Soorten vloeren: Welke vloer past bij uw situatie?

Houtlook Tegels in de Woonkamer

Een nieuwe vloer kopen? Wij helpen u graag bij uw keuze.

Welke vloer is het best geschikt voor u? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende vloeren? In welke ruimte komt welke vloer het beste tot haar recht? Dit zijn vragen die enorm van belang zijn bij het kiezen van een nieuwe vloer. De rappe ontwikkelingen in de technologie rondom vloeren hebben de verschillen zodanig verkleind, dat wij u willen bijstaan in deze keuze.

Deze keuze is samen te vatten in één woord: balans. De balans tussen vorm, stijl en functie. Wanneer u dit op een weegschaal zet, moet geen doel het ander overschaduwen. Wij hebben de belangrijkste opties voor u in kaart gebracht. Met deze suggesties zult u een vloer hebben die er jaren geweldig blijft uitzien en die bestand is tegen vele voetstappen, zonlicht en ongelukken.

Houtlook Tegels in de Woonkamer

Een vloer vormt de basis van elk interieur. Welke factoren zijn belangrijk bij uw keuze?

Om te bepalen welke vloer het best geschikt is voor uw situatie, is het belangrijk stil te staan bij een aantal sleutelfactoren. Het doel van een nieuwe vloer is het jarenlang plezier hebben, zonder factoren die roet in het eten gooien. Overweeg dus de volgende factoren:

1. De ruimte
Als eerst is het belangrijk om te weten om welke ruimte het gaat. Een woonkamer heeft andere eisen dan een badkamer.

2. Familiesituatie
Een familie met jonge kinderen en/of huisdieren hebben een vloer nodig die mors- en krasbestendig is.

3. Budget en Return on Investment (ROI)
Een nieuwe vloer vraagt om een investering. De prijzen in verschillende vloeren kunnen erg variëren, ook binnen de vloersoort zelf. U moet weten wat u zich kunt veroorloven. Het is hierbij ook belangrijk om te weten dat een kwalitatieve vloer duurder is, maar vaak een betere investering is op langer termijn

4. Installatievereisten
Verschillende vloeren hebben verschillende eisen. Is uw vloer recht of moet deze geëgaliseerd worden? Heeft u een ondervloer nodig? Heeft u vloerverwarming? Dit zijn punten wat extra kosten met zich mee kunnen brengen

5. Stijl
Dit is een factor die door de huidige ontwikkelingen steeds minder een rol speelt. Voorheen was het zo dat u bepaalde vloeren moest kiezen om een bepaalde esthetiek te bereiken. De kwaliteit in prints heeft ervoor gezorgd dat er in elke vloersoort wel een goede optie tussen zit.

Woonkamer met keramische visgraat tegels 15x90

De vloerkeuze: tegels, PVC of laminaat?

De opties in verschillende vloeren zijn eindeloos. Onze expertise ligt in tegels, laminaat en PVC. Dit zijn in onze ogen de opties met het grootste spectrum aan toepassingen, waar de voorheen genoemde balans het meeste evenwicht toont.

Keramische vloertegels

We beginnen bij de meest veelzijdige vloerbedekking: keramische tegels. De winnaar in eenvoud en duurzaamheid. Keramische tegels zij bestand tegen krassen, deuken en vocht. Het onderhouden van deze vloer vergt ook nauwelijks aandacht en het is makkelijk schoon te houden.
Lees hier onze blog over de 14 voordelen van keramische tegels.

Toe te passen in…

Keramische tegels zijn toe te passen in elke ruimte met elke gezinssamenstelling. In gebieden met veel verkeer als de woonkamer en keuken is de grote weerstand tegen vlekken, slijtage en krassen een belangrijke factor. In de badkamer kunt u keramische tegels gebruiken omdat deze bestand zijn tegen vocht, stoom en water en vrijwel niet-poreus zijn.

Qua onderhoud heeft u genoeg aan een doek en warm water, maar is het ook bestendig tegen agressieve reinigingsmiddelen indien deze nodig zijn. Ook zijn keramische tegels ideaal met vloerverwarming, door het warmtegeleidingsvermogen dat de doorgang van warmte vergemakkelijkt.

De kosten en installatievereisten

Keramische tegels zijn bestand tegen het verstrijken van de tijd. Ze behouden hun uiterlijk in de loop van de tijd. De kosten van keramische tegels kunnen heel erg uiteenlopen. Hier speelt de kwaliteit, afwerking en formaten een rol in. Wij hebben een enorme tegelcollectie, in alle afwerkingen, formaten en prijzen.

Het legwerk van de keramische vloertegels is wel een extra kostenpost waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat de vloer egaal en vlak is voor het beste resultaat. Indien dit niet zo is, dient de vloer geëgaliseerd te worden. Het is niet makkelijk om een vakkundige tegelzetter te vinden. Wij hebben een team aan ervaren tegelzetters die u bijstaan in dit proces. We bieden All-In Deals aan voor tegels inclusief legwerk, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Bekijk onze All-In Deals Bekijk onze Afgeronde Projecten
De verschillende stijlen

Tegels zijn er in alle denkbare afwerkingen, formaten en kleuren. Van robuuste betonlook tegels, elegante marmerlook tegels tot houtlook tegels die bijna niet te onderscheiden zijn van een echte parketvloer. Van populaire formaten als 60×60, tot XXL Tegels met hoogtes die reiken tot 2 meter. We kunnen u garanderen dat er keramische tegels zijn die passen in uw wensen. Wij adviseren u graag in onze showroom over welke tegel het beste is voor uw ruimte. U kunt ook contact met ons opnemen.

