Marmerlook tegels kopen: 2 corona trends

Marmerlook tegels kopen corona

U hoort steeds meer over marmerlook tegels kopen. Is dit een corona trend? Sinds de uitbraak van de corona crisis brengen we thuis meer tijd door. Daarom was het voor veel mensen de uitgelezen kans om hun interieur een nieuwe look te geven! Juist doordat u elke dag thuis werkt, wilt u optimaal genieten van een fijne leefomgeving. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan en uw huis in een nieuw jasje te steken. En wat is nu een mooiere upgrade dan je oude laminaatvloer vervangen door prachtige marmerlook tegels? Lees hier verder over marmerlook tegels kopen: 2 corona trends.

Marmerlook tegels kopen corona

Wat zijn marmerlook tegels?

Marmerlook tegels zijn gemaakt van keramiek. De aderen worden natuurgetrouw, dus net als de aderen op echte marmeren tegels, op de tegel gemaakt middels een geavanceerde productietechnologie. Hierdoor kunt u amper onderscheiden dat u niet over een echte marmeren vloer loopt! Marmerlook tegels zijn een stuk goedkoper dan tegels van echt marmer. Dit maakt het een populaire keuze voor huiseigenaren die graag genieten van een luxe uitstraling in hun huis, maar van een laagdrempelige prijs houden. Marmerlook tegels zijn duurzaam, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Zo kunt u op een makkelijke, budgetvriendelijke manier genieten van de luxe uitstraling van marmeren vloeren of wanden.

Welke marmerlook tegels zijn er?

Er bestaan marmerlook tegels in allerlei verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten zwart -, wit – of grijs marmer. De marmerlook tegels worden, in tegenstelling tot echte marmer tegels, geproduceerd in een fabriek. Door dit productieproces is er dus keuze uit een veel groter assortiment aan kleuren. Ook kunt u zelf de gewenste afmetingen van de marmerlook tegel uitkiezen. Denk hierbij goed na over of u wandtegels nodig heeft of vloertegels, hier zit namelijk een verschil in. De laatste jaren zijn grote marmeren vloertegels populair. Maar u kunt ook kiezen voor een kleinere variant voor op de badkamermuur!

Onze marmerlook tegels collectie
Marmerlook wandtegels trend

De grootste marmerlook tegel trends van de afgelopen tijd

Er zijn twee trends rondom het leggen van marmerlook tegels die eruit springen. Ten eerste hebben veel huishoudens besloten grote marmerlook tegels te gebruiken voor de woonkamer. Ten tweede werd het tijdens het afgelopen corona jaar populair om een enkele muur te betegelen met marmeren tegels.

Trend #1: Marmerlook vloertegels in de woonkamer

Waar vroeger marmeren vloeren nog gezien werden als iets voor de allerrijksten, is een marmerlook tegel een budgetvriendelijke oplossing. Al waren er wel mensen die er vraagtekens bij stelden. Marmer in de woonkamer: is dat niet wat overdreven? Het idee dat een woonkamer niet excentriek mag zijn, is de afgelopen jaren veranderd. Het hebben van een eigen stijl wordt tegenwoordig juist toegejuicht! U kunt uw eigen stijl perfect tot uiting brengen met een marmeren vloer. Houdt u van gezelligheid? Wat dacht u van een marmerlook vloer met een prachtig Perzisch tapijt en veel planten op tafel. Houdt u van een strak design? Kies dan voor een glazen keukentafel met lederen stoelen. Marmerlook vloertegels zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u uw droomhuis precies en tot in de kleinste details realiseren!

Welke marmerlook tegels zijn er

Trend #2: Marmerlook wandtegels

Bent u het al een keer tegengekomen? Een prachtige wand, van boven tot onder, betegeld met marmerlook tegels? Een wand van marmerlook tegels geeft uw huis een chique uitstraling voor een betaalbare prijs. Marmer staat prachtig bij een natuurstenen vloer in een woonkamer, maar komt ook helemaal tot zijn recht in de keuken. Hierbij is het een trend om grote wandtegels te gebruiken. Dit geeft uw huis een rustige uitstraling, zeker als de rest van uw interieur minimalistisch is ingericht. Heeft u veel donkere kleuren in uw huis? Kies dan voor een witte of lichtgrijze marmerlook tegel. Dit is gegarandeerd een eyecatcher voor uzelf en uw gasten. Onze wandtegels kunt u ook gebruiken voor overige ruimtes in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan de hal, wc of badkamer. Grote marmerlook wandtegels in de badkamer geven sfeer en zijn gemakkelijk schoon te houden.

Overige inspiratie

Natuurlijk zijn er nog talloze andere opties waarvoor u marmerlook tegels kunt gebruiken. Marmerlook tegels zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een gedeelte in de ruimte. U kunt bijvoorbeeld de keukenvloer van marmerlook tegels voorzien en het woon-gedeelte van de keuken van een prachtige houten vloer voorzien. Dit geeft dynamiek aan uw woonruimte en laat in veel gevallen de ruimte ook groter lijken. Kiest u ervoor om uw gehele woonkamer te betegelen met een marmerlook vloer? Leg de tegels dan niet recht maar in een patroon neer! Dit creëert een interessant en speels effect. Zeker als u de muren omlijnd met een plint van kleine, langwerpige tegels. Dit laat de ruimte ook groter ogen.

Marmerlook tegels zelf leggen

Zelf doen: waar let je op?

We hebben een aantal tips op een rijtje gezet die u helpen met het leggen van uw eigen marmer look tegelvloer:

  1. Zorg ervoor dat de vloer geëgaliseerd is met egalisatiemortel en gebruik altijd de juiste primer voordat u begint met leggen.
  2. Vergelijk de patronen op de tegels en de kleurnuances. Open altijd meerdere pakken, zodat u de tegels in een mooi en passend patroon kan leggen.
  3. Als u eenmaal de tegellijm met een lijmkam hebt aangebracht, is het tijd om de tegels te leggen. Klop de tegels zachtjes aan met een rubberen hamer. Let goed op dat je niet doordrukt tot de ondergrond.
  4. Een laatste tip: vul de ruimte tussen de wanden en de tegels met siliconenkit. Dit voorkomt dat tegels of voegen barsten en voorkomt de opeenstapeling van viezigheid in hoekjes en randen. Met goed gekitte randen bij de plinten, is je vloer ook een stuk gemakkelijker schoon te maken.

Vragen en advies

De allermooiste marmerlook tegels zijn bij ons verkrijgbaar. U bent van harte welkom in onze showroom aan de Noordmeerstraat 19 in Hoofddorp. Voor al uw vragen kunt u ons ook bellen op 023 561 62 32 of een mail sturen naar info@tegelsenlaminaat.nl. Tot snel!

Meer informatie
Marmerlook tegels vragen advies
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat