De 4 belangrijkste vloeren trends van 2023

Vloeren trends 2023

Dit zijn dé vloertrends van 2023 – tegels, laminaat en PVC

Vloertrends zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd. In de vroege jaren 2000 was laminaat de koning van vloeren, maar zijn andere opties in populariteit gegroeid. In plaats daarvan kiezen huiseigenaren vaker voor tegel- of PVC-vloeren in hun huisrenovaties. Vloertrends veranderen elk jaar en variëren afhankelijk van de wensen en behoeftes, dus hebben ze samen met onze adviseurs een selectie gemaakt van de belangrijkste vloerentrends van 2023. In deze blog leest u de vloertrends die u dit jaar in de gaten moet houden.

Vloeren trends 2023

1. PVC-vloeren blijven groeien in populariteit in 2023

PVC-vloeren blijven een goede keuze voor mensen die een prachtige en duurzame vloer willen. Vinyl vloeren zijn te verkrijgen in veel verschillende prijsklassen, gemakkelijk schoon te maken en gaan tientallen jaren mee. Vinylvloeren zijn een uitstekende optie voor veel gezinnen. Als u huisdieren of kinderen heeft, zijn PVC-vloeren een goede keuze omdat ze niet snel vuil of vlekken vertonen. Het is ook verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, decors en kleuren, zodat u iets kunt vinden dat perfect bij uw huis past. Wilt u gaan voor een tijdloze vloer met houteffect of juist een tegelvloer nabootsen met PVC-tegels? Het is allemaal mogelijk met PVC.

Het voornaamste voordeel van PVC ten opzichte van laminaat is dat PVC een veel betere weerstand heeft tegen vocht. Elke PVC-vloer in onze collectie is waterafstotend, waar een groot gedeelte ook waterproof is. Dit betekent dat u een PVC-vloer gerust kunt laten leggen in de keuken en badkamer. Vinyl vloeren zijn ook een goede keuze voor mensen met allergieën, omdat het geen vuil of stof absorbeert.

Ook interessant: lees hier de blog over de verschillen tussen PVC en laminaat

2. Hongaarse punt PVC wordt vaker gekozen boven visgraat PVC

We hebben allemaal de opkomst van visgraat PVC meegemaakt en dit blijft één van de meest populaire opties voor vinylen vloeren. Dat is niet raar, want het blijft ook een vloer met klasse. Met een PVC visgraat vloer haalt u de unieke sfeer van oude herenhuizen en kastelen. Een klassieke vloer met een modern tintje. Het is echter niet meer zo uniek als dat het een aantal geleden was.

Wilt u toch een dynamische vloer die echt uniek is? Dan adviseren we u om te kijken naar Hongaarse punt PVC, ook wel chevron PVC genoemd. Waar visgraat planken als een puzzel in elkaar vallen, worden bij chevron vloeren de punten haaks op elkaar geplaatst. Het resultaat is een vloer met karakter en souplesse. Perfect voor all-over vloeren met houteffect. Hongaarse punt is een geweldige manier om elegante grenzen in lineaire strepen te bouwen, zonder toevlucht te nemen tot typische contrastrijke kleurveranderingen of materiaalwisselingen. Wij weten zeker dat er veel complimenten zullen volgen bij het kiezen van een PVC-vloer met Hongaarse punt.

3. Keramische tegelvloeren zullen nooit verdwijnen

Keramische vloertegels zijn gemaakt van klei, gebakken op zeer hoge temperaturen waardoor ze duurzaam en kleurvast zijn. Ze kunnen probleemloos over vloerverwarmingen (stralingswarmte) worden gelegd en zal u er tientallen jaren plezier van hebben. Dit zijn bij lange na niet de enige voordelen van vloertegels in 2023. Tegels bieden een elegante look en feel, met een scala aan kleuren, afwerkingen en patronen die kunnen worden gebruikt om unieke ontwerpen te creëren. Keramische tegels zijn ook gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor drukke huiseigenaren die geen tijd hebben voor uitgebreide schoonmaak- of onderhoudstaken.

Terugkomend op de grote hoeveelheid aan opties in afwerking, willen we een paar tegellooks in het speciaal uitlichten. We beginnen dan met de meest populaire optie bij het bekleden van de gehele vloer van uw woning: keramisch parket. De naam zegt het al: een houten parketvloer, maar dan keramisch. Dit betekent dat u de look en feel van een prachtige parketvloer kunt nabootsen, zonder de onderhoudsgevoeligheid van de vloer. Houtlook tegels zijn verder onder te verdelen in de verschillende decors. Denk hierbij aan visgraat houtlook tegels en keramisch parket met Hongaarse punt. Een one-stop vloer, want de klasse zal blijven behouden, zelfs na tientallen jaren.

Wilt u toch liever iets anders dan een ‘standaard’ houten vloer? Ook dan zijn keramische tegels een optie wat u zeker moet overwegen. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een stoere en tijdloze vloer met onze betonlook tegels. Het resultaat is het effect van een betonnen gietvloer, maar dan met de voordelen van keramische tegels. U kunt vloertegels ook gebruiken voor uw wanden, wat interessant is voor het inrichten van uw keukenwand en badkamer.

Actie
Actie
All-In Deals
54,95105,50per m²

4. Laminaatvloeren blijven een optie om te overwegen

Laminaatvloeren zijn een geweldige optie voor huiseigenaren die de uitstraling van hardhouten vloeren willen, maar niet het hoge prijskaartje willen betalen. Ze zijn beschikbaar in een verscheidenheid van stijlen en kleuren. Laminaatvloeren komen ook in veel verschillende afwerkingen, dus of u liever een matte of glanzende afwerking wilt, het is allemaal mogelijk.

Een laminaatvloer is ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. De belangrijkste trend in vloeren voor 2023 is de groene beweging. Dit betekent dat mensen op zoek zijn naar een gevoel van luxe en comfort, maar tegelijkertijd ook bezorgd zijn over hun ecologische voetafdruk. Laminaat kan worden gebruikt in (bijna) elke kamer van het huis, inclusief keukens, woonkamers en slaapkamers. Laminaatvloeren zijn er in veel verschillende afwerkingen en decors die passen bij elke decoratiestijl die u wilt bereiken.

We nodigen u graag uit in onze showroom in Hoofddorp

Als experts in vloeren brengen delen we graag als onze kennis en expertise met u. Met jarenlange ervaring en een schat aan kennis staan onze vloerspecialisten klaar om u deskundig advies te geven. In onze showroom kunt u de mooiste vloeren bekijken in het echt een geheel vrijblijvende offerte laten opstellen door onze adviseurs. We kunnen niet wachten om u te verwelkomen in onze vloerenshowroom in Hoofddorp.

PVC vloeren trends 2023
Showroom Tegels en Laminaat