Houtlooktegels in 2021

Houtlook tegels 2021

In deze blog kijken we naar dé interieurtrend van dit moment: houtlooktegels in 2021. Veel huishoudens besloten om hun interieur in een nieuw jasje te steken dit jaar. Of het nu de lentekriebels waren of dat het kwam door het vele thuiswerken: er is veel gebeurd op het gebied van woontrends. In 2021 viel ons één ding op: de verkoop van houtlook tegels steeg enorm. Dit is ook niet vreemd. Een houtlook vloer is een stuk makkelijker aan te leggen dan een natuurlijke houten vloer en ook nog eens een stuk goedkoper. Bent u ook benieuwd naar wat houtlook tegels u kunnen bieden?

Houtlook tegels 2021

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels worden gemaakt van keramiek. Keramische houtlook tegels zijn, nadat ze gelegd zijn, vrijwel niet meer te onderscheiden van echt hout. Door geavanceerde productietechnieken kan de fabrikant de kleur, het nerfpatroon en zelfs de structuur levensecht namaken. Hierdoor zal niemand doorhebben dat het niet om een echte houten vloer gaat.

Wat kosten houtlook tegels?

Veel mensen kiezen voor houtlook tegels vanwege de aantrekkelijke prijs. Houten vloeren zijn duur. U kunt houtlook tegels aanschaffen in allerlei prijscategorieën. Bij Tegels en Laminaat kunt u houtlook tegels aanschaffen in diverse prijscategorieën. Denk aan prijzen van € 27,95 tot € 69,95 per vierkante meter. Zo is er altijd een perfecte tegel voor uw budget.

Een breed aanbod

Wij bieden een breed assortiment aan. We hebben allerlei verschillende soorten houtlook tegels. Denk bijvoorbeeld aan eiken-bruin, zand-beige of antraciet zwart. Al onze houtlook tegels hebben een unieke uitstraling, zoals retro, modern grijs of klassiek eiken houtlook tegels. In onze showroom kunt u verschillende afmetingen houtlook tegels bekijken. Gaat u voor grote tegels op de vloer of toch voor kleine rechthoekige tegels? Denk altijd goed na over hoe de rest van uw interieur eruit komt te zien. Met dat in uw achterhoofd kunt u uw creativiteit de vrije loop laten!

Vloer of wand?

De meeste mensen gebruiken houtlook tegels voor het leggen van een prachtige houtlook vloer. Bent u in een experimentele bui? Houtlook tegels staan ook mooi op de muur. Zorg wel dat u tegels hebt die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Houtlook wandtegels hebben over het algemeen een lagere slijtvastheid. Andersom kunnen wandtegels niet zomaar op een vloer gelegd worden.

Onze houtlook tegels collectie
Houtlook tegels schoonmaken

Het leggen van houtlook tegels

Houtlook tegels kunt u het beste laten leggen door een professional. Een specialist doet dit snel en netjes, en is over het algemeen niet te duur. Mocht u het toch zelf willen doen, dan raden we u aan om u hierop goed voor te bereiden en informatie op te zoeken bij bouwprofessionals. Of u het nu gaat laten doen of het zelf gaat doen, u moet natuurlijk nadenken over het patroon waarin de tegels tegen elkaar aangelegd gaan worden. We bespreken hieronder de meest gebruikte opties.

Visgraatpatroon

Een echt tijdloos design is het visgraatpatroon. Deze vorm van tegels leggen wordt al eeuwenlang gedaan en staat prachtig in ieder interieur. U legt de tegels in de lengte en breedte tegen elkaar aan. Hierdoor ontstaat er een visgraatpatroon in uw houtlook vloer. Het visgraatpatroon staat voornamelijk mooi met een kleinere soort houtlook tegel.

Banenpatroon

U kunt er ook voor kiezen om uw houtlook tegels in een banenpatroon neer te leggen. Dit is misschien wel de meest gangbare manier waarop houtlook tegels in 2021 gelegd worden. Dit komt doordat het banenpatroon perfect is voor de populaire grote houtlook tegels!

Wildverband

Experimenteel aan de slag gaan? Wat dacht u van uw houtlook tegels leggen in een wildverband? Dit betekent simpel gezegd dat de houtlook tegels zonder consistentie of vast patroon gelegd worden. Dit kan of heel erg goed gaan of heel erg fout. Maar geen paniek, er bestaan standaard wildverband patronen waar u een voorbeeld aan kunt nemen. Voor wildverband zijn er tegels in meerdere formaten die u bij elkaar legt.

Houtlook tegels leggen

Wooninspiratie

Wilt u iets speciaals doen met uw houtlook tegels? Wat dacht u van een vloer die in de muur doorloopt! Of een apart eiland in de keuken van houtlook tegels waar uw eettafel staat. Nu deze moderne keramische houtlook tegels in 2021 zeer betaalbaar zijn geworden, zijn er steeds meer mogelijkheden.

Hout tegen hout

Misschien bent u het al wel eens tegengekomen in een woonmagazine of op tv: een prachtige muur van houtlook wandtegels tegen een houtlook vloer aan. In 2021 werd dit veel toegepast in de woonkamer. Het oogt rustig en is gegarandeerd een echte eyecatcher voor uw bezoek.

Een eiland van houtlook tegels

U kunt uw woonkamer wat extra dynamiek geven door tegels af te wisselen. Een bekende en populaire manier om dit te doen is om een andere soort tegel in de keuken neer te leggen. Mocht u de ruimte ervoor hebben, dan is het een mogelijkheid om een aantal houtlook tegels op de plek te leggen waar uw eettafel staat. Zo voelt deze plek extra speciaal als u, na een lange dag werken, met uw familie aan tafel zit. Dit idee kan ook andersom worden toegepast. Er kan dus ook een klein eiland van andere tegels worden gemaakt in de basisvloer van houtlook tegels. Denk bijvoorbeeld aan marmerlook tegels.

Wat kosten houtlook tegels

Het schoonmaken van houtlook tegels

Hoe maakt u houtlook tegels schoon? Het schoonmaken van houtlook tegels is gemakkelijk en neemt weinig tijd in beslag. Het onderhoud van uw houtlook tegels gaat een stuk gemakkelijker dan een echte houten vloer. Maak gebruik van kokend water en laat dit afkoelen tot het lauwwarm is. U kunt ook lauw water uit de kraan gebruiken, al bent u er zeker van dat het water schoon is van bacteriën bij gebruik van gekookt water. Doe daarna het reinigingsmiddel in het water. Volg altijd de gebruiksaanwijzing op de fles op. U kunt ook azijn hiervoor gebruiken. Toch raden we een tegelreiniger aan die speciaal gemaakt is voor een keramische vloer! Dit is niet duur en de fles gaat lang mee. Gebruik nooit te heet water. Hierdoor verdampt het water en blijven er zeepresten over. Dweil de vloer en laat het reinigingsmiddel intrekken. Dweil de vloer daarna schoon met water.

Houtlook tegels bestellen

U kunt uw houtlook tegels gemakkelijk online bij ons bestellen. De leverdatum hangt af van de voorraad van de houtlook tegels die we hebben. We raden wel altijd aan om eerst even te komen kijken in onze showroom. Een tegel uitkiezen doet u het beste door hem in het echt te bekijken. U bent van harte welkom aan de Noordmeerstraat 19 te Hoofddorp. Voor al uw vragen zijn we ook telefonisch bereikbaar op 023 561 62 32 of stuurt u een e-mail naar info@tegelsenlaminaat.nl.

Meer informatie
Houtlook tegels bestellen
Houtlook tegels bestellen
Showroom Tegels en Laminaat