Tegels online bestellen: waar moet u op letten?

Tegels online bestellen

Online heeft u een enorme keuze in tegels. U kunt gemakkelijk het assortiment bekijken en uw bestelling plaatsen. In deze blog “tegels online bestellen: waar moet u op letten?”, kijken we naar tegels online bestellen en waar u op moet letten om een goede keuze te maken. We kijken naar de tegels en opties in ons assortiment en geven u tips op basis van ervaringen van onze klanten. Tegels online bestellen is makkelijk, maar het is wel belangrijk dat u kennis heeft van het product. Op basis van toepassing, materiaal, verwerking, bestellen en service lopen we het proces van online tegels bestellen bij langs en geven we u tips.

Tegels online bestellen

Voor welke toepassing wilt u tegels online bestellen?

De eerste vraag die van belang is bij tegels online bestellen is de toepassing die u met de tegel in gedachten heeft. Ook is het voor u belangrijk om bij renovatie of plaatsing van keuken, badkamer of toilet ook over de andere ruimtes na te denken. U kunt eenheid in uw huis creëren door bijvoorbeeld tegels voor toilet en badkamer op elkaar af te stemmen. Daarnaast bepaalt u de juiste tegels voor de juiste toepassing. Denk aan tegels voor natte ruimtes, tegels voor in een douchecabine of tegels voor buiten. Niet iedere tegel kan overal geplaatst worden en niet iedere tegel is hetzelfde. Hierover in de volgende alinea meer.

 

Welk materiaal tegel is het beste?

Er zijn verschillende materialen waar tegels van gemaakt kunnen zijn en meerdere uitvoeringen met elk zijn eigen kenmerken. Tegels zijn over het algemeen van natuursteen, keramiek of beton (deze laatste is voor gebruik buiten). Tijdens het maken van onder andere een keramische tegel kan de fabrikant ingrediënten toevoegen die een bepaald effect op de tegel hebben. De tegel kan bijvoorbeeld beter bestand gemaakt worden tegen krassen of tegen vorst (dit is handig bij plaatsing buiten of voor tegels in een onverwarmde ruimte). Ook kunnen eigenschappen zoals anti-slip toegevoegd worden. Dit laatste is ideaal voor in de badkamer. Keramische tegels zijn vaak de beste keuze, ze hebben weinig onderhoud nodig en gaan, als ze goed gelegd worden, zeer lang mee.

Beste materiaal tegels

Hoe gaat u de tegels verwerken?

Wanneer u de tegels laat verwerken, overleg dan voor u tegels online koopt met uw tegelzetter welke vereisten hij aan de tegels stelt. Wanneer u zelf tegels op de vloer gaat leggen of de wandtegels gaat plaatsen, dan doet u er goed aan bij het bestellen van tegels op een aantal zaken te letten.

Onderstaande punten maken het leggen van tegels vele malen makkelijker voor zowel de doe-het-zelver als de vakman:

  • Koop gerectificeerde tegels, deze tegels zijn na fabricage volledig recht gezaagd. Een niet gerectificeerde tegel kan in formaat iets afwijken van een andere tegel. Hierbij is een minimale voeg van 3mm vereist. Een gerectificeerde tegel kan met een kleinere voeg geplaatst worden.
  • U kunt zelfs tegels online bestellen die gekalibreerd zijn, deze tegels hebben volledig haakse hoeken en deze tegels zijn allemaal precies even dik. In veel gevallen is dit minder belangrijk omdat de tegellijm speling geeft om het niveau tussen tegels goed aan te laten sluiten.
  • U kunt tegels kopen die in een bepaald patroon, zoals wildverband gelegd dienen te worden, dit is echter moeilijker dan tegels leggen die in een simpel patroon verwerkt worden. Denk hierover na voor u tegels online koopt.
  • Let op de kwaliteit bij tegels online bestellen. Het komt voor dat tegeloutlets tegels verkopen van slechte kwaliteit. Hierbij horen wij zelfs verhalen van kromme tegels. Wanneer u langs de tegel kijkt, kunt u zien dat deze niet recht loopt. Tegels online kopen kunt u het beste bij een vertrouwde tegelwebshop als Tegels en Laminaat Wij verkopen alleen eerste keus tegels, deze hebben niet of nauwelijks fabricagefouten. Daarnaast bieden we de wettelijke garantie en leveren nazorg in geval van een probleem.
Verschillen wandtegels vloertegels

Wand- en vloertegels, wat zijn de verschillen?

U heeft bij tegels online bestellen keuze uit vloer- en wandtegels. Een vloertegel kan op de wand gebruikt worden maar een wandtegel kan niet op de vloer geplaatst worden. De reden hiervoor is simpel. Een vloertegel is harder en heeft betere krasbestendige eigenschappen dan een wandtegel. Een wandtegel op de vloer geeft het risico dat de tegel breekt. Verder zal de tegel ook sneller verouderen. Houdt u er rekening mee dat verwerken van vloertegels aan de wand moeilijker is, doordat deze harder zijn. Wandtegels zijn, doordat ze zachter zijn, makkelijker te verwerken. Voor een vloertegel zagen heeft u altijd een diamantschijf in uw zaagmachine nodig. U kunt met dezelfde schijf ook wandtegels zagen.

 

Welke kleuren tegels bij elkaar kiezen?

Nu u nagedacht heeft over de toepassing van de tegel, het materiaal heeft bepaald en meer weet over de verwerking ervan, komt de volgende stap. Bij het uitzoeken van tegels heeft u met tegels online bestellen veel voordelen. Zo heeft u bij ons een groot assortiment waar u in onze tegel-webshop gemakkelijk in kunt filteren om een keuze te maken. Toch is een tegel online uitkiezen vaak onvoldoende om een goed beeld van de tegel te krijgen en de combinatie met andere tegels te zien. In veel gevallen kiest u voor een afzonderlijke vloer- en wandtegel of maakt u een extra combinatie met meerdere tegels. Op onze resultaten pagina’s is dit beeld wel goed te vormen. Daar ziet u foto’s van echte projecten. Denk bijvoorbeeld aan een marmer- met betonlook, metallook tegels of patroontegels voor in de tuin. Zo krijgt u een goed beeld van de tegels die u wilt kopen. U kunt eventueel ook in onze showroom langskomen.

Tegel kleuren combinaties

Hoe gaat online tegels bestellen in zijn werk?

Na het uitkiezen van de tegels, kunt u deze gaan bestellen. Online bestellen van tegels vergt wat voorwerk. U moet bijvoorbeeld eerst weten hoeveel oppervlakte u wilt betegelen. Neem de oppervlakte beter te ruim dan te krap, omdat u snijverlies heeft per tegel. Daarna berekent onze tegel-webshop automatisch de pakketinhoud. Zo kan het zijn dat u voor 13m² op een pakketinhoud van 14m² uitkomt. Dit heeft te maken met de inhoud in m² per pak. U kunt tegels online bestellen of een offerte aanvragen. Hier zitten de kosten voor levering bij. U kunt ook, indien gewenst, de tegels bij ons afhalen. De levertijd kan per product verschillen. Wanneer een korte levertijd voor u van belang is, kunt u het beste contact met ons opnemen. We kunnen dan de levertijd voor de door u gewenste tegels bekijken of eventueel vergelijkbare tegels met een kortere levertijd als alternatief bieden.

Meer informatie
Tegels bestellen waarop letten
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat