Hexagon tegels kopen: 3 corona trends

Jaren 30 hexagon tegels

Tijdens corona is iedereen meer thuis dan ooit. Dit is een van de redenen waarom mensen zoveel aan hun huis en tuin werken en waardoor trends zo snel ontwikkelen. In dit artikel gaan we in op de corona trends van “home improvement” en bieden we u inspiratie om uw huis mooier te maken. Een van deze trends gaat over hexagon tegels kopen, deze tegels, die u in honingraatpatroon aanbrengt zijn momenteel helemaal hip! Daarnaast gaan we in op een andere reden van de trend van hexagon tegels kopen, een trend die u op nog meer ideeën kan brengen voor uw huis. Lees hieronder dan ook verder over wat u moet weten over hexagon tegels kopen: 3 corona trends.

 

3 Coronatrends in wonen

Door corona zijn veel mensen met een andere blik gaan kijken naar hun woning. Door veel thuis te zijn, zijn mensen de woning nog meer als een plek van geborgenheid en rust gaan zien. Dit in plaats van een landingsplaats tussen evenementen en activiteiten die buiten de deur plaatsvinden. Toen de horeca dicht ging, zijn we ook veel meer ons huis als restaurant, café of uitgaansgelegenheid gaan zien. Binnen de marges van het aantal mensen dat bij u over de vloer mocht komen, werden luxe eet- of cocktail avonden georganiseerd. En bij dit alles hoort een ander en fris interieur. Weg met de praktische inrichting of saaie witte tegels, het is tijd om het restaurant-gevoel in huis te halen! En met een luxe, creatieve en interessante vloer of wandtegel is dit goed te doen. De hexagon tegel is het afgelopen jaar bijzonder populair geworden. Hoe kunt u deze tegel en deze trend goed toepassen in uw huis?

Hexagon tegels kopen corona

1. Hexagon tegels kopen: wat zijn hexagon tegels?

Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels die in een honingraatpatroon geplaatst worden. Hexagon tegels kopen kan in allerlei uitvoeringen, formaten en kleuren. Bij ieder interieur past dus een hexagon tegel. U kunt hexagon tegels in een geglazuurde, glimmende jaren dertig look kopen, met een moderne matte afwerking, met een op de natuur geïnspireerd reliëf of met een specifiek patroon. De tegels lenen zich er ook goed voor in een patroon van verschillende kleuren gelegd te worden. Met de trend in wonen waarin mensen hun woning een luxere, meer horeca-achtige uitstraling willen geven, zijn ook donkere kleuren populair. Denk aan tegels in de kleuren donkergroen of donkerblauw. Ook uitvoeringen van keramische tegels zoals goudkleurig of met een marmerlook ogen prachtig en stralen veel luxe uit. In zowel keuken als badkamer kunt u met hexagon tegels de uitstraling makkelijk verbeteren.

Onze hexagon tegels collectie
Hexagon tegels corona

2. Marmerlook tegels

Zoals we in de vorige alinea al even hebben benoemd, bestaan er hexagon tegels in marmerlook. Deze tegels combineren twee trends. De geometrische trend en die van een natuurlijke look aan uw huis geven met keramische marmerlook tegels. Keramische tegels hebben de afgelopen jaren een ongekende innovatie doorgemaakt, waardoor ze niet meer van echt marmer te onderscheiden zijn. Terwijl de eigenschappen van keramiek behouden blijven: de lange levensduur, het weinige onderhoud en de geschiktheid voor zowel binnen als buiten. Hiermee kunt u met hexagon tegels prachtige effecten bereiken in zowel keuken en badkamer als op het balkon of in de tuin.

Jaren 30 hexagon tegels

3. Jaren dertig

De andere grote trend die we zien, en die tijdens een corona een vlucht genomen heeft, is de jaren dertig trend in wonen. We zullen hier dieper op ingaan en geven u inspiratie voor uw huis.

