Verschillende patronen houtlook tegels

Houtlook tegels visgraat patroon

Bent u ook fan van de warme uitstraling van houtlook tegels? Hiermee ervaart u de voordelen van keramische tegels, met de natuurlijke look van een houten vloer of wand. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u een houtlook vloer wilt laten leggen. In vergelijking met bijvoorbeeld een neutrale betonlook tegel, zit er veel nuance verschil in een houtlook tegel. Net zoals met echt hout, zijn er knoesten of nerven op het oppervlak van de tegel te zien en te voelen. Door de natuurlijke kleurtinten en reliëf van de tegel is een vloer of wand van houtlook bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Wist u dat iedere fabrikant van houtlook tegels de tegels produceert aan de hand van foto’s die zijn genomen van echt hout? Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de houtlook van de tegels zo realistisch en echt mogelijk wordt nagebootst. Denk aan de echte houtpatronen, tinten en vormen van nerven en knoesten.
Op het moment dat er echter minder foto’s worden gebruikt in het proces, komt het vaker voor dat hetzelfde patroon terugkomt op de tegel. Dit komt doordat de variatie in het hout dan minder zichtbaar is. Bij Tegels en Laminaat zorgen wij ervoor dat de tegels altijd voldoende variatie hebben. Bij onze houtlook tegels hoef je dus bij het leggen zelf minder rekening te houden met het patroon, omdat er al veel variatie in verwerkt is. Samen met de rechte afsnijding van de tegels, is dit een van de belangrijkste eigenschappen van onze tegels.

Houtlook tegels patroon

Visgraat patroon voor dynamische vloer

Van oorsprong wordt de visgraat parketvloer ambachtelijk gelegd. Langwerpige houten planken worden in motief geplaatst. Direct na het leggen wordt de vloer geschuurd, de naden dichtgesmeerd, nog meer geschuurd en afgewerkt met een beschermlaag. Een visgraat houtlook tegel leggen is echter vele malen makkelijker. De tegel hoeft natuurlijk niet geschuurd en gelakt te worden. Maar liefst 50% van al het verkochte keramische parket wordt gebruikt als visgraat motief. Dat vinden wij niet zo vreemd, aangezien een visgraat houtlook vloer er erg stijlvol en trendy uitziet. De ‘planken’ zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, zodat u de juiste match voor uw interieur kunt kiezen. De meest gekozen afmeting voor een visgraat vloer is de 15×90 cm tegel. Uiteraard kunt u voor een bredere plank kiezen om een robuuster en ruimtelijk effect in de ruimte te creëren.

Onze houtlook tegels collectie
Houtlook tegels visgraat patroon

Langwerpige tegel planken voor een natuurlijk ogende parketvloer

Houdt u van de uitstraling van een parketvloer, zonder het bijbehorende onderhoud? Een echte parketvloer dient regelmatig onderhouden te worden met een polish en moet dan opgeschuurd worden. Zo blijft het hout in goede conditie. Met een houtlook vloer heeft u echter wel de uitstraling, zonder het bijbehorende prijskaartje en onderhoud van een echte parketvloer. Met langwerpige tegel planken wordt een heel natuurlijk effect nagebootst. De lengte zorgt voor continuïteit in de vloer, u ziet namelijk minder voegen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een lengte van 25 x 150 cm om een realistische parketvloer na te bootsen. De keramische platen zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan en zijn bovendien kras- en slijtvrij. Zo ziet uw keramische parketvloer er na vele jaren nog steeds als nieuw uit!

Houtlook tegels langwerpig patroon

Combineer verschillende formaten voor een levendig effect

Voor een speelse uitstraling kunt u de houtlook tegels in verschillende formaten laten leggen. Zo is het mogelijk om unieke patronen te creëren die u nergens anders zult tegenkomen. Dit wordt ook wel Romaans verband of module genoemd. Bestel bijvoorbeeld 3 of 4 verschillende formaten van dezelfde tegel om een dynamisch patroon te creëren. Het mag dan wat meer tijd kosten om deze vloer te leggen, maar het resultaat mag er zeker zijn. Een levendige vloer die een warme, maar ook moderne uitstraling heeft. De organische patronen gaan goed samen met strakke meubels, en deze vloer misstaat zeker niet in een klassiek interieur!

 

Houtlook tegels in wildpatroon voor de waaghalzen

Hoeft uw vloer niet rechttoe rechtaan te zijn? Met een wildpatroon van uw houtlook tegels wordt een interessant effect gecreëerd wat voor een gedurfde uitstraling zorgt. Hierbij worden de lange stroken in een speels patroon gelegd. De rijen beginnen op verschillende lengtes van de keramische planken, waardoor geen rij hetzelfde ligt. Niet alleen met de lengte, maar ook met de breedte van de plank kunt u spelen. Zo wisselt u bredere stroken af met langwerpige tegels voor een uniek patroon. Bij houtlook tegels denkt u misschien in eerste instantie aan vloertegels, maar het wildpatroon komt ook goed tot zijn recht als wandtegel. Dit is een echte sfeermaker die zorgt voor een knus en huiselijk gevoel wanneer u de ruimte betreedt. 

Houtlook tegels wildpatroon

De vele voordelen van houtlook tegels

Waar een echt houten vloer vooral gebruikt wordt in de woonkamer, opent de keramische houtlook tegel vele andere deuren. Deze tegels zijn namelijk waterbestendig en krasvrij, waardoor deze ook in natte ruimtes zoals de badkamer en toilet geplaatst kan worden. Ook in de keuken is deze tegel goed te gebruiken. Door het gladde oppervlak is de tegel gemakkelijk schoon te houden. Met een doekje en schoonmaakmiddel is uw keukenvloer weer helemaal spik en span! Bovendien is de tegel, in tegenstelling tot echt hout, goed te combineren met vloerverwarming. Deze energiezuinige manier van verwarmen zorgt dat radiatoren in huis minder gebruikt hoeven te worden, en dat scheelt weer op de energierekening!

 

Voor meer inspiratie bezoekt u onze showroom

Het moge duidelijk zijn dat u vele kanten op kunt met de houtlook tegels. Ieder patroon voegt een eigen karakteristieke sfeer toe aan de ruimte. Bekijk onze showroom om de vele toepassingen van deze natuurlijk uitziende tegel te bekijken. Kiest u voor een houtlook vloer of juist wand, en bent u benieuwd hoe u deze tegel kunt combineren met andere soorten tegels? Vaak wordt er voor een neutrale, lichte kleur gekozen die voor een mooi evenwicht zorgt met het warme van houtlook. Of blijf in de warme sferen met een warme tint die goed aansluit bij uw tegel. In onze showroom bekijkt u de diverse combinaties die met houtlook mogelijk zijn. Ook voor andere tegels zoals betonlook, marmerlook of opvallende decortegels bent u bij ons aan het juiste adres. Als tegelexperts voorzien we u bovendien graag van advies op maat, zodat u binnen een mum van tijd de perfecte tegel zult vinden!

Meer informatie
Houtlook tegels patroon showroom
Houtlook tegels bestellen
Showroom Tegels en Laminaat