Populaire PVC vloeren van het moment

Populaire PVC vloeren

Wanneer u zich nu oriënteert op een nieuwe vloer kopen, dan heeft u enorm veel keus. Er zijn betaalbare en onderhoudsvriendelijke alternatieven voor parket, houten vloeren of natuursteen vloeren. Dit zijn onder andere vloeren van keramische tegels of PVC met houtlook structuur of marmerlook. In deze blog leest u alles over de populaire PVC vloeren van het moment. Hierdoor kunt u weloverwogen een keuze voor uw nieuwe vloer maken, en krijgt u een vloer waar u jaren plezier van heeft.

PVC soorten

Kwaliteit PVC vloeren

De reden waardoor PVC vloeren zo populair zijn, komt door de hoge kwaliteit in materiaal en in prints. Zeker de goede kwaliteit PVC vloeren zijn tegenwoordig populair. Deze zijn onderzocht op veiligheid van het materiaal en hebben keurmerken van bijvoorbeeld het Europese REACH, Duitse DIBt of Franse Émissions dans l’air intérieur. Hoge kwaliteit PVC vloeren zijn veiliger in gebruik, maar ook veel mooier. U kunt alleen een PVC vloer krijgen die op echt hout lijkt, als deze van hoge kwaliteit is. Bij Tegels & Laminaat kunt u gerust langskomen in onze showroom of een sample bestellen.

Keuze in PVC vloeren

Er is een grote keuze in kwalitatief hoogwaardige PVC vloeren. De populaire PVC vloeren van het moment sluiten naadloos aan bij moderne interieurstijlen. Om u inspiratie te geven, volgt hier een top 10 van populaire PVC vloeren van dit moment.

  • Visgraat PVC vloer
  • Marmerlook PVC vloer
  • Betonlook PVC vloer
  • Gietvloer look PVC vloer
  • Hongaarse punt PVC vloer
  • Planken vloer PVC
  • PVC terrazzo tegels
  • Leisteen tegels PVC
  • Eikenhout PVC
  • Donkere PVC vloeren

Welke vloer u kiest, is afhankelijk van de stijl van uw interieur. Door de ruime keuze is er inmiddels voor ieder interieur op het moment wel een PVC vloer die daarbij aansluit. Waarom nu juist deze PVC vloeren populair zijn, daar vertellen we graag meer over.

Onze PVC-collectie
Soorten PVC Vloeren

Embossing PVC

Een PVC vloer bestaat uit allemaal verschillende delen. Een strook PVC bestaat onder andere uit een sterke onderlaag, een natuurlijk ogende print en een beschermende toplaag. De print kon de laatste jaren al ontzettend realistisch ogen. Met de print echt hout of steen namaken, was voor fabrikanten al geen uitdaging meer. In de laatste toplaag kan tegenwoordig ook dit patroon van de print als embossing, oftewel een voelbare textuur aangebracht worden. Voor houtlook, met name hout met een voelbare nerf zoals eiken, of een steensoort zoals leisteen, komt dit goed tot zijn recht. De innovatie van fabrikanten maken PVC vloeren op het moment zeer populair.

4V PVC groef

De termen 4V en 2V komt u tegen bij zowel laminaat als PVC. Deze termen geven aan of de PVC tegel of strook groeven heeft een 2 of aan 4 zijdes. Bij 4V PVC ziet u in het eindresultaat een soort voeg of naad zitten. Dit klinkt gek, maar geeft een veel realistischer gevoel van tegels of hout. Bij betonlook PVC of PVC tegels met natuursteen of marmerlook komt dit met name goed tot zijn recht. Ook bij planken PVC vloeren is dit mooi. Bij parket PVC is dit minder belangrijk, aangezien een echt parket van hout er ook glad en zonder voegen inligt.

Bekijk volledige collectie
Embossing PVC

Betonlook PVC vloer voor industrieel interieur

De PVC vloer met betonlook is ideaal voor een industrieel interieur. Er is echter niet één betonlook, maar zoals echt beton zijn er allerlei tinten. Denk aan warme tinten, beige betonlook designs of juist muisgrijze PVC tegels. Ook donkere betonlook tegels zijn op dit moment populair. Door de grote verscheidenheid in kleuren, kunt u altijd een betonlook tegel vinden die bij uw interieur past. Een betonlook tegel heeft, net als een gietvloer, een neutraal karakter waardoor deze vloer tijdloos is en ook in de toekomst goed met andere meubels of andere kleuren gecombineerd kan worden.

PVC op vloerverwarming

Er zijn twee types PVC vloeren. Er bestaat plak PVC, welke gelijmd wordt op de vloer en klik PVC, hierbij komt het aanbrengen meer met dat van laminaat overeen. Voor PVC op vloerverwarming is plak PVC de beste keus. Deze soort laat de warmte zeer goed door. Er wordt geen gebruik gemaakt van een isolerende ondervloer, maar de PVC tegels of stroken worden direct op de cementvloer gelijmd. Logisch, aangezien een isolerende laag de warmte van de vloerverwarming zou isoleren, terwijl u juist wilt dat de warmte snel aan de ruimte afgegeven wordt. Hierbij wordt ook meteen een andere reden zichtbaar waarom de populaire PVC vloeren van het moment zoveel gekozen worden

Betonlook PVC

Populaire PVC vloeren van het moment: breed inzetbaar

Bij vloerverwarming kan niet ieder type vloer. Zo kan een epoxy gietvloer niet op vloerverwarming omdat deze niet goed met temperatuurverschillen om kan gaan. En kan een houten vloer op vloerverwarming problemen geven doordat hout krimpt door warmte. PVC heeft hier geen last van, het krimpt vrijwel niet en kan goed met temperatuurverschillen omgaan. Echter, zet de vloerverwarming nooit te hoog. Voor de meeste PVC vloeren is dit maximaal 27 graden Celsius.

Populaire PVC vloeren van het moment: onderhoudsarm

Veel vloeren hebben onderhoud nodig. Bij de populaire vloeren van het moment is de mate van onderhoud een belangrijke beslisfactor. PVC is, net als PU gietvloeren en keramische tegels, vrijwel onderhoudsarm. Intensief onderhoud zoals hout nodig heeft, is niet nodig. Ook geeft het morsen van vloeistoffen of een keer doorlopen met natte voeten geen problemen. Mensen stellen steeds hogere eisen aan hun woning en willen tijd overhouden om leuke dingen te doen. Dit maakt PVC vloeren op het moment zo populair, deze sluiten hier volledig op aan.

Conclusie

U weet nu de top 10 populaire PVC vloeren van het moment en de reden waarom dit type vloer zo populair is. U kunt inspiratie bij onze projecten opdoen of direct PVC vloeren bekijken in ons assortiment PVC vloeren. Laat u verleiden door de prachtige designs en bedenk in welke ruimtes deze vloeren allemaal een toegevoegde waarde hebben. Of, denk eens out of the box en kijk eens of PVC op de wand plaatsen uw interieur een bijzondere en originele uitstraling kan geven. Met de moderne bouwmaterialen is tegenwoordig heel veel mogelijk. Neem gerust contact op met onze productspecialisten voor meer informatie of advies.

Meer informatie
Populaire PVC vloeren
Laminaat showroom
Showroom pvc