Dit zijn dé tegeltrends van 2023

Tegeltrends 2023

Tegels behoren tot de meest veelzijdige opties voor vloer- en wandbekleding. Al eeuwenlang vormen keramische tegels de basis van interieurs. In de loop van de jaren is er constante evolutie van vormen, formaten, materialen, afwerkingen en kleuren. Naast dat tegels prachtig en stijlvol zijn, zijn keramische tegels enorm duurzaam en slijtvast. Met alle bijkomende voordelen van tegels blijven ze de beste keuze voor uw badkamer en woning.

Om u te voorzien van de tegels trends 2023 hebben we samen onze experts en adviseurs een selectie gemaakt van tegels waarvan wij verwachten een wederopbouw te maken. Ook hebben we de blijvende trends van de afgelopen jaren meegenomen. Zo hopen we u te inspireren met verschillende tegellooks, om u weer een stapje verder te helpen bij het samenstellen van uw droomruimte.

Tegeltrends 2023

Bij het bepalen van tegels voor uw woning zijn de afwerking, grootte en algehele uiterlijk de belangrijkste aspecten. Uw woning moet u zien als een leeg canvas, waar u met verschillende tegelcombinaties u een unieke en persoonlijke ruimte kunt creëren. Gaat u voor tegels met warme aardtinten of een koele, industriële ruimte met betonkleuren? Laten we gelijk kijken naar de beste tegelsoorten van 2023.

Blijvende trend

1. Marmerlook tegels blijft de koning van luxueuze badkamers

Hoe bepaalde tegelafwerkingen een opwachting maken, maar na een aantal jaar weer uit de picture verdwijnen, zijn marmerlook tegels nog steeds de meest populaire keuze voor stijlvolle badkamers. Waar echt marmer een kostbaar en kwetsbaar product is, zijn keramische marmerlook tegels vriendelijk voor de portemonnee. Daarnaast hebben ze alle voordelen van keramische tegels en zijn dus juist enorm duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Naast de elegante Calacatta en Carrara marmersoorten, wat (gebroken) witte tegels zijn, worden andere kleuren keramisch marmer steeds populairder. Hoewel zwarte marmerlook tegels al jaren in trek zijn, worden grijze marmerlook tegels steeds populairder. Doordat deze tegels makkelijk te combineren zijn met andere tegelafwerkingen, zijn ze perfect te gebruiken als accentwand. Zo kunt u de luxe behouden van marmerlook voor een uniek effect waar u zich mee kunt onderscheiden.

We hebben in 2022 al de stijgende trend van en-suite spa-badkamers gezien en deze trends zal zich voortzetten in 2023. De focus blijft liggen op de luxe materialen en elegante details die zullen aanvoelen als uw eigen wellness-resort.

Blijvende trend

2. Industrieel effect met tegels met betonlook en metallook

Als u wilt gaan voor een ruimte waarvan u zeker bent hier tientallen jaren plezier van te beleven, blijven effen betonlook tegels de perfecte keus. Naast dat tegels met betonlook enorm duurzaam zijn, zijn ze letterlijk te combineren met elke tegelsoort en -kleur. Wanneer u de basis van uw ruimte heeft gelegd met betonlook tegels, kunt u karakter toevoegen met accentwanden en meubels. Als u dan na een aantal jaar een frisse wind wilt gooien door uw woonruimte, kunt u deze onderdelen vervangen en de ruimte een nieuw leven geven.

Naast de tijdloze betonnen tegels kunt u gaan voor een tegel met meer diversiteit en lef: metallook tegels. Deze tegels hebben het effect van een geoxideerde vloer of wand en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en formaten. Deze tegels geven uw ruimte een industrieel en grootstedelijk effect. U kunt door metallic tegels te combineren met tegels met een rustigere afwerking, rust en contrast in uw ruimte creëren. Of u gaat juist all-in en creëert zo een robuuste en stoere ruimte. De keuze is aan u.

Deze tegels komen in alle denkbare vormen en formaten. Zo hebben we de afgelopen jaren de opkomst van tegelslabs gezien. Dit zijn groot formaat tegels met hoogtes tot wel 3 meter. Dit betekent dat u dus een effect kunt creëren van een massieve gietvloer of stucwand. Met de minimale voeglijnen zullen de tegels nauwelijks te onderscheiden zijn van elkaar. De resultaten met tegelslabs zijn verbluffend en we adviseren u om deze producten in onze tegelshowroom in Hoofddorp te bekijken. Zo krijgt u namelijk pas echt een gevoel bij de omvang en afwerking van deze tegels.

3. Travertijntegels worden de nieuwe populaire natuursteen-afwerking

Natuursteen blijft een wonderbaarlijk fenomeen waar Moeder Aarde zelf voor zorgt. Hoewel natuursteen tegels als jaren enorm populair zijn, is het een grote groep aan verschillende soorten natuursteen. De populaire en bekende natuursteensoorten zijn graniet, marmer en leisteen. We willen u graag vertellen over een afwerking waar u wellicht niet bekend mee bent: travertijn tegels.

