De 10 voordelen van houtlook tegels en keramisch parket

Een nieuwe vloer in uw woning of bedrijfsruimte is een grote investering. Als u een houten vloer beoogd zonder al het bijkomende gedoe, adviseren wij om te gaan voor een keramische houtlook vloer. Tot een aantal jaren geleden was de keramische “imitatie” van hout van slechte kwaliteit. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een keramische parketvloer te onderscheiden van een natuurlijk houten vloer.

Maar als ze zo op elkaar lijken, waarom zou u dan moeten kiezen voor de keramische vloertegels houtlook in plaats van het echte? Wat zijn de voordelen van keramiek in tegenstelling tot natuurlijk hout? Sommige voordelen zijn vrij duidelijk, terwijl anderen minder duidelijk maar toch uiterst belangrijk zijn: laten we de tien voordelen één voor één bespreken.

#01

Duurzaamheid: bestand tegen tijd

Keramische tegels zijn een van de meest duurzame materialen voor vloeren en wanden op de markt. Zolang het correct wordt aangelegd en onderhouden, zullen de tegels er tientallen jaren goed uitzien. Het wordt niet helderder of donkerder en het verliest zijn kleur of afwerking niet T ot dat de tegels toe zijn aan vervanging, is de kans aanzienlijk groot dat u al weer toe bent aan een nieuwe vloer en/of wand.

Bezoek onze showroom om onze collectie houtlook tegels te bekijken

#02

Keramiek is waterdicht

Keramische tegels zijn een van de meest duurzame materialen voor vloeren en wanden op de markt. Zolang het correct wordt aangelegd en onderhouden, zullen de tegels er tientallen jaren goed uitzien. Het wordt niet helderder of donkerder en het verliest zijn kleur of afwerking niet T ot dat de tegels toe zijn aan vervanging, is de kans aanzienlijk groot dat u al weer toe bent aan een nieuwe vloer en/of wand.

#03

Hoge weerstand: bestand tegen slijtage en krassen

Keramische houtlook tegels zijn één van de meest slijtvaste materialen onder de verschillende vloer- en wandbedekkingen. Dit is in tegenstelling tot natuurlijk hout, wat een delicaat materiaal dat makkelijker beschadigt kan raken als gevolg van de vele voetstappen en het verschuiven of laten valen van objecten. Dit gegeven is enorm belangrijk, omdat keramisch parket zelfs in openbare en commerciële ruimtes met veel bezoekers gebruikt kunnen worden.

Bekijk gelijk onze collectie houtlook tegels!

#04

Vlekvrij: bestand tegen vlekken

Houten tegels hebben een lage porositeit, waardoor het bestand is tegen aanvallen van bijna alle soorten chemicaliën. De tegels hebben het label C2: het hoogste niveau van chemische weerstand volgens Upec-normen.

Ongeacht de kleur, soort of serie van de houtlook tegels, de vlekken blijven alleen op het oppervlak van de tegel, zelfs nadat het volledig is opgedroogd. Zo kunnen de vlekken gemakkelijk worden verwijderd.

#05

Bring on the flames: de tegels zijn hittebestendig

Keramisch hout is perfect bestand tegen vlammen. Het oppervlak is onbrandbaar en er is geen risico op verdonkering van het oppervlak door het contact met hete voorwerpen zoals sigarettenpeuken. Er komen ook geen gassen of giftige stoffen vrij na blootstelling aan vlammen.

#06

Onderhoud? Welk onderhoud?

Een houtlook vloer heeft geen vernis, was of olie nodig. Zo hoeft er ook niet na een aantal jaar te gepolijst te worden. Dit bespaard u naast de geld en geld, ook in chemische stoffen die vrij komen bij het onderhouden van een natuurlijk houten vloer.

Visgraat houtlook tegels? Ook die hebben wij!

#07

Unieke planken voor een unieke vloer

Wij horen u al denken: zal mijn vloer of wand er wel echt uitzien als ik ga voor tegels? Zeer zeker! Dankij de huidige productietechnologie hebben tegels met houtlook dezelfde veelzijdigheid als echt hout. Zo zijn er per serie verschillende houtprints, waardoor de planken één voor één uniek ogen en er geen herhalingen te zien zijn. Hetzelfde geldt voor bepaalde series, waar er naast verschillen in prints ook verschillen in tinten zijn.

#08

Vriendelijk voor de bomen, bewust van het milieu

Voor de productie van de tegels zijn er geen bomen gekapt. Alhoewel, dit is niet 100% waar, want de tegels worden geïnspireerd door echte houten planken. Dit is relatief gezien minimaal, ten opzichte van een geheel houten vloer.

#09

Vloerverwarming? Yes please.

Eén van de belangrijkste voordelen: keramische tegels zijn geschikt voor vloerverwarming. Keramiek is het meest geschikte materiaal op een verwarmde vloer. Keramiek is namelijk een kei in het geleiden van de warmte en staat gelijk aan geweldige prestaties.

#10

Huisdier- en allergievriendelijk

Een keramische parketvloer is perfect als u allergieën of huisdieren heeft. Door de krasbestendigheid van de houtlook tegels hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw hond of kat uw vloer verpest. Keramische tegels trekken ook minder stoffen en huidschilfers aan, wat betekent dat het het hele jaar door gemakkelijker wordt indien u bepaalde allergieën heeft.