbestendig of geschikt voor zware belasting. U kunt op sommige tegels zelfs uw auto parkeren zonder dat deze breekt. Het toepassingsgebied is hiermee enorm geworden.

 

Houtlook tegels in de woonkamer

Waarbij u in de woonkamer vaak een houten vloer, vloerbedekking of laminaat aantrof, hebben veel moderne huizen een vloer van keramische tegels met houtlook of PVC. Houten tegels voor de woonkamer met visgraatmotief zijn een vervanging van parket. De prijs van zogenaamd keramisch parket ligt, afhankelijk van de kwaliteit van beide rond hetzelfde bedrag. De duurzaamheid en krasbestendigheid is van keramisch parket vele malen hoger dan dat van hout, dit maakt keramisch parket vaak na verloop van tijd een kosten vriendelijker alternatief. Dit is een van de redenen waarom houtlook tegels tegenwoordig zo populair zijn.

Voordelen houtlook tegels

Badkamertegels

De vloertegels in de badkamer kunnen prachtig van houtlook gemaakt worden. Ook wanneer er een combinatie gemaakt wordt van een slaapkamer met een ligbad. Hout kan slecht tegen vocht, dus zelfs nat uit bad stappen kan een houten vloer schade toebrengen. Keramische houtlook tegels hebben dit probleem niet. U kunt dus de gehele badkamer van “keramische hout” voorzien en u heeft nooit zorgen over vocht. Zelfs houtlook badkamer tegels in de douche doorleggen kan. Een leuke tip is om de wand achter de douche van houtlook tegels te voorzien voor een prachtige natuurlijke look.

 

Houtlook tegels met vloerverwarming

Keramische tegels missen dat warme gevoel van hout. Daarom is het ideaal om twee moderne woontrends te combineren. Houtlook tegels met vloerverwarming is goed mogelijk. Keramische tegels zijn zeer goed in het doorgeven van de warmte. Daarnaast blijven ze lang warm, ook als de verwarming al uit staat. U kunt denken aan de Duitse tegelkachels, waarbij de warmte die de kachel afgeeft via tegels geleidelijk aan de omgeving afgegeven wordt. Naast de goede eigenschappen die keramiek biedt voor doorgeven van warmte, trekken keramieken tegels niet krom en kunnen ze niet krimpen. Hierdoor is er minder onderhoud en geen zorgen voor schade door vloerverwarming.

Houtlook badkamertegels

Keramische houtlook tegels in vergelijking met echt hout

Hoewel keramische tegels op echt hout lijken, kan dit bij sommige mensen tot de vraag leiden: waarom houtlook tegels als u ook echt hout kunt kiezen? Onderstaand leest u de voor- en nadelen van houtlook tegels in vergelijking met echt hout.

Voordelen van echt hout:

  • Echt hout oogt nog natuurlijker, geen stuk hout is hetzelfde;
  • Natuurlijk hout voelt warm en geeft een prettige akoestiek aan de ruimte.

Voordelen keramische houtlook tegels:

  • Keramische tegels zijn zeer goed bestand tegen krassen, anders dan hout kunt u met een bureaustoel of zelfs met meubels schuiven. De kans op krassen is zeer minimaal;
  • Tegels krimpen nagenoeg niet, trekken niet krom en verbleken niet in de zon;
  • Tegels zijn ideaal bij vloerverwarming;
  • Houtlook tegels zijn bestand tegen water;
  • U kunt een vloer met houtlook tegels in een binnen en buitenverblijf doorleggen;
  • Houtlook tegels zijn vrijwel onderhoudsvrij, ze zijn schoon te maken met water en zelfs met veel reinigingsmiddelen;
  • Houtlook tegels kunnen voorzien worden van antislip laag;
  • Tegels kunnen in kleuren gemaakt worden die met hout niet goed mogelijk zijn, maar wel een houtnerf structuur hebben. Denk aan volledig zwart of andere kleuren.

 

Keramische houtlook tegels of houtlook PVC?

Naast keramische tegels heeft de PVC vloer de afgelopen jaren een sterke opkomst gemaakt. PVC vloer is te vergelijken met laminaat maar biedt betere eigenschappen. Hoewel de duurzaamheid lager is dan die van keramische tegels, is het duurzamer dan PVC. Bij PVC wordt dit, net als bij laminaat, bepaald door de toplaag. Een goede kwaliteit PVC vloer heeft een dikkere toplaag die beter krasbestendig is. Wel is een keramische vloer altijd harder dan een PVC vloer en is de kans op schade kleiner. Een PVC vloer is wel goedkoper dan keramiek, maar zal eerder vervangen moeten worden. Een keramische vloer kan bij goed leggen en goed onderhoud een leven lang meegaan.

Houtlook tegels populair kopen

Houtlook tegels kopen

Wanneer u nieuw bent in de wereld van de houtlook tegel, dan doet u er goed aan om het assortiment te bekijken. Via onze website kunt u ook foto’s van echte projecten bekijken om een beeld te vormen van hoe een houtlook vloer van tegels er in een echte situatie uit komt te zien. Daarnaast kunt u onze showroom bezoeken, hier kunt u de tegels met houtlook patroon bekijken en het reliëf voelen. U zult dan zeker deze prachtige optie gaan waarderen en begrijpen waarom houtlook tegels zo populair zijn.

 

Waar gaat u houtlook tegels plaatsen?

Nu u de voordelen kent en zeker wanneer u voorbeelden bekeken heeft van interieurs en exterieurs met houtlook tegels, dan komt de vraag: waar gaat u ze plaatsen? Kiest u voor een mooie “houten” vloer in de woonkamer, badkamer of keuken? Misschien wilt u uw terras of balkon wel opknappen en kunt u deze optie nu ook overwegen. Wat u ook met houten tegels gaat doen, wij helpen u er graag bij. U kunt bij ons houtlook tegels kopen en direct een offerte voor het legwerk ontvangen. Zo weet u zeker dat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe vloer. Nu weet u waarom houtlook tegels populair zijn!

Bezoek onze showroom Bekijk onze collectie
Houtlook tegels plaatsen
Houtlook tegels bestellen
Showroom Tegels en Laminaat