Welke soorten decortegels zijn er?

Decortegels soorten

U heeft al een keuze laten vallen op een tegel, maar zoekt het laatste onderdeel om het ontwerp af te maken. Een laatste detail, wat uw ruimte anders maakt dan wat er al bestaat. Een bijzonderheid, wat uw karakter en stijl weerspiegeld. Decortegels zijn hiervoor ideaal, maar waar moet u beginnen? Welke verschillende decortegels zijn er? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Zo kunt u voor de laatste keer achter de tekentafel en bent u een stap dichter bij uw droomruimte.

Wij zijn Tegels en Laminaat: een expert in alles wat te maken heeft met vloeren en wanden. In onze blogs helpen we onze lezers wijzer te worden binnen deze opwindende wereld. Onze adviseurs staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Telefonisch, via de mail of in onze showroom in Hoofddorp.

Decortegels soorten

Portugese tegels: exotische decortegels in alle denkbare kleuren en patronen

Als u denkt aan Portugal, denkt u naast het eten, de steden en stranden ook aan de kleurrijke tegels. Deze tegels staan ook bekend als azulejos-tegels en versieren elk oppervlak om elke hoek.

Portugese tegels zijn enorm populair als decortegel en bestaan in een breed scala aan verschillende patronen. Of u nou houdt van kleurrijke patronen, of een zacht dessin in pastelkleuren. Er bestaat een variant, wat uw ruimte zal complimenteren. Het voordeel van keramische patroontegels is dat het zowel geschikt is voor de vloer als wand. De toepassingen zijn zo eindeloos. Zo kunt u een volledige vloer bedekken of een scheiding maken met uw keuken en woongedeelte. U kunt uw keukenwand een eigenzinnig karakter geven of een baan trekken in uw badkamer. De keuze is aan u.

Meer Portugese Tegels inspiratie

Een “DIY”-gevoel met handvorm tegels

Zoekt u iets om uw wanden te bekleden? Decor wandtegels, waar u uren naar kunt staren? Dan zijn handvorm tegels een fantastische keuze voor u. Verkrijgbaar in alle bedenkbare kleuren, formaten en zelfs vormen. De meest populaire handvorm tegels blijven de hexagon, vierkante en rechthoekige tegels. Maar net zo mooi zijn arabesque, schubben, pentax en ruit handvorm tegels.

Deze wandtegels hebben een handgemaakt effect en bezitten alle charmes van de originelen: ongelijke randen, gegolfde oppervlakken en verschillende tinten. Wij hebben een prachtige collectie aan handvorm tegels. We kunnen u verzekeren dat deze tegels een tijdloze, rustieke charme aan uw badkamer- en keukenwanden zullen geven.

Vierkante handvorm
Vierkant
Rechthoek handvorm
Rechthoek
Lange handvorm
Lang
hexagon handvorm
Hexagon
arabesque handvorm
Arabesque
schubben handvorm
Scubben
ruit handvorm
Ruit
pentax handvorm
Pentax

Uniek en chique mozaïek, verre van generiek

Wat mozaïektegels zijn weet u al, maar weet u ook in hoeverre de diversiteit in mozaïek gaat? Van verschillen in materialen als natuursteen, keramiek en glas tot aan de vele vormen en legpatronen. Mozaïektegels zijn perfect om net dat tikkeltje anders te creëren in een ruimte die de aandacht trekt.

Of u mozaïek alleen wilt gebruiken om een nis te vullen of een gehele wand wilt bekleden. Deze decortegels zijn perfect om een ruimte te accentueren. Naast dat het prachtig is, is mozaïek ook enorm praktisch. Het kan makkelijk aangebracht worden op vlakke, maar ook gebogen oppervlakken. Bekijk ons assortiment aan prachtige mozaïektegels en bekijk wel ontwerp bij u past.

Metro tegels: van ondergronds naar uw woning

In het begin van de twintigste eeuw waren de muren van de metrostations in London en New York versierd met deze tegels. Deze effen, witte, baksteenvormige tegels hebben een krachtige en tijdloze look. Door hun eenvoudige, strakke en minimalistische uitstraling behoren ze tot de populaire wandtegels.

Of u nou uw badkamer wilt opfleuren met een opvallende nieuwe feature of een praktische achterwand wilt creëren voor uw keuken. Metro tegels bieden een multifunctionele oplossing als decortegels, toepasbaar in elke ruimte. Verkrijgbaar in monochrome tot aan felle en gedurfde kleuren. Ook kunt u nog meer kleur in het design verwerken door te spelen met voegkleuren en prachtige contrasten toepassen. Aan u om de gewenste combinatie bij elkaar te zoeken.

Accentueren met “normale” tegels

Wat we zeker niet moeten vergeten is dat grote en vlakke tegels ook perfect kunnen dienen als decortegels. De grote hoeveelheid aan verschillende afwerkingen en de kwaliteit van de tegels, maakt het dat u superrealistische accentstukken kunt creëren in uw beoogde ruimte.

Zo kunt u diversiteit in een ruimte creëren door een specifieke wand te bekleden met ander soort tegel. Denk bijvoorbeeld aan een marmerlook decortegels op de wand in een met houtlook bekleedde badkamer. Of een enorme betonlook tegel, die als één geheel uw keukenwand voorziet van klasse en bescherming. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Vertel ons: waar gaat u voor kiezen?

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Showroom Tegels en Laminaat
Decortegels badkamer
Showroom Tegels en Laminaat