Nieuwe soorten tegels in opkomst

Travertijn tegels

Bent u benieuwd naar de woontrends van aankomend jaar? Er zijn nieuwe soorten tegels in opkomst! Op basis van de trends van nu kunnen we al een voorspelling doen. Er zijn een aantal spiksplinternieuwe, maar ook moderne, oude tegels op de markt die u de aankomende tijd steeds vaker zult tegenkomen. Wilt u binnenkort beginnen met verbouwen, maar laten de ideeën op zich wachten? Ga op zoek naar inspiratie bij Tegels en Laminaat.

Travertijn tegels

Travertine titanium

Waan uzelf aan de mediterraanse kust met de travertijn natuur tegels. Deze prachtige tegel is perfect voor de liefhebber van natuursteen. Door eeuwenoude erosie heeft de travertijn natuursteen kleine gaatjes en oneffenheden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de tegel een ruwe uitstraling heeft. Ook bijzonder zijn de nuances in de zachte pastelkleur. Koop uw travertijn tegels in zalmroze, beige of okergeel. U kunt de tegels zowel binnen als buiten leggen. Wat dacht u van een keuken met een mediterrane uitstraling? Of een binnenplaats van travertijn tegels vol geraniums, rozemarijn en salie?

Terrazzo tegels

De terrazzo tegel is terug van weggeweest. Er was een periode waarin terrazzo geassocieerd werd met kantoren, scholen of het gemeentehuis. Tegenwoordig is dat niet meer het geval met zo’n prachtig materiaal! Terrazzo is gemaakt met elementen van marmer, messing en glas. Deze worden geplaatst in een gepigmenteerde cementbasis. Je hebt dus ontzettend veel verschillende Terrazzo tegels in allerlei verschillende kleuren en stijlen. Geen saaie kantoor steen dus! Veel mensen gebruiken de Terrazzo tegel voor buiten, tegen een muur of op de vloer in een hal. Over het algemeen heeft de Terrazzo tegel een dynamisch patroon. De tegel is daardoor perfect om een saaie muur op te fleuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Terrazzo tegel met een diep groene kleur en pastelkleurig cement. Voor een tegel voor de slaapkamer kiest u bijvoorbeeld voor een variant met donker roze en paarse details.

Onze tegelcollectie
Terrazzo tegels

Metallic tegels

Kleine metallic tegels zijn al redelijk populair, maar het gebruik van metallic tegels in de keuken, badkamer of het toilet blijft een relatief nieuw fenomeen. Uw gehele badkamer betegelen met metallic tegels geeft een luxe sfeer. Hetzelfde geldt voor in uw keuken. Heeft u een betonnen aanrechtblad? Combineer het dan met metallic tegels tot aan het plafond om een strakke, luxe uitstraling te creëren. Een wand van metallic tegels zal een echte eyecatcher zijn voor uw bezoek! Omdat de metallic tegels klein zijn, kunt u helemaal los gaan met patronen of om ze als details te gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van grote wandtegels afgewisseld met een paar banen metallic tegels?

Ceppo di gré tegels

Ceppo di gré tegels waren oorspronkelijk populair bij het bouwen van openbare plekken. Deze prachtige steen uit Italië kunt u bijvoorbeeld tegenkomen in de metrostations in München en het congresgebouw in Hamburg. Tijdens de Spaanse bezetting van Italië werden ceppo di gré tegels alom gebruikt op pleinen, in overheidsgebouwen en in theaters. ‘Ceppo di greppe’ betekent ‘steen met schelpen’. De tegels gemaakt van ceppo di greppe zijn ontzettend sterk en gaan uw leven lang mee. Tegenwoordig gebruikt men de tegel steeds meer voor muren en wanden in huis. Deze tegel past echt overal: in de woonkamer, in de keuken, in de badkamer of in het toilet. De ceppo di gré is dus een laagdrempelige tegel waar u gegarandeerd niet op uitgekeken raakt.

Metallic tegels

Koper en brons

Een tegel die lijkt op de metallic tegel, is een tegel met brons of koper look. Deze tegel bestaat in allerlei soorten en maten, maar we willen het hier voornamelijk hebben over de grote variant. Kleine tegels zijn al een geruime tijd populair en kunt u zien in horecagelegenheden en in keukens. Een grote koperen tegel komt minder vaak voor. Dit is jammer, want met een koperen of bronzen tegel kunt u veel karakter aan uw huis geven. Kies bijvoorbeeld voor een koper look tegel in uw badkamer. De meesten koper of brons look tegels zijn vocht- en spatwater bestendig. Vraag het voor de zekerheid toch altijd na bij aankoop.

Beton look

Is echt beton gieten onmogelijk of simpelweg te veel werk? Kies dan voor een betonlook tegel. U kunt betonlook tegels kopen voor aan de wand of op de vloer. De productietechnieken voor het nabootsen van beton zijn steeds geavanceerder geworden. Hierdoor kunt u het verschil eigenlijk bijna niet meer zien tussen keramische betonlook tegels of echt beton. U kunt betonlook tegels in allerlei verschillende soorten kopen. Het is mooiste om een grote tegel uit te kiezen, aangezien de voegen dan zo min mogelijk opvallen. Gaat u voor een lichte look of een prachtige klassieke betonlook steen? Denk ook na over het reliëf. Wilt u meer oneffenheden of juist een relatief effen tegel? Bij Tegels en Laminaat hebben we een breed assortiment aan beton look tegels. Kijk dus snel welke bij uw woonkamer past.

Koper brons tegels

XXL tegels

Tegels worden groter en groter. Tegenwoordig worden er zelfs tegels van 160×240 cm verkocht. Dit is ongeveer even groot als een tweepersoonsbed! Tegelen met grote tegels is over het algemeen minder werk dan tegelen met kleine tegels. Toch zijn er wel een aantal dingen waar u op moet letten. Grote tegels zijn zwaar. Zorg er daarom altijd voor dat de klus met minimaal twee personen wordt gedaan. In uw eentje wordt het namelijk een hele opgave om een tegel tegen de muur te krijgen. Immers, het zou zonde zijn als uw nieuwe tegel beschadigingen oploopt of breekt. Informeer ook altijd goed in de winkel welke lijm geschikt is voor het gewicht van uw tegel. Dit is cruciaal. Het is niet alleen zonde maar ook gevaarlijk als de lijm het gewicht van uw steen niet houdt.

Nieuwe tegels bestellen

U kunt eenvoudig uw nieuwe tegels bestellen bij Tegels en Laminaat. Als de tegels op voorraad zijn, sturen wij uw bestelling zo snel mogelijk uw kant op, zodat de verbouwing echt kan beginnen. Mocht de tegel niet voorradig zijn, laten we u weten wanneer we de tegels kunnen bezorgen.

Vragen en advies

Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies over uw vloer of wand? We zijn telefonisch bereikbaar op 023 561 62 32. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tegelsenlaminaat.nl. U bent ook van harte welkom om een kijkje te nemen in onze showroom aan de Noordmeerstraat 19 te Hoofddorp.

Meer informatie
XXL tegels