Bekijk onze tegelcollectie
Woonkamer met Grote Tijdloze Tegels

PVC-vloer

PVC-vloer

PVC staat voor Polyvinylchloride, een veerkrachtige vloer van flexibel materiaal dat iets zachter aanvoelt dan laminaat en tegels. Met een gestructureerd oppervlak, hebben pvc vloeren de uitstraling van echt hout of steen. De veelzijdigheid van een PVC-vloer maakt het een optie om zeker te overwegen.

Toe te passen in…

PVC is een zeer veelzijdig en duurzame optie voor het bekleden van uw vloer. De planken hebben een uitstekende weerstand tegen vocht en is bestand tegen zwaar voetverkeer. De kwaliteit in de prints maakt het zo dat PVC nauwelijks te onderscheiden is van het echte werk. Een uitstekende keus voor elke ruimte.

De kosten en installatievereisten

PVC kan sterk variëren in kwaliteit, dus het is belangrijk een goede keuze te maken en niet enkel af te gaan op de prijs. Wij hebben onze PVC Collectie zo ingericht, dat we enkel PVC-vloeren aanbieden waarin wij overtuigd zijn van de kwaliteit en uitstraling.

Het legwerk van PVC is ook zeker een kostenpost waar u rekening mee moet houden. Er is onderscheid in klik en plak PVC en de eisen voor deze vloeren zijn dat de ondergrond egaal en vlak moet zijn. Indien dit niet zo is, dient de vloer geëgaliseerd te worden, wat extra kosten met zich meebrengt. Wij hebben een team aan ervaren PVC-leggers die u bijstaan in dit proces. We bieden ook All-In Deals voor PVC inclusief legwerk aan, inclusief en exclusief egaliseren.

Bekijk onze All-In Deals
De verschillende stijlen

PVC-vloeren zijn er in eindeloze afwerkingen en legstijlen. Of u nou lange planken zoekt of meer gecharmeerd bent van visgraat pvc, er is een product voor uw wensen. Wij adviseren u graag in onze showroom over welk type PVC het beste is voor uw ruimte. U kunt ook contact met ons opnemen.

Bekijk onze PVC-collectie
PVC visgraat vloer inclusief legwerk

Laminaatvloer

Laminaat is de perfecte keus wanneer uw budget een rol speelt. De constructie van lagen multiplex of samengeperste vezels, maakt het zo dat laminaat een duurzame oplossing is. Door de geavanceerde printtechnieken komt laminaat dicht bij de uitstraling van hout, steen of tegels.

Toe te passen in…

Laminaat is sterk en bestand tegen krassen, deuken en vlekken. Vandaar dat het een goede optie is voor ruimtes met veel verkeer. Het is tevens makkelijk schoon te houden en vereist verder weinig tot geen onderhoud. Echter is laminaat niet bestand tegen overtollig vocht, stoom en water. Dit betekent niet dat het niet tegen een druppel water kan.

Hierdoor kan het niet worden toegepast in vochtige ruimtes als de badkamer. Het voordeel van laminaat is dat de planken relatief makkelijk vervangen kunnen worden bij slijtage. Ook kan laminaat gecombineerd worden met vloerverwarming, maar daarvoor moet het laminaat wel geschikt zijn.

De kosten en installatievereisten

Een laminaatvloer is de meest eenvoudige vloerbekleding, waardoor u tijd en geld bespaart. Een goede keuze als u niet een groot budget heeft en toch een prachtvloer wilt hebben. De kosten van laminaat kunnen ook uiteenlopen en dit vertaalt zich in de kwaliteit van het laminaat. Bijkomende kosten voor het leggen van laminaat is de ondervloer. De keuze is afhankelijk van het doel van de ondervloer.

De verschillende stijlen

Laminaat is verkrijgbaar in planken of tegels en zijn over het algemeen zwevende vloersystemen, wat betekent dat laminaat niet vastgelijmd hoeft te worden op de ondergrond. Ook zijn er verschillende formaten, tinten en legvormen. Zo kunt u kiezen tussen lange planken, visgraat laminaat en tegellaminaat. Wij adviseren u graag in onze showroom over welk type laminaat het beste is voor uw ruimte. U kunt ook contact met ons opnemen.

Bekijk onze laminaatcollectie
Visgraat Laminaat Woonkamer

De vloerenchecklist: welke vloer is het best geschikt voor u?

Nu u de verschillende opties kent, hebben wij een concluderende checklist opgesteld wat uw keuze voor een nieuwe vloer vergemakkelijkt.

Uw vloer wordt gebruikt in een vochtige ruimte
U heeft een vloer nodig die bestand is tegen vocht, stoom en water. Kies voor een tegel- of PVC-vloer.

U heeft jonge kinderen en/of huisdieren
Uw vloer moet slijtbestendig zijn en tegen een stootje kunnen. Kies voor een duurzame en kwalitatieve vloer. Dit kan zowel met tegels, laminaat en PVC.

U heeft een strak budget
Indien u niet een al te groot budget heeft voor een nieuwe vloer, is de meest kosteneffectieve optie een laminaatvloer. Dit, omdat vooral het legwerk goedkoper is dan de bij tegels en PVC.

U gaat de vloer zelf leggen
Wij adviseren dan te gaan voor een zwevende klik-vloer. Dit bestaat zowel in laminaat als PVC. Het klik-systeem is relatief gezien het makkelijkst met de kleinste kans op fouten.

U heeft een onderhoudsarme vloer nodig
De meest onderhoudsarme vloer blijven vloertegels. Daarna volgt een PVC-vloer en kort daarop een laminaatvloer. Allemaal zijn goede keuzes wat minimaal onderhoud vergt. Het schoonmaken en -houden van een tegelvloer blijft het makkelijkst.

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Showroom Tegels en Laminaat
Showroom pvc
Showroom Tegels en Laminaat