Betonlook tegels 100×100: waarvoor te gebruiken?

Betonlook tegels 100x100

Met de moderne productietechnieken zijn keramische betonlook tegels mooier dan ooit. U wilt ze gewoon ergens plaatsen. In deze blog krijgt u antwoord op en inspiratie voor: betonlook tegels 100×100: waarvoor te gebruiken? Want de mogelijkheden zijn eindeloos, maar dan heeft u wel wat inspiratie nodig. Wij van Tegels & Laminaat leveren betonlook tegels voor tal van projecten. Lees verder voor tips of bekijk hier projecten met betonlook tegels en combinaties van betonlook tegels en andere tegels. Ook over dit laatste onderwerp, leest u in deze blog meer. Want, hoe zijn betonlook tegels mooi te combineren?

100x100 Betonlook tegels woonkamer

Vloertegels 1×1 meter

Betonlook tegels 100×100 vallen onder de vloertegels 1×1 meter. Dit zijn dus hele grote tegels die, wanneer gecombineerd met een voeg in een vergelijkbare kleur, als één grote betonvloer ogen. De voeg is hierbij nog belangrijker dan voor andere tegels, aangezien het een bewuste keuze is om de tegels juist wel op te laten vallen of de vloer als één geheel te laten lijken. Vloertegels 1×1 meter zijn het beste te plaatsen in ruimtes vanaf ongeveer 6 meter breed. Waarom dit zo is, leest u in de volgende alinea.

Tegels 100×100 of toch liever iets kleiner

Voor we inspiratie geven is het belangrijk om het praktische antwoord te geven op “betonlook tegels 100×100: waarvoor te gebruiken?” Want, niet iedere ruimte is geschikt voor het plaatsen van grote tegels. Wanneer u een hal, toilet, kleine badkamer of doucheruimte wilt betegelen, kan een kleinere tegel mooier zijn. Dit zit zo; de muren van een pand lopen vrijwel nooit parallel waardoor u dit met een gesneden tegel opvangt. Daarnaast legt u de voeg of een hele tegel in het midden. Bij een hal of toilet van 2 meter breed, passen in theorie 2 tegels 100×100 cm naast elkaar, maar in praktijk loopt de muur iets scheef en zou u een kier overhouden aan de randen. Beter is dan een iets kleinere tegel kopen, zoals betonlook tegels 60×60 bestellen. U heeft dan 3 hele tegels per rij en 10 centimeter aan beide zijdes om afwijkingen in de muren op te vangen.

Bekijk onze betonlook collectie
Betonlook tegels badkamer 100x100

Keramische tegels 100×100: waarvoor te gebruiken?

Keramische tegels 100×100 met betonlook komen prachtig uit in grotere ruimtes. Denk aan een woonkamer, keuken of ruime badkamer. Doordat keramische tegels goed met vloerverwarming te combineren zijn, zijn ze tegenwoordig ook een goede keuze voor de woonkamer. Wanneer u bezorgd bent of de betonlook tegels 100×100 niet een te kille uitstraling geven, kunt u kiezen uit warme tinten. Er zijn veel meer kleuren betonlook tegels dan alleen de kleuren antraciet of grijs. Ook combineren de betonlook tegels perfect met een tapijt of vloerkleed.

Betonlook tegels 100×100 in de badkamer

In ruime badkamers komen betonlook tegels 100×100 erg mooi uit. Ook de betonlook vloertegels door laten lopen op de wand of ombouw van het bad geeft een mooi effect. Combineer ze met effen witte tegels, beige tegels of houtlook tegels om een goede combinatie te maken. Grote tegels in de doucheruimte leggen is mogelijk als u een drain hebt of tegelgoot. Heeft u een doucheputje? Dan zijn betonlook tegels 100×100 in de douche minder geschikt. De tegel zou namelijk gesneden moeten worden om deze aflopend te leggen zodat water in het doucheputje loopt. U kunt echter dezelfde stijl betonlook tegels in een kleiner formaat kopen voor het gebruik op de douchevloer. Overigens, wilt u de muren van de badkamer in betonlook betegelen? Bekijk dan ook de enorm grote betonlook slabs, deze hebben de hoogte van een muur en kunt u zonder horizontale voegen plaatsen.

Betonlook tegels combineren

Tegels 100×100 binnen en buiten doorleggen

Betonlook tegels zijn er zowel voor binnen als voor buiten. Ook wanneer u buiten echte betontegels legt, kan het effect van een vloer van betonlook tegels die naar buiten toe doorloopt heel mooi zijn. Denk bij appartementen of bovenwoningen aan de woonkamer met aangrenzend balkon, of bij woningen met openslaande tuindeuren aangrenzend het terras betegelen. Niet alle keramische tegels zijn overigens geschikt voor binnen en buiten gebruik. Informeer hiernaar of zoek bijpassende tegels voor buiten.

Betonlook tegels combineren

Betonlook tegels 100×100: waarvoor te gebruiken? U weet nu dat u ze prachtig in grotere ruimtes kunt gebruiken. Zowel in de woonkamer als in andere ruimtes in het huis komen ze goed tot hun recht. Ze zijn tijdloos en goed te combineren met meubels en andere soorten tegels. Echter, met welke tegels kunt u betonlook tegels mooi combineren? Allereerst heeft een betonlook tegel een goede combinatie tussen een natuurlijke en stoere, industriële uitstraling. Hierdoor kunt u met uw interieur, andere keuzes voor vloeren of tegels alle kanten op. Betonlook tegels combineren goed met alle andere soorten steen en natuurlijke materialen. Denk aan een vloer in de keuken van betonlook tegels 100×100 die doorlopen in houtlook tegels of een echte houten vloer in de woonkamer. Daarnaast doen betonlook tegels het goed met een bijpassende of neutrale effen tegel.

Betonlook tegels 100x100

Een design maken voor uw interieur

Interieurontwerpers werken altijd een interieur uit voor ze aan de slag gaan. U kunt zelf tekenen of met 3D software uw interieur gaan ontwerpen. Zoek op 3D interieur app of software om apps te vinden die u prettig vindt werken. Wanneer u niet zo van het werken op de computer of tablet bent, kunt u bij Tegels & Laminaat ook een sample tegel bestellen, u kunt dan direct bekijken of de tegels mooi in uw interieur zullen staan. Ook een bezoek aan ons showroom behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel is dan dat u, met begeleiding van een productspecialist, direct alle tegels kunt bekijken.

Betonlook tegels 100×100 met bestaande tegels combineren

Het kan zijn dat u slechts een kleine renovatie wenst uit te voeren. Misschien zijn uw bestaande wandtegels nog mooi en wilt u alleen de vloer vervangen. Of heeft u een hangend toilet geplaatst en zoekt u mooie tegels om de achterwand mee te betegelen. Juist voor deze renovaties is een betonlook tegel zeer geschikt. De tegels zijn modern, maar tegelijk tijdloos. Hierdoor kunt u ze zelfs met een ouderwets tegeltje perfect combineren. Kies een tint betonlook die bij de huidige tegels past. U ziet het, met betonlook tegels kunt u alle kanten op en is een mooi resultaat bijna gegarandeerd. Bekijk ons assortiment betonlook tegels online of neem gerust eens contact op met onze specialisten om uw wensen te bespreken.

Meer informatie
Betonlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat