PVC-vloeren Trends 2021

Visgraat Plak PVC Vloer Woonkamer

Voorheen had u niet veel keus voor het bekleden van uw vloer. Met de technologische ontwikkelingen is er een revolutie gekomen in de vloerenindustrie. Een belangrijke speler zijn PVC-vloeren. PVC staat voor Polyvinylchloride, een veerkrachtige vloer van flexibel materiaal dat iets zachter aanvoelt dan laminaat en tegels. Met een gestructureerd oppervlak, hebben deze vloeren de uitstraling van echt hout of steen. Wij zijn groot fan van PVC-vloeren en bespreken we in deze blog de PVC-trends van 2021. Van hout tot steen, van klein tot groot, van licht tot donker.

Speel met grootte: PVC-vloer met lange en brede planken.

De eerste trend die we uitlichten zijn de lange en brede PVC-planken. Veel fabrikanten hebben de collectie uitgebreid met deze grote planken. Naast dat grote planken visueel prachtig oogt en een ruimte groter doet aanvoelen, zal de plaatsing ook sneller verlopen. Dit komt dus ook gelijk ten goede voor uw portemonnee.

Let er wel op dat groot formaat PVC het beste tot haar recht komt in grote ruimtes. Wanneer u deze grote planken wilt gebruiken in een ruimte die vrij klein is, zal het overweldigend en misplaatst lijken. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze. Onze adviseurs staan klaar in onze showroom in Hoofddorp!

PVC Vloer Beige Keuken

Licht, gemiddeld en donker: verschillende tinten Houtlook PVC

Hardhout is een eeuwen oude trend wat nooit zal verdwijnen. Echter vergt een houten vloer een grote investering en kan buiten uw budget gaan. De houten PVC-planken zijn met het blote oog nauwelijks te onderscheiden en biedt een smaakvolle oplossing. Het is aan u om te bepalen welke tint u het meeste trekt en het beste past binnen uw interieur.

Licht en gemiddeld getinte planken zijn perfect om een ruimte groter te doen lijken en kunnen makkelijk gecombineerd worden met alle denkbare kleuren. Donkergetint PVC is perfect om een warm en huiselijk gevoel te creëren. Een donkere vloer komt het beste tot zijn recht als het wordt gecontrasteerd met lichte wanden en meubilair. De keuze is aan u.

Spelen met patroon: Visgraat PVC en PVC in Hongaarse Punt

Het is haast onmogelijk dat het u is ontgaan. Een trend wat in een razend tempo is uitgegroeid tot een niet weg te denken klassieker.

Visgraat PVC is het populairst, wat zorgt voor een tijdloze en luxueuze vloer. Wij zijn laaiend enthousiast over Visgraat PVC, omdat het de uitstraling heeft van een houten visgraatvloer en de gemakken kent van PVC. Hoewel visgraat PVC al langer bekend is, wordt de populariteit van grote planken in visgraatpatroon steeds groter. Vooral in grote ruimtes is dit een optie om te overwegen.

De Hongaarse punt kent ook een ware opmars en moet u overwegen indien u een uniek patroon wilt, die net als visgraat een luxueuze uitstraling heeft. Dit PVC wordt ook wel chevron PVC genoemd. Wij zien deze trend in de komende jaren een grote rol spelen in de wereld van vinylen vloeren.

PVC vloer inclusief legwerk
Live With Me Groot 5739 Sfeer

Over steen gesproken: PVC-tegels op de vloer

Het is geen geheim dat wij weg zijn van tegels. Toch zijn PVC-tegels te gebruiken om een prachtige, duurzame en realistische stenen vloeren te creëren.

Deze PVC-tegels zijn te verkrijgen in een tal van kleuren en afwerkingen. Het populairst blijven de Betonnen PVC-tegels, die de uitstraling hebben van een stenen vloeren. Deze industriële stijl geven een moderne uitstraling zonder de nadelen van echt beton: het kan tegen een stootje en zwaar voetverkeer en is nauwelijks kwetsbaar voor vlekken. Leisteen PVC-tegels hebben hetzelfde effect en hebben een eigen authentieke uitstraling.

Een trend binnen de tegelwereld die zich ook heeft ontwikkeld in de PVC-wereld is de metallook afwerking. Deze vinylen planken met een metallic afwerking voegen een glans toe aan de vloer en ogen licht geoxideerd. Perfect om een statement te maken in een moderne en eigentijdse woning.

PVC Tegel - COREtec Ceratouch Katla 0495B 45,7x91,5
All-In Deals

PVC-vloer inclusief legwerk

Bij Tegels & Laminaat nemen we maar al te graag uw zorgen weg. Naast onze enorme collectie aan PVC-vloeren, hebben wij een team aan ervaren PVC-leggers die het gehele legwerk realiseren. U hoeft alleen de gewenste tegel te kiezen en wij regelen de rest.

Bezoek onze Showroom voor eindeloze inspiratie en vakkundige adviezen

Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak, waar u garant staat voor de beste service. We blijven van begin tot eind betrokken bij uw project en kunnen u voorzien van onze bezorg- en plaatsingsmogelijkheden. Daarna rest ons alleen u veel plezier te wensen met uw nieuwe ruimte.

Meer informatie
Laminaat showroom
Showroom pvc