Deze trend is begonnen toen de jaren dertig woningen mateloos populair werden op de huizenmarkt. Nog steeds zijn jaren dertig woningen bijzonder populair, zeker wanneer originele details bewaard zijn gebleven. Deze details worden tegenwoordig tijdens renovaties van jaren dertig woningen toegevoegd, maar ook in nieuwere woningen aangebracht. Ook deze trend kan een grote grote rol spelen bij het aanbrengen van luxe en een gevoel van geborgenheid in uw woning. We lopen de belangrijkste details bij langs om u inspiratie te geven:

  • Glas in lood, dit is kenmerkend voor jaren dertig woningen.
  • Gebruik van natuursteen en natuursteenlook tegels; tegenwoordig ideaal te doen met keramische tegels met een natuursteenlook, zoals een marmerlook.
  • Visgraatvloer, deze is zowel met PVC vloeren als met keramische tegels te maken, het voordeel ten opzichte van hout is dat zowel PVC als keramiek weinig onderhoud nodig heeft en dat specifiek keramische tegels zeer duurzaam zijn.
  • Geglazuurde tegels; met name waalformaat en hexagon formaat tegels.
  • Zelfs bakelieten stopcontacten en schakelaars kunt u weer nieuw kopen.
  • Terugplaatsen of nieuw aanbrengen van kamer en suite deuren.
  • Paneeldeuren met jaren dertig beslag.

 

Uw interieur is niet langer afhankelijk van uw exterieur

Waarbij lange tijd het interieur van een nieuwbouwwoning er ook als dusdanig uitzag, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Wanneer u door de voordeur van een strak en modern uitziend pand stapt, kunt u een klassiek jaren dertig interieur binnenstappen. Deze trend geeft u veel keuze in hoe u uw interieur wilt vormgeven. In wat voor pand u ook woont, u kunt binnen uw leefomgeving uw interieur vormgeven zoals u wilt. En doordat we door corona veel thuis zitten, is het nu meer dan ooit de moeite waard om te investeren in uw woongenot.

Wat zijn hexagon tegels

Iedere kamer en ieder detail telt

Bij veel mensen is door het thuiswerken een extra kamer of ongebruikte hoek van het huis tot kantoor omgetoverd. Veel mensen willen, nu de kantoren langzaam maar zeker weer open mogen, niet meer alle dagen buiten de deur werken. De thuiswerkplek lijkt een blijver in de Nederlandse samenleving. Door het gebruik van bureaustoelen hebben veel mensen gemerkt dat een houten, laminaat of zelfs PVC vloer beschadigd kan raken. Met keramische tegels heeft u hier veel minder last van. Dit is een reden waardoor keramische tegels in andere ruimtes dan keuken, badkamer en toilet gebruikt worden. Keramische tegels met houtlook op de vloer of de hexagon tegel kopen voor op de wand? Beide keuzes worden tegenwoordig veel gemaakt. Iedere kamer in huis heeft een functie gekregen door corona. En daarbij is ieder detail gaan tellen. Om luxe te creëren in huis, is dat ook nodig.

 

Corona heeft ons anders leren kijken

Corona heeft ons anders laten kijken naar onze directe omgeving en veel mensen hebben ervan geleerd hoe belangrijk deze is. We zijn ons huis, onze tuin of het balkon meer gaan waarderen. We zijn de ruimtes in huis op een creatieve manier gaan inrichten. Soms op een flexibele manier, waar kantoor en woonruimte elkaar ontmoeten. Het ideale interieur is er anders uit komen te zien en mag er ook anders uitzien. Met hexagon tegels kopen en in de woning aanbrengen treedt u buiten de gebaande paden. Hier creëert u niet alleen een gevoel van luxe mee, maar ook een gevoel van creativiteit in uw interieur. Bekijk het assortiment hexagon tegels, keramische tegels van Tegels en Laminaat of neem contact op met onze specialisten voor gericht interieuradvies.

Meer informatie
Hexagon mozaiek corona
Hexagon tegels badkamer
Showroom Tegels en Laminaat