Hexagon tegels kopen: 5 tips

Hexagon tegels plaatsen

We hebben inmiddels al veel geschreven en veel mooie voorbeelden van toepassingen van hexagon tegels laten zien. Echter geen tegel is zo veelzijdig te gebruiken en zo breed toepasbaar als de hexagon tegel. Om u te inspireren volgen hier: hexagon tegels kopen: 5 tips. Het lijkt alsof hoe langer de hexagon tegel populair is, hoe meer leuke toepassingen we ermee tegen komen. Deze blog gaat over de moderne toepassing van hexagon tegels en geeft u tips bij hexagon tegels kopen. Hier volgen de 5 tips die wij bij Tegels & Laminaat geven.

Hexagon tegels patroon

1: Hexagon tegels kopen met contrasterende voeg

Bij het kopen van tegels, koopt u meteen voegsel erbij. Immers, na het betegelen moet u niet te lang wachten met voegen. Denk bij het kiezen van de tegels ook al na over de voeg. Bij hexagon tegels is de voeg net zo belangrijk als de tegel. Het is immers de voeg die dat kenmerkende honingraat patroon geeft. De hexagon tegels zijn dan als het ware de opvulling van de voeg. Dit maakt dat een voeg van hexagon tegels best een contrast mag hebben, of in een complementaire kleur aan de tegel mag zijn. Mooie groene hexagon tegels met lichte voeg bijvoorbeeld, of juist witte hexagon tegels kopen met donkere voeg. Beide geven een zeer interessant resultaat.

2. Hexagon tegels goud kopen

Dit jaar lijkt een gouden jaar te worden voor interieurs. En het woord ‘goud’ bedoelen we letterlijk. Van meubels tot tegels, goud mag aanwezig zijn in het interieur. De hexagon tegels goud zult u steeds vaker in woningen of horeca zien. Dit kan goed gecombineerd worden met donkere kleuren in onder andere de keuken of met witte keramische marmerlook tegels in bijvoorbeeld de badkamer. Bij de hexagon tegels goud mag een reliëf in de tegels afgewisseld met vlakke tegels, of verschillende tinten best gecombineerd worden.

Onze hexagon tegels collectie
Hexagon tegels kopen

3. Hele grote of juist hele kleine hexagon tegels kopen

De derde tip in deze blog ‘Hexagon tegels kopen: 5 tips’, gaat over formaat. Want, mozaïek tegels mogen dan even wat minder populair zijn, de hexagon tegel is zo populair dat deze de mozaïek tegel gewoon weer terugbrengt. Maar, wel zeshoekig, want juist dit geeft dat unieke organische en luxe resultaat. Houdt u meer van grote tegels? De tegelfabrikanten maken tegenwoordig ook grote hexagon tegels in bijvoorbeeld 36×41,5 of 30×34 cm of iets kleiner 25×22 cm. Of u nu kleine of grote hexagontegels wilt kopen, er is veel keus in kleur en uitstraling. Daarover gaan de volgende twee tips.

4. Handvorm hexagon tegels of afwijkende patronen

De vorm van hexagon tegels is een combinatie van organisch en geometrisch. Hierdoor het een klassieke of juist hele moderne tegel. Bij een klassieke hexagon tegel is de handvorm of handgevormde tegel een aanrader. Deze vintage tegels zijn oneffen afgewerkt en daarna voorzien van een glanzende laag glazuur. Ze zijn ook in één wand te combineren met de matte hexagon tegels in dezelfde kleur. Ook wanneer u zoekt naar een strakke geometrische hexagon tegel, kunt u een goede combinatie maken. U kunt namelijk hexagon 3D tegels kopen. Deze tegels hebben een geometrisch reliëf en kunt u weer perfect combineren met de vlakke variant. Welke stijl u ook zoekt, er zijn tegels die bij uw wensen aansluiten.

Hexagon mozaiek

5. Hexagon tegels met print

De hexagon tegel straalt historie uit, zeker de hexagon tegels met print. Deze hexagon tegels met patroon hebben een decoratief design in Portugese of Marokkaanse stijl. Een volledige muur of vloer van deze tegels maken kan mooi zijn, maar denk ook eens na over de combinatie van hexagon tegels met een patroon en effen uitvoeringen in eenzelfde kleur. Net als de vierde tip van hexagon tegels kopen, gaat hetzelfde hier ook op.

Hexagon tegels plaatsen

Hexagon tegels plaatsen is door de handige doe-het-zelver te doen. Echter, het moet wel netjes en strak gebeuren, omdat de voeg erg zichtbaar wordt. Een voeg die niet overal even breed is, of een hexagon tegel die er scheef in zit, kan het strakke geometrische patroon in één keer teniet doen. Wanneer u geen ervaring heeft met tegelen, vraag dan een kennis of vakman om u hierbij te helpen. Het leggen van hexagon tegels is gelijk aan normale tegels leggen. U legt altijd het patroon uit om te bepalen hoeveel ruimte u aan alle zijkanten heeft. U vult de ruimte aan de zijkanten met gesneden tegels en zorgt ervoor dat het patroon mooi gecentreerd ligt.

Hexagon vloer en wandtegels combineren

Door zowel op de vloer als op de wand hexagon tegels te plaatsen, kunt u een interessant optisch effect bereiken. Denk aan hexagon tegels die van de vloer doorlopen achter de douche. Of hexagon tegels die op de vloer in de keuken en op een hoek van het kookeiland geplaatst zijn. Door het ontbreken van de horizontale en verticale voeg van normale tegels, ontstaat er een prachtig effect. Combineer dit met hexagon 3D tegels of tegels in verschillende tinten of met en zonder motief, en een creatief effect is snel bereikt.

Hexagon tegels plaatsen

Vloer of wandtegels kopen

Wanneer u vloer en wandtegels wilt combineren, houdt u er dan rekening mee dat vloertegels wel op de wand kunnen, maar andersom niet. Wandtegels zijn zachter en zouden op de vloer sneller kunnen breken of krassen kunnen krijgen. Wandtegels kunt u daarom nooit op de vloer plaatsen. Als u dezelfde hexagon wandtegels op de vloer plaatsen wilt, dan kiest u vloertegels en gebruikt u deze ook voor de wand. Doordat vloertegels harder zijn, zijn deze moeilijker te verwerken en beter met een tegelzaag te zagen dan met een tegelsnijder te snijden.

Hexagon tegels kopen bij Tegels & Laminaat

U weet nu dat hexagon tegels met contrasterende voeg mooi zijn. Dat gouden hexagon tegels een luxe uitstraling geven. Dat juist het formaat bij hexagon tegels van belang is en een ander effect geeft. En tot slot, dat hexagon 3D tegels, prints en kleuren zich goed laten combineren. Door bij Tegels & Laminaat uw hexagon tegels te kopen, profiteert u ervan dat wij in ons assortiment al mooie combinaties gemaakt hebben. Selecteer op kleur of bekijk productfoto’s bij de producten om de tegels in echt gebruik te zien. Wilt u meer voorbeelden ontvangen en direct in contact komen met een specialist? Neemt u dan gerust contact met ons op. Laat weten welke ruimte u wilt betegelen en wij denken graag met u mee.

Meer informatie
Hexagon tegels badkamer
Showroom Tegels en Laminaat