Tegeltrends 2021

Het uitzoeken van tegels is niet zo eenvoudig meer, door de grote hoeveelheid aan variatie in ontwerp, vorm, kleur en textuur. Het nieuwe jaar kent nieuwe trends en blijvende trends die ook volgend jaar in trek blijven. Zoals altijd besteden wij structureel aandacht aan nieuwe toepassingen van vloer- en wandtegels. In samenspraak met onze adviseurs en experts bespreken we in deze blog dé tegeltrends van 2021. Van gewaagde afwerkingen en opvallende kleuren tot verschillende legpatronen en toepassingen: er is een tegel voor iedereen.

Het creëren van accenten met grafische tegelpatronen en Portugese Tegels

Of het nu op de vloer of aan de muur is, het blijft de perfecte accentegel in elke ruimte. Deze tegels worden ook wel Portugese tegels en patroontegels genoemd. De enorme diversiteit in het aanbod, maakt het zo dat er prints bestaan voor elke smaak, ook die van u. Van zachte subtiele kleuren tot gewaagde contrasterende kleuren, er bestaat een tegel die uw hart zal veroveren.

Portugese tegels zullen blijven toenemen in populariteit en daarom hebben wij veel aandacht besteed aan ons assortiment in deze tegels. Hoewel de trend eerst lag in het inrichten van een badkamer, kiezen steeds meer mensen voor andere toepassingen. Van gangpaden tot keukenvloeren en -wanden, Portugese tegels geven u echt de kans uw creatieve kant te prikkelen. U kunt ook dit jaar nieuwe gewaagde prints en frisse kleuren verwachten.

Houtlook tegels for the win, ook in visgraat en Hongaarse punt

Een trend waar wij al weg van zijn, sinds de trend is begonnen te vormen: houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd. Deze trend is al eerst begonnen met als doel om houttinten te kunnen gebruiken in vochtige ruimtes. De kwaliteit van de prints van deze tegels zijn in de afgelopen nog verder ontwikkeld, dat er op de eerste oogopslag niet te zien is dat het om keramische tegels gaat. Deze tegels met houtlook hebben alle voordelen van keramische tegels. Lees hier onze blog over de 14 voordelen van keramische tegels.

Keramisch parket zijn in de afgelopen jaren een serieuze optie geworden voor woonmakers. De voordelen t.o.v. laminaat en parket is dat keramische tegels beter bestand zijn tegen vlekken en water en nauwelijks onderhoud nodig hebben. Ook worden deze tegels veel in visgraatpatroon gelegd, wat bijdraagt in een luxueuze en tijdloze vloer. Hetzelfde geldt voor de Hongaarse punt/Chevron tegels. Dit patroon kent een ware opmars en zal steeds vaker de keuze zijn voor een luxueus effect. Deze tegels met houtnerven zijn perfect om te combineren met industriële afwerkingen als betonlook. Een ware trend wat zeker een vaste plek behoudt in interieurkeuzes tot in de verre toekomst!

Keramische Terrazzo Tegels, gereïncarneerd en hier om te blijven.

Het bewijs dat afwerkingen “gewoon” weer hip kunnen worden. Terrazzo tegels was als een verloren zoon in interieur design. Echter heeft deze afwerking een wederopstanding doorgemaakt en is populairder dan nooit tevoren. Dit verbaast ons ook niet, want de nieuwe en gewaagde terrazzo tegels zijn prachtig. Het monochrome wordt losgelaten en er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe patronen en frisse kleuren. Terrazzo tegels worden nu gebruikt als een ware statement piece en dat verbaast ons niks.

Industrieel robuust en chic met Betonlook en Metallook Tegels

Wij zijn fan van industriële afwerking als betonlook tegels en metallook tegels. Deze tegels met de look van steen zijn enorm populair door de eindeloze combinaties die er mogelijk zijn. Deze tegels passen zich ook gemakkelijk aan naar uw wens. Of u gaat voor een robuuste ruimte of iets subtiels, wij hebben de afwerkingen die u zoekt. Deze tegels leggen de basis voor elke ruimte en kunnen worden opgefleurd met tegels die accenten kunnen leggen. De grijze tinten gaan samen met elke kleur: van felle kleuren tot pastels en hout tinten. De keuze is aan u om uw ruimte te voorzien van persoonlijkheid en individualiteit. Wij helpen u graag bij deze keuze om te komen tot de combinatie die u gelukkig maakt. Tegels kopen doet u bij ons.

Groot, groter, grootst met XXL/Groot Formaat Tegels

Voorheen werden 60×60 tegels gezien als groot. Niets in minder waar. Grote tegels zijn enorm populair en worden steeds populairder… en groter. De meest populaire formaten zijn de 80×80, 100×100, 120×120 en 120×60 formaten. Echter stopt het niet hier. De tegels reiken formaten met lengtes van 260 cm. Deze tegels zijn ook bekend als Slabs. Wij hebben onze collectie onlangs uitgebreid met deze grootse formaten en deze zijn te zien in onze Showroom.

Het grootste voordeel is de minimale hoeveelheid aan voeglijnen. Dit wekt de optische illusie dat een ruimte groter aanvoelt dan dat hij in werkelijkheid is. Deze tegels zijn er in verschillende afwerkingen en de kwaliteit is ongelooflijk. Als ware eyecatcher de Marmerlook Tegels, met prints die de diversiteit hebben van echt marmer en geen repetities vertonen.

Metallic afwerkingen kennen een “glanzende” toekomst

Een opkomende tegeltrend die een stabiele groei heeft doorgemaakt de afgelopen jaren: tegels met een metallic afwerkingen. Denk hierbij aan Metallook en Roestlook tegels, met een afwerking van geoxideerd metaal en kleuren als goud, zilver en brons. Lees hier hoe metallook tegels verwerkt kunnen worden in de badkamer. Metallook tegels zorgen voor een prachtig en uniek effect met een eigenzinnig karakter. Metaal(kleurige) tegels komen in verschillende soorten. Van handvorm tegels, mozaïek tot hexagon tegels.

Welke tegeltrends zijn er nog meer in 2021?

Marmerlook tegels blijven populair en hier komt niet snel verandering in

– Geometrie creëren met hexagon tegels

– Visgraat legpatroon ontzettend populair, van houtlook tegels tot handvorm tegels

– Gedetailleerde prints en voelbare structuren in natuursteen tegels

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat