Een PVC vloer in de badkamer, kan dat?

We kunnen veronderstellen dat de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in een woning is. Dit is ook niet gek als u bedenkt dat u hier uzelf elke morgen oplaadt. Daarom is het extra belangrijk dat u deze ruimte zo mooi mogelijk maakt. U heeft dan waarschijnlijk al gekeken naar de verschillende opties voor het bekleden van uw vloer.

Van keramische badkamertegels tot tegels van natuursteen, de opties zijn eindeloos. Maar bent u benieuwd of het mogelijk is om een pvc vloer in de badkamer te leggen? We vertellen het u maar al te graag in deze blog over PVC in de badkamer. Ook leggen we uit waarop u moet letten wanneer u voor een pvc badkamer vloer wilt gaan.

Een badkamervloer met PVC

Bent u pas eigenaar geworden van een nieuwe woning of wilt u badkamer renoveren? Dan raden we aan om een te kijken naar pvc vloeren. PVC is waterbestendig en zijn geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes als de badkamer. Dit geldt niet voor elke pvc vloer in de markt, dus bekijk eerst goed de eigenschappen.

PVC laminaat in de badkamer komen in vele verschillende decors en doen niks onder aan houten vloeren. De vloeren komen in verschillende tinten en legwijzen, van traditionele lange planken tot visgraat pvc. Met een waterdichte pvc vloer kunt u de illusie wekken dat u hout in uw oase heeft. Dit brengt naast de mooie uitstraling, echte natuurlijke elementen in uw badkamer.

Naast dat een pvc vloer waterbestendig is, voelt deze ook enorm fijn aan de voeten. De vinyl planken zijn zachter dan zowel keramische tegels als laminaat of een gietvloer. Ook zijn deze vloeren perfect geschikt voor het geleiden van warmte en kou en zijn uv-bestendig. Daarom kunt u een kunststof vloer in de badkamer ook combineren met vloerverwarming en -koeling.

Moet ik gaan voor klik of plak pvc?

Een badkamer vloer pvc moet zo gelegd worden dat er geen kans bestaat dat het water doorlaat. Deze vloeren komen in twee verschillende wijzes van bevestiging: als klik en plak pvc. Bij een plak pvc badkamer worden de verschillende stroken direct bevestigd aan de ondergrond. Hierdoor zijn deze planken ook dunner dan de klik-variant.

Voordat de plaktegels vloer in de badkamer bevestigd kan worden, moet de vloer behandeld worden. Het is namelijk een vereiste dat de vloer waterpas staat en geen imperfecties bevat. Daarom is het nodig dat de vloer eerst behandeld moet worden met egaline. Dit is een proces waar ervaring voor nodig is en moeilijk zelf te doen.

U kunt ook gaan voor een click pvc badkamer, waar de planken zwevend worden gelegd. Dit is te vergelijken met een laminaat vloer en is daarom ook zelf te leggen. Deze planken zijn ook al voorzien van een eigen ondervloer en zijn makkelijk te snijden. U moet vooraf wel goed kijken of een klik pvc badkamer te gebruiken is in de badkamer.

Bij een badkamer pvc vloer kunt u het beste gaan voor een plak pvc vloer. Bij deze vloeren bent u namelijk 100% verzekerd dat u er geen problemen mee zal ondervinden. Omdat de planken dunner zijn en gelijk worden bevestigd aan de vloer, zal deze geen vocht doorlaten. Het is ook makkelijk om een plank te vervangen wanneer deze beschadigd is.

Als u wilt gaan voor klik pvc, kunt u het beste gaan voor Rigid Click PVC. Deze vloeren hebben een sterkere ondervloer die extra goed is geschikt voor vocht en gewicht. Bij een klik pvc vloer is het extra belangrijk dat de vloer goed wordt gelegd en afgedicht. Daarom raden wij aan het kitten van uw badkamer te laten doen door een expert.

