PVC-vloeren trends 2022

PVC decor vloer 2022 trends

Dé 2022 vloeren trends voor PVC en alles daaromheen

Een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar waarvan we hopen dat in alle onderdelen beter is dan het afgelopen jaar. Hoewel 2021 een jaar was vol mooie ontwikkelingen in de wereld van vloeren, heeft het nieuwe jaar terugkomende en nieuwe trends. In deze blog bespreken we de trends van het nieuwe jaar voor PVC.

Een vloer met PVC wordt steeds populairder. Niet geheel onlogisch als we kijken naar de ontwikkelingen wat vinylvloeren hebben doorgebracht. Naast dat PVC nauwelijks is te onderscheiden van echt hout, zijn er ook de praktische aspecten. Ten opzichte van laminaat kent PVC een resistentie tegen vocht. Dit maakt een PVC vloer geschikt voor vochtige ruimtes als de badkamer. Hoewel er geen one-size-fits-all optie is voor PVC vloeren, komt u met wat inspiratie wat verder. Dit zijn onze nieuwe en blijvende PVC trends voor 2022.

Here to stay

Visgraat PVC: tijdloos, chique en niet meer weg te denken

Een visgraat vloer was voorheen enkel mogelijk met meer budget en viel altijd onder het luxe-segment. Hier is al een aantal jaar geen sprake meer van. Een PVC visgraat vloer is mogelijk voor iedereen. Uiteraard vergt het plaatsen meer aandacht en is moeilijker om zelf te doen. Maar betaalbaar is het zeker.

Een PVC vloer visgraat hebben we vorig jaar ook genoemd en zien deze trend niet snel verdwijnen. Het V-vormige ontwerp biedt een duidelijk verfijnd en samengesteld effect. Een vloer wat tijdloos is en een chique basis voegt aan uw ruimte. Wij hebben een enorme collectie aan visgraat PVC vloeren, in alle denkbare tinten en formaten. PVC visgraat blijft altijd een optie om te overwegen.

Visgraat pvc vloer trends 2022
Here to stay

Lange houtlook PVC-planken, nu nog beter

Wij noemen het ook wel een landhuisdeelvloer of PVC laminaat. De meest klassieke vorm van een PVC vloer. Verdere uitleg over de uitstaling van een vloer met lange planken hoeven wij niet te geven. Wel is het zo dat de technieken om deze vloeren te produceren sterk zijn ontwikkeld. Zo maken de technieken om reliëfs na te bootsen het verschil. Denk hierbij aan draad geborstelde afwerkingen, verbeterde nerfpatronen en hand geschraapte texturen. Met de verschillende formaten, tinten en bevestigingsmogelijkheden, is er gegarandeerd een vloer voor uw wensen.

PVC vloeren trends 2022
Here to stay

PVC tegels: hoogwaardigheid van (natuur)steen, gemak van vinyl

Als een specialist in de wereld van keramische tegels, kunnen we u met volle overtuiging vertellen dat PVC tegels zeker een valide optie is. We weten allemaal de hoogwaardige uitstraling van (natuur)steen. Hoewel er in de prijzen niet veel verschil is, zijn PVC tegels lichter en makkelijker te installeren. Het gevoel en gewicht van natuursteen wordt vervangen door lichter en makkelijk verwerkbaar vinyl. Een optie om zeker te overwegen, als u betonnen en natuurstenen elementen wilt verwerken in uw ruimte.

Deze PVC tegels zijn er in alle denkbare looks als beton, marmer, leisteen en zelfs terrazzo. Hoewel u niet exact hetzelfde gevoel zal creëren als keramiek, zal het niet afdoen van de tijdloze uitstraling. Een optie om zeker (te blijven) overwegen.

PVC tegels 2022 trends

PVC met Hongaarse punt, een twist op visgraat

Een trend wat een aantal jaar op komst is: PVC met Hongaarse punt patroon. Dit patroon wordt ook wel chevron PVC genoemd. Een variant op gewone visgraat, met een meer ingetogen patroon en een uniekere uitstraling. Een luxueus en tijdloos ontwerp met wortels die teruggaan tot het Parijs van de 18e eeuw.

Met de aantrekkelijke schuine hoeken, zal deze vloer karakter toevoegen aan uw woning. PVC met chevron patroon is te verkrijgen is verschillende kleuren, van eiken tot grijstinten. Perfect om een luxe uitstaling, omdat deze vloeren een eigentijds uiterlijk hebben maar ook een historische aantrekkingskracht. Een match made in heaven.

PVC hongaarse punt 2022

PVC decor vloeren: haal de look & feel van een monumentaal pand in huis

Een nieuwe trend zijn de PVC decor vloeren, met intrigerende en fascinerende designs. Deze vloeren kennen we van musea en gebouwen van eeuwen geleden en zijn nu te implementeren in uw eigen stulpje. Een vloer vol karakter en unieke elementen. Ook kunnen we u garanderen dat weinigen u (nog) voor gaan.

PVC decor vloer 2022 trends
All-In Deals

PVC-vloer inclusief legwerk

Bij Tegels & Laminaat nemen we maar al te graag uw zorgen weg. Naast onze enorme collectie aan PVC-vloeren, hebben wij een team aan ervaren PVC-leggers die het gehele legwerk realiseren. U hoeft alleen de gewenste PVC-vloer te kiezen en wij regelen de rest.

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Laminaat showroom
Showroom pvc