10 ideeën voor keuken achterwand tegels

Keuken achterwand tegels

U bent van plan een nieuwe keuken te voorzien van karakter en kun je kiezen voor keramische tegels. Het betegelen van uw keukenwand is één van de klussen wat u als DIY-er makkelijk zelf kunt doen. Met keukentegels kunt u makkelijk uw keuken tijdens de renovatie voorzien van extra karakter. Ook is het mogelijk uw bestaande keuken op te fleuren met backsplash-tegels. Het grote aanbod aan tegels maakt het kiezen van de juiste keukentegels niet makkelijk. Er zijn keramische tegels in alle soorten, maten, vormen en afwerkingen. Om u te inspireren bespreken we in deze blog 10 ideeën voor keuken achterwand tegels.

Wij zijn Tegels en Laminaat, een vloeren- en tegelspecialist met een prachtige showroom in Hoofddorp. Onze adviseurs helpen u graag bij alle vragen over tegels, laminaat en PVC en staan u graag bij bij het realiseren van uw droomruimte.

Keuken achterwand tegels

1. Metro tegels voor een klassiek effect in de keuken

We beginnen deze blog met één van de klassiekers: metro tegels. Deze tegels zijn te herkennen aan de aflopende facetranden en de unieke uitstraling. Met metro tegels voor de keuken achterwand kunt u een tijdloos effect creëren. Metro tegels zijn te verkrijgen in alle denkbare kleuren en zijn makkelijk schoon te houden. Hier kun je kiezen tussen een hoogglans als matte afwerking. Met de hoogglans metro tegel kunt u uw keuken ruimtelijker laten aanvoelen door de reflectie van de tegels. Met de matte metro tegels kunt u meer een chic gevoel verwezenlijken en kunt u combineren met verschillende materialen. Ook bent u helemaal vrij in het combineren van verschillende kleuren in verschillende patronen. Zo kunt u uw visie vrij uiten en zo een unieke keuken backsplash ontwerpen.

Keuken achterwand metro tegels
Alle metro tegels

2. Een dynamische backsplash met zeshoekige hexagon tegels

Hexagon tegels zijn al jaren bezig met een opmars en niet meer weg te denken uit diverse moderne woonstijlen. Een mooie optie om te overwegen voor uw achterwand keuken of boven het aanrecht. Deze kenmerkende zeshoek tegels zorgen voor een uniek effect, waar u jarenlang plezier van zult hebben. Honingraat tegels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, afwerkingen, oppervlaktes en formaten. Van hoogglans hexagon tegels met een handvorm zellige oppervlak tot zwart matte hexagon tegels met egale finish. Een tegel voegt veel meer toe dan een kunststof keuken achterwand. Of wilt u gaan voor de elegante Carrara marmerlook hexagon tegels of kleine hexagon mozaïek? De keuze is aan u.

Alle hexagon tegels

3. Massieve keuken achterwand met XXL tegel slabs

Wij zijn enorm enthousiast over tegel slabs als keukenwand. Dit is immers niet hetzelfde als een glazen achterwand. Slabs staan ook wel bekend als XXL slabs en tegelplaten en krijgen deze titel wanneer ze groter zijn dan 260×120 cm. Met tegelslabs kunt u uw gehele keuken achterwand voorzien van één tegel zonder zichtbare voegranden. Hierdoor kunt u het effect creëren van een massief stuk natuursteen als keuken backsplash. Het verschil met natuursteen is echter dat een tegelplaat alle voordelen heeft van keramiek. U hoeft uw keukentegels niet te onderhouden of uw hart vast te houden wanneer deze in aanraking komt met vocht. Zo creëert u een unieke en stijlvolle spatwand keuken. 

Alle XXL tegels

4. Visgraat patroon tegels

Een andere optie is het creëren van een visgraat patroon met rechthoekige tegels. Hier kunt u zelf kiezen of u wilt gaan voor simpele egale tegels of handvorm tegels met een golvend oppervlak. Ook kunt u verschillende kleuren combineren en zo een uniek patroon bedenken. De mogelijkheden van visgraat tegels keukenwand zijn eindeloos, waar u uw verbeelding op kunt loslaten. Een belangrijk voordeel is ook dat tegels met visgraat gemakkelijk schoon te maken zijn. Laat een standaard achterwand achter en maak uw keuken helemaal af met handvorm tegels. 

Alle visgraat tegels

5. Mediterraanse keukenwand met Portugese tegels

Als u wilt gaan voor een mediterrane keuken zijn Portugese tegels een optie wat u zeker moet overwegen. Deze plavuizen worden ook wel patroontegels genoemd en zijn te herkennen in de verschillende geometrische patronen, die overvloeien van tegel op tegel. Het voordeel van Portugese tegels is dat ze te verkrijgen zijn in een groot scala aan kleuren, patronen en vormen. Van monochrome tegels tot kleurrijke tegels met voelbare structuren. Een ware klassieker.

Alle Portugese tegels

6. Industriële keukenwand met beton en metaal

Wanneer u wilt gaan voor een industriële keuken, heeft u een keuze is verschillende tegelafwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan betonlook tegels met de uitstraling van beton en steen. Of wat denkt u van metallook tegels met een geoxideerde finish? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een opkomende trend is het gebruik maken van terrazzo tegels. Deze tegels zijn ook wel bekend als granito tegels, waar u de illusie wekt van een gietwand met kleine stenen.

Alle industriële tegels

7. Net een tikkeltje anders met ovale tegels

U bent vast al bekend met de klassieke rechthoekige handvorm tegels, maar kent u ook de ovale wandtegels? Deze rechthoekige tegels zijn te herkennen aan de unieke afgeronde randen. Door deze randen kunt een geheel nieuwe look creëren, waar u kunt spelen in het legpatroon en de combinatie van verschillende kleuren en afwerkingen. Een trend in opkomst, waarvan u verzekerd kunt zijn dat u één van de weinige bent met een keukenwand als deze.

Alle ovale tegels

8. Bijzondere en unieke mozaïektegels

Met mozaïek tegels geeft u een exclusieve uitstraling aan uw backsplash. De hoeveelheid aan verschillende soorten mozaïektegels, maakt het voor ons onmogelijk om alle mogelijkheden in een aantal zinnen uit te leggen. Van klassiek glasmozaïek is alle denkbare kleuren, tot verschillende vormen als hexagon, kiezel en driehoek. Van metallic kleuren als goud en zilver, tot klassiek marmer en parelmoer. Bekijk snel onze collectie en bepaal zelf waar u voor wilt gaan.

25,34 per mat
36,25 per mat
35,93 per mat
Alle mozaïek tegels

9. De natuur in uw keuken met hout

We zijn bekend met de warme uitstraling van hout en dat het niet de beste vriend is van water. Niet slim om als keukenwand te hebben horen we u denken. Gelukkig is hier een prachtig alternatief voor: keramische houtlook tegels, ook wel bekend als keramisch parket. Deze houten tegels hebben de uitstraling van echt hout, maar alle gemakken van keramiek. Zo is het compleet onderhoudsvrij en bestand tegen grote hoeveelheden aan vocht. Wat denkt u bijvoorbeeld van lange, horizontale houtlook tegels, een uniek visgraatpatroon met kleine houtlook tegels of juist smalle stroken hout. Breng de rust van hout in uw eigen keuken met houtlook tegels en creëer een Japanse/Scandinavische keuken waar u trots op zult zijn.

Alle houtlook tegels

10. Unieke patronen, uniek effect

We hebben al een aantal tegelvormen besproken, maar daar stopt het niet bij. Decortegels komen in nog zoveel verschillende unieke patronen. Wat denkt u bijvoorbeeld van schubben tegels? Deze tegels hebben de vorm van grote schubben die u beide richtingen kunt leggen. Ook kunt u kiezen voor ruit tegels, die u zowel horizontaal als verticaal kunt leggen. Deze ruiten tegels passen perfect in elkaar en hebben een prachtige uitstraling. Indien u wilt blijven in de mediterrane sferen kunt u gaan voor Arabesque tegels: tegels met een unieke lampion vorm. Benieuwd naar welke decortegels er allemaal bestaan? Lees dan hier onze blog ‘welke decortegels zijn er?’.

Welke unieke patronen zijn er?

Showroom keuken achterwand tegels

Zoals we in de inleiding al aangaven: de mogelijkheden voor uw keukenwand tegels zijn eindeloos. We helpen graag om jouw keuken zo in te richten als u wenst. Daarom nodigen we u graag uit in onze tegels showroom in Hoofddorp. Naast de enorme hoeveelheid aan keukentegels, staan onze tegeladviseurs klaar om u te ondersteunen in uw traject. U kunt dan ook gelijk gaan voor vloertegels voor de keuken. Daarom kunt u rekenen op de beste persoonlijke adviezen en een vrijblijvende offerte op maat. Heeft u een vraag met spoed over wandtegels keuken? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer informatie
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat