Tegels kopen: wat zijn de trends tijdens corona?

Betonlook tegels

Nu we veel binnen zitten tijdens de wereldwijde pandemie is het tijd om het interieur eens goed onder handen te nemen. Goede kwaliteit tegels gaan levenslang mee. De juiste keuze maken is daarom uiterst belangrijk. Hier staan de mogelijkheden nog eens voor u op een rij. Tegels in huis bieden veel mogelijkheden en zien er prachtig uit. Ook qua onderhoud zijn ze zeer voordelig. Met hun unieke uitstraling bent u verzekerd van een stijlvol interieur. Lees hieronder over de trends tijdens corona op het gebied van tegels in huis.

Tegel trend in Corona tijd #1: Betontegels

De eerste overduidelijke trend voor tegels is de betonlook: voor een strakke, moderne, maar ook een rustieke uitstraling. Wat is een betontegel? De betontegel is geschikt voor verschillende ruimtes in huis. Deze authentieke tegel kan zowel op de vloer als op de wand geplaatst worden. Vaak worden ze gekozen voor de woonkamer of de keuken, maar ook de badkamer leent zich uiterst goed voor deze look. Deze tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk en een mooi alternatief voor laminaat of parket. Hoewel beton de associatie van een gegoten betonnen vloer wekt, is het in feite gewoon een tegel. Deze tegels kunnen ook op de wand worden geplaatst. Door de tegel op zowel wand als vloer te plaatsen, creëert u eenheid, ruimte en rust in de desbetreffende kamer. Zo passen verschillende stijlen bij deze tegel. Denk aan minimalisme, waarin de grootsheid van de ruimte benadrukt wordt, of aan een huiselijke en kleurrijke inrichting. Door hun neutrale basis, lenen deze betontegels zich uiterst goed voor elk interieur. Bekijk de mogelijkheden van betonlook tegels hier.

Onze tegelcollectie
Betonlook tegels

Tegel trend in Corona tijd #2: Portugese Patroontegels

Steeds populairder zijn ook de Portugese patroontegels. Deze vrolijke en kleurrijke tegeltjes hebben een uniek karakter. Ze doen denken aan warme vakantieoorden met soortgelijke patronen en kleuren op straat. De Portugese cement tegels zijn veelal handgemaakt. Onze Portugese patroontegels zien er prachtig uit, maar zijn zeer betaalbaar. Deze tegels doen het goed op een grote wand als eyecatcher, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer of de toiletruimte op de vloer. Ze zijn makkelijk in gebruik en geven elke kamer een warm welkom. Bovendien kunt u verschillende patronen ook combineren. Zo creëert u een absoluut unieke look voor elke ruimte in het huis. Bekijk deze trendy Portugese tegels hier.

 

Tegel trend in Corona tijd #3: Hexagon Tegels

Niet te missen in dit overzicht: de hexagon tegel! Deze prachtige zeshoekige tegel leent zich voor elk interieur. Als u werkelijk op zoek bent naar een unieke wand of prachtige vloer, is deze tegel een echte aanrader. Hexagon vloertegels kunnen dan ook zowel op vloeren als op wanden worden toegepast. Dit prachtige tegeltje zorgt voor structuur en een prachtig patroontje, waar het ook voor rust en regelmaat in de ruimte zorgt. Deze honingraat tegels zorgen ook nog eens voor een speels en dynamisch effect. In de keuken of de badkamer zijn ze erg populair, maar ook op andere plekken in het huis geven ze de ruimte net dat beetje extra. Eigenlijk zit u met de hexagon altijd goed. Met hun uitgesproken vorm zijn ze namelijk echte blikvangers. Bekijk ons aanbod unieke hexagon tegels hier.

Tegel trend in Corona tijd #4: Houtlook Tegel

Ook de houtlook tegel wordt steeds populairder. De houtlook tegel toont een super realistisch hout effect, waardoor uw ruimte een authentieke en warme uitstraling krijgt. U krijgt zelfs het echte hout reliëf. Wat is het voordeel van tegels met een hout-effect, ten opzichte van een echte houten vloer? Het antwoord daarop is simpel: onderhoud! Met keramische tegels bent u zo klaar met de schoonmaak. Een houten vloer heeft veel onderhoud nodig, en tegels niet. Bovendien zijn onze tegels makkelijk in gebruik en bovenal snel te leggen op zowel de vloer als de wand. Hout zet ook nog eens uit als het nat wordt, waardoor het minder geschikt is voor badkamer en toiletruimte. Met onze houtlook tegels heeft u daar geen zorg aan! Deze tegels zijn dan ook zeer populair in de badkamer en de keuken, maar staan ook prachtig in een gezellige woonkamer of een duurzame slaapkamer. Daarnaast zijn deze tegels ook nog eens uiterst goed te combineren met vloerverwarming. Al met al een echte must dus. Bekijk hier ons aanbod houtlook tegels.

 

Tegel trend in Corona tijd #5: Metro tegel

De metrotegel kent iedereen. Of u ze daadwerkelijk uit de Parijse metrostations kent of uit een willekeurig interieur, u weet: deze tegels doen het altijd goed. Voor een tijdloos karakter moet u zeker de metro tegel hebben. Deze tegel is altijd populair en zal dat ook blijven in de toekomst. Deze witte, maar vaak ook kleurrijke tegeltjes bieden een moderne uitstraling voor elke ruimte. Ze worden veel geplaatst op wanden in de badkamer of de keuken. Daarbij zijn ze verkrijgbaar in iedere kleur en passen daarom in elk interieur. Deze stijlvolle tegel creëert licht en ruimte in uw woning. Leuke bijkomstigheid: het is een mooie ode aan de vele prachtige stations in Parijs. Bekijk de vele metrotegels in ons assortiment hier.

Tegel trend in Corona tijd #6: natuursteenlook tegel

Naast de houtlook is de natuursteenlook natuurlijk ook razend populair. De keramische tegels die ogen als natuursteen zijn een goedkope oplossing voor een prachtig en stijlvol interieur. Als u op zoek bent naar een duurzame inrichting en rust en ruimte wil creëren in uw woning, dan zit u goed met deze laatste tegeltrend. De natuursteenlook tegels zijn geschikt als vloertegels, maar kunnen ook prima op de wand. Vaak wordt gekozen voor beide oppervlakken voor een minimalistisch en modern effect. De badkamer of keuken krijgen zo een authentieke uitstraling. Bekijk onze vele natuursteenlook tegels hier.

 

Tegel trend in Corona tijd #7: Terrazzo tegel

Last but not least: een echte klassieker. De terrazzo tegel stelt nooit teleur. Deze luxueuze tegel is geschikt voor elke ruimte en doet het goed in elke inrichting. Van klassiek tot modern, huiselijk of minimalistisch: elk interieur kan wel een terrazzo tegel gebruiken. Denk aan de hal, gang, keuken of badkamer. Door de natuurlijke kleuren van deze tegels zijn ze prachtig te combineren en tillen ze elke inrichting naar een hoger niveau. Deze trend zal ook lang na corona nog erg in trek zijn. Bekijk al onze terrazzo tegels hier.

Terrazzo tegels corona
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat