De verschillende soorten PVC vloeren

PVC vloer soorten

Wanneer u een PVC vloer gaat kopen, dan moet u weten dat er verschillende soorten PVC vloeren bestaan. De ontwikkelingen in PVC vloeren hebben elkaar de afgelopen jaren zeer snel opgevolgd. Hierdoor is er tegenwoordig een stuk meer mogelijk dan vroeger. Waarbij er vroeger met name plak PVC vloeren gekocht konden worden, kunt u nu ook voor klik PVC kiezen. Welke verschillende soorten PVC vloeren er allemaal bestaan, dat leest u verder in deze blog. Daarnaast vertellen we u meer over de verschillende merken en waar u op moet letten bij een PVC vloer kopen.

PVC vloer soorten

Kiezen tussen verschillende soorten PVC vloeren

U heeft de keuze tussen laminaat, hout, natuursteen, keramische tegels en van PVC gemaakte vloeren. U heeft besloten om een PVC vloer te kopen. Echter om goed voorbereid uw vloer aan te schaffen, moet u weten welke verschillende soorten PVC vloeren er zijn. De belangrijkste keuze is een plak of klik vloer kopen. Een plak vloer kan alleen gelegd worden op een helemaal egale ondergrond. Deze ondergrond mag geen oneffenheden bevatten en moet volledig schoon zijn. Deze soort PVC vloer is namelijk maar 2-3 mm dun, waardoor iedere oneffenheid door de vloer heen te zien is. U kunt het vergelijken met een sticker die u over een zandkorrel plakt, u zult deze door de sticker heen zien en voelen. Dit is iets wat u niet voor uw vloer wilt. Een PVC vloer verlijmen kan alleen op een betonnen of zandcement vloer die geëgaliseerd is met bijvoorbeeld egaline. De meeste mensen laten een plak PVC vloer door een specialist leggen.

Onze PVC-collectie
PVC keuken

Klik PVC vloer

Een klik PVC vloer is nieuwer en lost het probleem die een plak PVC vloer heeft op. Een klik PVC vloer is vergelijkbaar met laminaat. Ook van klik PVC vloeren zijn er verschillende soorten. Er bestaat volkern PVC, welk geheel van PVC gemaakt is. En HDF PVC lijkt op laminaat en kurk PVC; deze heeft een onderlaag van kurk die zeer geluiddempend en isolerend werkt. Tot slot is er Rigid Click PVC. Wat is PVC Rigid? Dit is een systeem waarbij er een sterke tussenlaag in de vloer zit. Deze vloer is makkelijk te leggen en de ondervloer hoeft tot op zekere hoogte niet geëgaliseerd te worden. Wanneer u geen beton of cement vloer heeft, kies dan voor een PVC klik vloer. Wanneer u wel een beton of cement vloer heeft, dan kunt u zowel een klik als plakvloer van PVC kiezen.

Bekijk volledige collectie

Hoogwaardige PVC vloeren

Tegels en Laminaat verkoopt alleen maar hoogwaardige PVC vloeren. Dit is belangrijk om te weten, want er zit verschil in de kwaliteit die aangeboden wordt. Bij PVC geldt goedkoop is duurkoop. Een lage kwaliteit PVC kan zelfs beschadigd raken door de nagels van een hond of kat. Let dus op de krasbestendigheid van PVC. Er zit echter meer verschil in hoogwaardige PVC vloeren ten opzichte van goedkope PVC vloeren kopen. Goedkope PVC vloeren kunnen ongezonde stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Kies dus een hoogwaardige PVC vloer en ga met een wijde boog om goedkope PVC vloeren heen. Hoe aantrekkelijk een PVC vloeren aanbieding ook lijkt, uw gezondheid is belangrijker.

Klik pvc vloer

Verschillende soorten PVC vloeren: verschillen per merk

Er zijn verschillende merken PVC vloeren te bestellen bij Tegels en Laminaat. Hier hebben wij de voorselectie voor u al gedaan. De producten die wij verkopen zijn door onze eigen, strikte beoordeling gekomen. Wij verkopen onder andere PVC vloeren van de merken Sense, Quick-Step, COREtec. Hoewel u vaak een merk kiest op basis van het design dat u mooi vindt, is het ook goed om naar de eigenschappen van een merk te kijken.

COREtec

PVC vloeren van COREtec zijn zeer sterk en goed bestand tegen water. U kunt de vloer nat maken zonder dat deze zal kromtrekken. Het leggen van een COREtec PVC vloer kan zonder lijm of spijkers. Het is makkelijk en voor vrijwel iedereen te doen. COREtec heeft prachtige natuurlijke designs. De collecties hebben namen als Essentials. Naturals en Ceratouch. De verschillende designs van de PVC vloeren in de collecties bieden binnen één merk al heel veel keus.

Sense

Sense vloeren horen bij de beste PVC vloeren als het op prijs-kwaliteit aankomt. De vloeren zijn sterk en worden op allerlei manieren afgewerkt. U kunt Sense vloeren kopen die anti-statische, anti-bacteriële of slip-werende eigenschappen hebben. Deze PVC vloeren worden zowel in woningen als in zakelijke panden gebruikt.

Quick-Step

Met het Rigid systeem van Quick-Step kan iedereen een PVC vloer zelf leggen. Wanneer u een design van Quick-Step mooi vindt, kan het meestal zowel als plak PVC of als Klik PVC geleverd worden. Quick-Step bestaat al jaren en maakt onder andere ook laminaat en parket. De designs zijn, zoals u zult verwachten van een merk dat ook parket maakt erg mooi.

Vloerverwarming pvc

PVC vloer voor vloerverwarming, keuken of badkamer

Wanneer u de verschillende soorten PVC vloeren wilt vergelijken, kijk dan ook naar het type vloer dat past bij uw gebruik. Niet iedere vloer is even geschikt voor een vochtige ruimte of voor gebruik met vloerverwarming. Bij elk product staat er aangegeven waar deze geschikt is. Bent u op zoek naar iets specifieks? Neem dan contact met ons op.

Specificaties van PVC vloeren

Om de verschillende soorten PVC vloeren te vergelijken, kunt u naast alle bovenstaande verschillen ook de individuele specificaties bekijken. Hierin staat bijvoorbeeld de slijtklasse uitgedrukt in een cijfer en ziet u of de PVC vloer waterproof of waterafstotend is. Verder ziet u ook wat voor garantie de fabrikant op het product geeft. Waarbij sommige fabrikanten slechts enkele jaren garantie geven, bieden andere fabrikanten van PVC vloeren een levenslange garantie op slijtage. Uiteraard dient de PVC vloer wel goed gelegd worden om lange tijd mooi te blijven. Twijfel u of u zelf handig genoeg bent om de vloer perfect te plaatsen? Vraag onze adviseurs voor advies om de vloer zelf te leggen of laat uw PVC vloer professioneel leggen.

Kom langs in onze showroom

Om de verschillende soorten PVC vloeren echt te ervaren, kunt u het beste langskomen in onze showroom. Hier kunt u in alle rust, alle verschillende soorten PVC vloeren vergelijken met elkaar en met onze adviseurs spreken. Zij kunnen adviseren welke soort PVC vloer het beste is voor uw woning of pand. Omdat een goed gelegde PVC vloer zeer lang meegaat gezien sommige fabrikanten geven zelfs een levenslange garantie op slijtage, is wat extra tijd spenderen om een mooie PVC vloer te kiezen wel aan te raden. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Meer informatie
Showroom pvc
Laminaat showroom
Showroom pvc