De voor- en nadelen van hexagon tegels

Voordelen nadelen hexagon tegels

Het gebruik van hexagon tegels is een interieurtrend die we tegenwoordig veel zien. In deze blog leest u meer over de voor- en nadelen van hexagon tegels. De tegels die u voor uw keuken, badkamer, toilet of bijvoorbeeld de vloer van uw hal kiest, blijven jaren liggen. Keramische tegels zijn zeer duurzaam. Sommige fabrikanten spreken over een levensduur van 50 jaar terwijl andere het zelfs over een levenslange levensduur hebben. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over hexagon tegels kopen en hoe ze in uw interieur zullen staan.

Voordelen nadelen hexagon tegels

Welke hexagon tegels kopen?

Bij het kopen van hexagon tegels, moet u goed nadenken over de voor- en nadelen van elk type tegel. Er zijn veel verschillende formaten, kleuren en designs. Gaat u hexagon tegels op de vloer plaatsen én op de wand of kiest u juist voor één van beide? Het voordeel van hexagon tegels is de eigenzinnige en luxe uitstraling. U herkent deze uitstraling van hotels met luxe interieurs. Deze specifieke uitstraling is ook nadelig: het maakt het uitzoeken van tegels een stuk lastiger. Welke hexagon tegels u gaat kopen, hangt sterk af van de verdere uitstraling van uw interieur. Wanneer u ook de vloer gaat vervangen tijdens de opknapbeurt van uw wanden in de badkamer of keuken, dan heeft u veel meer mogelijkheden. Gaat u alleen een wand opnieuw betegelen of kiest u ervoor om alleen de vloer te leggen, dan is het combineren van hexagon tegels moeilijker.

Onze hexagon tegels collectie
Combineren hexagon tegels

Hoe kunt u hexagon tegels combineren?

Hexagon tegels zijn goed te combineren met een houten vloer of met houtlook tegels. Daarnaast zijn deze tegels ook goed te combineren met beton of betonlook tegels. Door de organische vorm van een hexagon tegel, komt deze goed tot zijn recht tussen andere organisch ogende elementen. Een voordeel van dit type tegel is dat de keuze voor de tegel zelf hierdoor gemakkelijk te maken is. Hexagon tegels met marmer- of natuursteen look komen vrijwel altijd goed tot hun recht. Of u deze nou de keuze maakt voor een beige, bruine, groene of andere aardetint. De hexagon tegel is hiermee voor zowel moderne interieurs als in Scandinavische, of een ander op de natuur geïnspireerde interieur, een goede keuze. Hexagon tegels met print passen in een Marokkaans “Marrakesh” of in een boho sfeer woning. Zowel de zeshoekige tegels met print, de effen gekleurde tegels of de tegels met natuursteen look kunt u op een leuke, speelse en creatieve manier leggen.

Patronen en mozaïektegels

Het voordeel van de organische vorm is dat u speels kunt tegelen. U kunt met meerdere kleuren tegels een patroon maken. Leg de tegels in een vast patroon of door elkaar heen. Kies voor een licht afwijkende of complementaire kleur in de verschillende tegels om het contrast niet te groot te maken. Een nadeel van hexagon tegels in een mozaïek vorm leggen, is dat u er niet op uitgekeken moet raken. Doordat keramische tegels zo ongelofelijk lang meegaan, moet u er wel bij stilstaan dat u over tien jaar nog steeds dit patroon heeft. Blijf dus aan de voorzichtige kant met het design voor uw wand of vloer om er lang van te genieten.

Hexagon patronen mozaiektegels

Kleuren hexagon tegels

U kunt hexagon tegels in tal van kleuren en uitvoeringen kopen. Er zijn uiteraard de meest populaire kleuren, maar ook moderne uitvoeringen beschikbaar. Een aantal tegeltrends die we in hexagon tegels terug zien zijn:

  • Gekleurde hexagon tegels in klassieke kleuren en eventueel geglazuurd. Dit staat prachtig in een jaren 30 stijl interieur.
  • Gouden of rosé gouden hexagon tegels zijn ideaal voor een luxe interieur in bijvoorbeeld art deco stijl.
  • Met hexagon tegels met een print. Afhankelijk van de print, kunt u uw interieur een Marokkaanse, Spaanse of Portugese uitstraling geven.
  • Houtlook hexagon tegels; deze tegels passen in veel interieurs en zijn met name erg mooi op de vloer. Ook in de woonkamer of in andere ruimtes kunt u deze tegels goed gebruiken.
  • De natuursteen- en marmerlook hexagon tegels kunt u ook in andere ruimtes dan de badkamer of keuken aanbrengen. Ze komen mooi uit op zowel de wand als de vloer. U kunt ook uw kookeiland ermee betegelen.

Kortom, een groot voordeel die hexagon tegels bieden, hebben te maken met de productietechnieken van keramische tegels. Hierdoor is er zeer veel mogelijk in het design.

Kleuren hexagon tegels

Hexagon tegels leggen

Het netjes leggen van de hexagon tegels kan erg lastig kan zijn. De levelling spieën of voegkruisjes tussen de tegels aanbrengen, om ze zo recht en even ver uit elkaar te leggen, kan lastig worden. Een ervaren doe-het-zelf tegelzetter zal zich nog wel kunnen redden, maar wanneer u weinig ervaring heeft, zal dit erg lastig worden. Tegels met een oneffen bovenkant of natuurlijke uitstraling hebben eventueel wel wat marge in hoe het uiteindelijke resultaat oogt. Effen en vlakke tegels, zoals de effen groene hexagon tegels of een strakke, witte hexagon tegel, bieden deze marge niet. Om een mooi resultaat te krijgen, moeten ze ook goed gelegd worden. U doet er goed aan om hiervoor een professionele tegelzetter te vragen. U krijgt dan een mooi resultaat. Door de lange levensduur en doordat u goed heeft nagedacht over uw design, heeft u sowieso lang plezier van uw tegels.

Prijzen hexagon tegels

De prijzen van hexagon tegels liggen iets hoger dan bij een rechthoekige of vierkante tegel. U krijgt echter wel een veel luxere uitstraling waar u in de regel niet snel op uitgekeken raakt. De prijzen van hexagon tegels variëren tussen de 35 en 100 euro per vierkante meter. Doordat u ook een deel, zoals alleen de douche of alleen de achterwand van de keuken ermee kunt betegelen, kunnen deze hexagon tegels voordelig uitpakken. Een groot voordeel van hexagon tegels is dat, welke stijl of prijsklasse u ook kiest, iedere tegel uw interieur een prachtig effect geeft. Wilt u echter voor luxe en exclusiviteit gaan, dan is een geglazuurde zeshoekige tegel wel het mooist. U kunt gerust bij Tegels & Laminaat langskomen in onze showroom.

Tegels kopen bij Tegels & Laminaat

Ons motto is kwaliteitsproducten voor de beste prijs leveren. Hier hoort uiteraard ook de informatievoorziening, mogelijkheid tot tegels in de showroom bekijken en een persoonlijke benadering bij. Bestel uw tegels online, kom langs in onze showroom of neem contact op met onze specialisten om zelf onze service te ervaren.

Meer informatie
Prijzen hexagon tegels
Hexagon tegels kopen corona
Showroom Tegels en Laminaat