Onze PVC collectie Onze projecten met PVC
PVC tegels badkamer

Een tegelvloer nabootsen met PVC tegels badkamer

Naast de prachtige houtdecors kunt u ook voor kunststof tegels in de badkamer. PVC tegels hebben exact dezelfde eigenschappen en komen ook zowel als klik- en plakvloeren. Zo kunt u het prachtige effect van (natuur)steen toepassen voor uw nieuwe vloer. PVC badkamer tegels komen in verschillende afwerkingen als betonlook, marmerlook en leisteen.

Ten opzichte van een keramische vloer voelen deze soorten tegels enorm fijn aan de voeten. Een bestaande tegelvloer voelt namelijk koud en kil aan uw voeten. Als u gaat voor pvc tegels voor uw badkamer vloer zullen uw voeten u dankbaar zijn. Naast de temperatuur zijn pvc tegels ook wendbaar en voelen daarom fijner aan.

Wanneer men vraagt naar onze pvc vloer badkamer ervaring zijn we hier om deze redenen positief over. Wij hebben inmiddels honderden badkamer omgetoverd met deze badkamer vloertegels. Wij stoppen niet bij het leveren van de vloer en hebben we aftercare hoog in het vaandel. Zo bent u verzekerd van een prachtige vloer en kunt u bij ons terecht voor uw vragen.

PVC vloer over tegels leggen

Heeft u al een bestaande tegelvloer en wilt hierover een pvc vloer leggen? Dan moet u rekening houden met een aantal randzaken. We hebben al verteld hoe belangrijk het is dat de ondergrond egaal en waterpas moet staan. Als u een pvc vloer over plavuizen wilt leggen, heeft u ook te maken met de voegranden.

Dit zorgt voor hoogteverschillen in uw vloer en kan leiden tot minder mooi resultaat. Als het niet gaat om badkamers is het geen probleem om een vloer te leggen op plavuizen. U moet dan wel gaan voor een badkamervloer met klik pvc. Doordat de planken wendbaar zijn, zullen deze de vormen van de oorspronkelijke vloer aannemen.

Als u wilt gaan plak vloertegels in de badkamer is dit zeker niet gewenst. De vloer dient namelijk geëgaliseerd te worden en is dit niet mogelijk met een bestaande vloer. Voor het beste resultaat adviseren wij dus niet om uw nieuwe vloer te leggen over bestaande tegels. Om te kunnen genieten van uw vloer kunt u een pvc vloer badkamer over tegels beter overslaan.

PVC badkamer vloer

Wat zijn de pvc vloer badkamer nadelen?

Hoewel pvc vloeren vele voordelen hebben, is geen een product perfect. Hetzelfde geldt voor deze vloeren en zijn er een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden. De eerste nadeel is dat de klik vloeren nooit 100% waterdicht kunnen zijn. De randen van de planken zijn namelijk afgesneden en kan hier altijd water intrekken.

Hoewel we altijd aanraden te gaan voor een plakvloer, stoppen de kosten niet bij de vloer. Omdat het legwerk ook uitgevoerd moet worden door een professional, komen er extra kosten. Zo moet u ook lijm, kit en egaline meenemen in het kostenplaatje. Daarom is een pvc vloer niet altijd goedkoper dan een badkamer met tegels.

Om u te kunnen voorzien van advies nodigen we u daarom graag uit in onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de beste vloer voor uw situatie. Ook kunt u onze gehele pvc-collectie in het zien en voelen. We hebben vloeren van de beste fabrikanten als Belakos en Quick-Step PVC.

U kunt ook gerust contact met ons opnemen door ons te bellen of mailen. We begrijpen dat het kiezen van een nieuwe vloer niet makkelijk is. Daarom is geen vraag te gek en helpen we u maar al te graag. U kunt ook een vrijblijvende offerte of staal aanvragen via onze webshop voor de beste prijs.

PVC vloeren trends 2023
Showroom Tegels en Laminaat