Alles wat u moet weten over een PVC vloer en vloerverwarming

PVC vloer vloerverwarming

PVC vloeren zijn enorm populair en dat is niet zomaar. Het ziet er prachtig uit, het is betaalbaar en het is mogelijk om het zelf te installeren. Maar kan een PVC-vloer gecombineerd worden met vloerverwarming? We verklappen alvast dat dit zeker mogelijk is en om deze reden ook vaak wordt gekozen. Er zitten hier wel paar nuances aan vast. In deze blog behandelen we alles wat u moet weten over een PVC vloer en vloerverwarming.

PVC vloer vloerverwarming

Is een PVC-vloer schadelijk met vloerverwarming?

Voorheen was het af te raden om PVC te combineren met vloerverwarming. Aanvankelijk werden bij de productie van PVC-vloeren gebruik gemaakt van schadelijke weekmakers. Aangezien deze weekmakers verdampen bij hitte, was dit schadelijk voor de gezondheid. Hedendaags is het verboden om gebruik te maken van schadelijke weekmakers en is dit probleem verholpen. Hoewel er nog steeds gebruik gemaakt kan worden van weekmakers, zijn deze niet schadelijk voor uw gezondheid.

Onze PVC-collectie
verwarmde vloer PVC

Waar moet u op letten bij het leggen van een vinylvloer op vloerverwarming?

Als eerst is het belangrijk om te weten dat de maximale temperatuur van de vloerverwarming moet worden gelimiteerd op 27°C. Dit geldt voor elektrische vloerverwarmingen als hydraulische vloerverwarmingen. Dit is belangrijk om verkleuring en vervorming tegen te gaan. Bij een temperatuur boven de 32°C bestaat dit gevaar.

Om ervoor te zorgen dat in het installatieproces van PVC en vloerverwarming niks misgaat, zijn er aantal punten waar u rekening mee moet houden:

  • Nadat de vloerverwarming is geïnstalleerd, moet deze 48 uur voor het installeren van uw PVC-vloer uitgeschakeld zijn. Hetzelfde geldt ook voor 48 na de installatie. Ook moet u het PVC acclimatiseren voor de installatie. Dit doet u door het PVC in de ruimte te laten voor 48 uur.
  • Na de installatie van de vloer moet de temperatuur stapsgewijs worden verhoogd. Doe dit in stappen van 5°C per dag, tot u de gewenste temperatuur heeft bereikt.
  • Vloerverwarming moet gelijk worden geïnstalleerd op de ondergrond. Het mag nooit worden geïnstalleerd op een bestaande vloer.
  • Het is belangrijk om voor het kiezen van uw PVC-vloer te kijken naar de thermische weerstand van het product. Om er zeker van te zijn dat uw PVC-vloer goed werkt met de vloerverwarming, adviseren we een thermische weerstand van maximaal 0,10 m² K/W. Zo hoeft u vloerverwarming niet te hoog te staan voor u het effect al begint te voelen.
Bekijk volledige collectie

Welke PVC-vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Het is belangrijk om te weten of een PVC-vloer geschikt is voor verwarmde vloeren. In ons assortiment hebben we enkel PVC-vloeren die kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Van prachtige lange planken, tot uniek visgraat PVC. Wij adviseren wel om te gaan voor plak PVC. De reden hiervan is dat plak PVC dunner is dan klik PVC en maximaal 2,5 mm dik is. Hierdoor is de reis was de hitte vanuit de vloerverwarming moet afleggen een stuk korter. Ook zal er geen luchtlaag zijn die opstijgende warmte in de weg zou staan. Zo zal uw vloer sneller verwarmen en hitte vasthouden. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor laminaat.

Qua afwerking en formaat zijn PVC-vloeren allemaal gelijk. Vloerverwarming werkt hetzelfde met Hongaarse punt PVC als PVC-tegels. U wordt dus zeker niet gelimiteerd in de keuze die u heeft en de stijl waar u voor wilt gaan. PVC vloeren zijn zelfs geschikt in badkamers door de waterafstotende eigenschappen. Niks staat in de weg tussen u en uw droomvloer.

Wist u dat keramische tegels ook zeer geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming? Lees gelijk de blog.

Vloerverwarming Vinyl

Wat zijn de voordelen van een verwarmde PVC-vloer?

We beginnen eerst met de voordelen van PVC op zichzelf. De prachtige gedetailleerde prints worden vergezeld met de duurzame, waterafstotende en vlekbestendige eigenschappen. Vinylen vloeren voelen van zichzelf al warm aan en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Wat het nou zo geschikt maakt voor vloerverwarming is de goede thermische geleidbaarheid en lage thermische weerstand. Dit betekent dat hitte egaal wordt verdeeld over de gehele vloer en er weinig warmte wordt afgestoten. Dit maken PVC-vloeren nou zo geschikt voor vloerverwarming.

Wij helpen u graag met uw droomvloer

Laat Tegels en Laminaat u helpen bij het kiezen van de mooiste PVC vloer in combinatie met vloerverwarming. Onze adviseurs voorzien u van vakkundige aanbevelingen. We hebben ook een team aan professionele PVC-leggers die het gehele proces voor u uit handen kunnen nemen. Onze showroom in Hoofddorp is zes dagen per week geopend, waar u de mooiste vloeren en keramische tegels in het echt kunt bekijken en voelen. U kunt ook vrijblijvend een offerte laten opstellen. Dit kan uiteraard ook online. Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie
PVC vloerverwarming showroom
Laminaat showroom
Showroom pvc