Maar wat zijn travertin tegels? Travertijn in een natuurlijke steensoort, van origine gemaakt door minerale afzettingen uit natuurlijke bronnen. Door dit proces krijgt travertijn een onderscheiden en opvallend uiterlijk. Travertijn is namelijk te herkennen aan de unieke golvende wervelingen en lijnen. Met deze speciale textuurlijnen, en de variërende aardetinten tot beige tinten, zijn travertijn tegels een trendy optie wat u moet overwegen.

Hoewel authentiek travertijn (net als elk soort natuursteen) goed onderhouden moet worden, is dit niet het geval bij keramische travertijntegels. Naast het prachtige uiterlijk van travertijn hoeft u zich niet bezig te houden met schoonhouden en verzegelen van de tegels. U kunt op een efficiënte wijze een luxe ruimte creëren, waar u zich zeker zal onderscheiden tussen de badkamers met de traditionele natuursteenbadkamers.

4. Hongaarse punt tegels zijn de nieuwe visgraat houtlook tegels

We hebben allemaal de stijging in populariteit van visgraat vloeren gezien en dit zal altijd een populaire legwijze blijven. Wilt u de klasse houden van een keramische parketvloer, maar toch het verschil maken met iets unieks? Dan zijn Hongaarse punt tegels een optie wat u zeker moet overwegen.

Hongaarse punt wordt ook wel chevron tegels genoemd. Maar wat is het verschil tussen Hongaarse punt tegels en visgraat? Het antwoord is simpel. Waar het bij visgraat houtlook tegels gaat om rechthoekige tegels in een kleiner formaat en als een puzzel in elkaar vallen, worden de ko rte zijdes van chevron tegels haaks afgesneden. De punten van deze tegels worden haaks op elkaar geplaatst en komen de rechte verticale lijnen naar voren. Het effect is uniek en tijdloos, maar adviseren wij altijd een chevronvloer te laten leggen door een vakkundige tegelzetter. Waar visgraat tegels automatisch op de juiste plek valt en elke tegel elkaar overlapt, is er bij een Hongaarse punt-vloer geen ruimte voor fouten. De punten moeten exact haaks op elkaar vallen, want legfouten zullen gelijk zichtbaar zijn.

5. Art-deco tegels zijn in opmars

Als u denkt aan de onvergetelijke jaren 20, in de geschiedenisboeken ook wel bekend als de Roaring Twenties, neemt de art-decostijl het voortouw. Deze tegels zijn te herkennen aan de combinatie tussen wit of zwarte tegels met gouden accenten. De geometrische patronen zijn een opvallend visueel en perfect om te gebruiken als decoratief designkenmerk.

Deze Gatsby tegels zijn perfect om te fungeren als eyecatcher in uw badkamer of toilet. Uw ruimte zal voorzien worden van karakter en dynamischer aanvoelen. Een uniek element om bijvoorbeeld een splashback te creëren, waar sterke kleuren gepaard gaan met verschillende unieke patronen. De keramische Art-deco tegels maken onderdeel uit van de o-zo populaire Marokkaanse en Portugese tegels, die verkrijgbaar zijn in alle denkbare patronen en kleuren.

Onze Art-deco collectie

6.  Dynamische effecten met voelbare texturen

Naast de afwerking van een tegel, kunt u uw ruimte verlevendigen met tegels met een textuuroppervlak. Dit zijn tegels die afwijken van de traditionele vlakke tegels. We doelen hier niet op klassieke afwerkingen als houtlook en natuursteenlook tegels waar de structuur is nagebootst. We hebben het hier over tegels met zichtbare onregelmatigheden als Marokkaanse zelliges, handvorm tegels en mozaïek.

Deze tegels zijn perfect om een accentwand of keuken splashback te bekleden en zo een visueel aandachtspunt te creëren. Omdat er geen repetitie is in het oppervlak van de tegels, resulteert dit in een organische uitstraling die ontzettend uitnodigend is. In 2023 worden handgemaakte en natuurlijke elementen steeds populairder. Hier sluiten gestructureerde tegels perfect op aan.

Onze handvorm tegels collectie

Onze adviseurs in onze tegelshowroom in Hoofddorp helpen u maar al te graag

We nodigen u graag uit in onze showroom in Hoofddorp. Onze vakkundige adviseurs beantwoorden graag al uw vragen en stellen een vrijblijvende offerte voor u op. Bekijk al de besproken tegels in het echt, want wij geloven erin dat u tegels moet zien en voelen om er een gevoel bij te krijgen. Ook online kunt u bij ons terecht en kunt u contact met ons opnemen via de verschillende wegen. We helpen u graag.

Meer informatie
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat