Tegeltrends 2022

Na een aantal bewogen jaren, zijn we aangekomen in 2022. Hoewel ons leven in de greep was van verschillende factoren, zijn de ontwikkelingen rondom tegels niet gestopt. Bent u van plan om uw woning te bekleden met tegels? Dan is deze blog een perfect uitgangspunt uw gewenste stijl te bepalen. Samen met onze adviseurs hebben we dé tegelstrends 2022 voor u overzichtelijk op een rijtje gezet. Van rustig en chique naar robuust en gewaagd. Waar uw persoonlijkheid ook naar verlangt: er bestaat een tegel(combinatie) voor iedereen.

Naast nieuwe trends, zijn er uiteraard blijvende trends. Het tijdloze aspect van deze tegels betekent dat u jaren van kunt genieten, zonder dat het achterhaald zal voelen. Daarom zijn deze stijlen enorm belangrijk om te benoemen.  

Here to stay

Luxe en chique ensuite badkamer met marmerlook tegels

Trends komen en gaan, maar klassiek marmer is voor altijd. Hoewel wij marmer kennen als kostbaar materiaal, zijn deze door de ontwikkelingen van keramiek uiterst betaalbaar en enorm kwalitatief. Marmerlook is ook niet meer weg te denken in kunst en architectuur. De redenen spreken voor zich: het is duurzaam, elegant en heeft een verfijnd kleurenpalet dat vakkundig is verfijnd door de natuur.

Marmerlook tegels zijn perfect voor het creëren van luxe en elegantie. De meeste bekende marmersoorten zijn Calacatta en Carrara. Deze witte tegels hebben lichte aders en brengen rust en ruimte in een badkamer. Dit wil niet zeggen dat het daar stopt voor marmerlook tegels. Deze tegels zijn er ook in donkere kleuren als donkerbruin en zwart, maar ook in andere lichte kleuren als lichtgrijs en beige. De aders kleuren mee en zijn er ook in grote contrasten.

Een trend in opbloei: een en-suite badkamer in de slaapkamer. Nieuwbouwwoningen worden steeds luxer aangeleverd en deze projecten geven u als koper de keuze om zelf de inrichting te bepalen. Het hebben van ensuite is niet meer alleen voor luxe hotels. U kunt zelf een chique en-suite creëren met lichte marmerlook tegels om de ruimte te laten ademen. De perfecte ruimte voor rustmomenten en privacy.  

Here to stay

Grote, industriële en tijdloze betonlook tegels

De duurzame, populaire vloerkeuze van betonlook tegels is de afgelopen jaren gegroeid binnen de ontwerp-gemeenschap dankzij het brede scala aan patronen en kleuren die beton biedt. Tegels met betonlook zijn niet alleen veelzijdig en duurzaam, maar het is ook een geweldige optie als u op zoek bent naar een strakke esthetiek. Deze trend is de afgelopen jaren blijven terugkomen en dat is dit jaar ook het geval.

Door de diversiteit in kleuren, zijn betonlook tegels geschikt voor elke woonstijl. Van koele grijstinten tot warme kleuren als beige en donkerbruin. Dit maakt het dat deze tegels perfect gecombineerd kunnen worden met andere tegelsoorten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met houtlook tegels, maar ook aan marmerlook tegels. Door de vloer en wanden te bekleden met andere tegelsoorten, kunt u dynamiek en contrast creëren.

Een wat nieuwere trend binnen betonlook tegels zijn de formaten. Deze groot formaat tegels worden ook wel slabs genoemd en reiken hoogtes tot wel 2,78. Zo kunt u met minimale voeglijnen een wand creëren wat eruitziet als massief beton. Het enige wat nog rest is het verder bekleden van de badkamer met badkamermeubels en sanitair.

Retro tegels en stucwerk, hand in hand

De terugkeer van oude trends is niets nieuws en komt voor in elke branche. Bij het zien van oude foto’s van tientallen jaren geleden, zien we dat deze stijlen weer helemaal hip zijn. Hetzelfde geldt voor tegels. Het voorzien van wanden met stucwerk is uiteraard niet iets nieuws. Maar de combinatie met retro tegels zeker wel.

Terrazzo, een begrip wat u misschien niet kent. Hoe terrazzolook tegels eruitzien, dat weet u dan weer wel. Hoe onbewust dit wellicht ook is. Kent u nog de gespikkelde vloeren in oudere woningen, luchthavens en restaurants? Dat is dus een terrazzovloer. Hoewel dit met de oudere technieken werden ingegoten, hebben tegelfabrikanten de unieke uitstraling weten toe te passen in keramische tegels.

Zo kunt u deze look toepassen op vloer en wand, maar zijn ze ook te verkrijgen in verschillende vormen. Uiteraard is hier de traditionele vierkante en rechthoekige tegel, maar ook unieke vormen als hexagon, De belangrijkste aantrekkingskracht van terrazzo is dat het werkelijk onbeperkte ontwerpmogelijkheden heeft. Denk aan een terrazzo tegelvoer, wat doorloopt op de wand bij het douchegedeelte. Of wilt u extra leven geven aan uw keuken? Terrazzotegels kunnen hier gebruikt worden om de achterwand te bekleden. Variatie genoeg.

Hetzelfde geldt voor andere retro tegels als Portugese patroontegels, metro tegels en handvorm tegels. Hierin zijn de combinaties eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een vloer met patroontegels, waar de wanden tot de helft zijn bekleed met rechthoekige handvormtegels. De overige helft kan zo met stucwerk afgewerkt worden tot de dikte van de wandtegel. Het resultaat is een fantastisch egale wand, vol met karakter.

Metallook tegels: geoxideerd maar toch modern

Tegels met metaaleffect vergroten de expressieve mogelijkheden van interieur ontwerp projecten voor woonomgevingen zoals lofts en open ruimtes, of om woonkamers, badkamerwanden en keukenwanden met een eigentijdse uitstraling te decoreren.

Vloer- en wandtegels met metaaleffect hebben een typische glans van geoxideerd metaal en zijn ideaal voor een industriële en grootstedelijke stijl. Maar metallook tegels zijn zo ongelofelijk gevarieerd en de combinaties zijn eindeloos. Zo zijn er ook metallook tegels met en een matte afwerking die weer een vintage uiterlijk benadrukken. De warme, onmiskenbare kleur van het oxidatie-effect wordt een expressief hulpmiddel voor het inrichten van uw woonkamer en/of badkamer

De industriële esthetiek van metaallook zijn ook ideaal in de commerciële sfeer. Denk bijvoorbeeld aan conceptstores, high-end showrooms, winkelruimtes, winkels en restaurants. De schoonheid van metaal kan worden gecombineerd met prestaties op het gebied van weerstand tegen voetverkeer.

Ons assortiment bevat een palet van klassieke metaalkleuren zoals de grijstinten en de meest herkenbare roestige bruin kleur. Maar net als hoe gevarieerd deze trend te combineren is met andere soorten materialen, zijn de kleuren tegels ook evenals gevarieerd. Zo hebben wij groen, blauw, zwart en zelf witte roest kleuren. De industriële look van de metal tegels zijn gemakkelijk en mooi te combineren met stucwerk of grote formaat rustige tegels in effen kleuren. Er is zeker geen gebrek aan kleur en variatie als het komt op de metallook tegels.

Scandinavische en Japanse woonstijlen: match made in heaven

Een grote trend die steeds meer toeneemt is alternatief en uniek zijn, en alles lijkt andersom. We zien hout vloeren en muren in badkamers, en terrazzo tegelvloeren in woonkamers.

Voor badkamers kunt u bijvoorbeeld denken aan de Japanse stijl met houten vloeren en/of wanden, die een warm en oosters gevoel geven van natuur en ontspanning. Of juist voor de bekende Scandinavische look, die lichte kleuren gebruikt in combinatie met hout. Een Scandinavisch interieur stijl is uit te drukken als strak, rustig en tijdloos. Een combinatie van zwart en wit, met natuurlijke elementen als hout en beton. Maar wie zouden wij zij als wij u deze standaard look zouden adviseren? Dus denk alternatief en vervang zwart voor donkerbruine tinten en wit voor lichtgrijs. Het effect? Het geeft visueel een rustigere uitstraling omdat de kleuren minder hard contrasteren. Op deze manier kun u donkere houten tegels voor de vloer of wanden gebruiken. Dit in combinatie met lichte tinten meubels. Of juist andersom, met lichte tegels en houten meubels en accessoires.

Voor de woonkamers zijn we zeer lovend over de terras buiten-achtige stijl voor vloeren en wanden. U brengt als het waren een buiten uitstraling naar binnen, en dit effect geeft uw interieur een unieke beleving. Elke keer dat u binnenstapt in uw woonkamer, zal u de frisse buitenlucht voelen. Schrik vooral niet af van deze alternatieve trend, want ook hier zijn de interieurstijl combinaties eindeloos. Ta-da, dit zijn dé tegeltrends van 2022.

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat