Badkamer tegels kiezen: dé checklist

Badkamertegels kiezen

Een grote of kleine tegel? Warm en knus of industrieel en strak? Ook voor het kiezen van een vloer voor je badkamer geldt: jouw smaak is bepalend. Daarnaast moet een badkamervloer natuurlijk goed tegen water kunnen en niet te glad worden van een beetje water. Hulp nodig bij het kiezen van badkamertegels? Tegels en Laminaat heeft een handige checklist voor je opgesteld, zodat je altijd zeker weten de perfecte vloer kiest.

#01

Grote of kleine tegels?

Heb jij het geluk dat je over een balzaal van een badkamer beschikt? Dan zijn grote tegels een uitstekende keus. Door een tegel van een stevig formaat in je grote badkamer te leggen, accentueer je de verticale en horizontale lijnen van de ruimte, waardoor de badkamer rustiger aanvoelt. Voor een kleine badkamer geldt meestal het tegenovergestelde: benadruk de (kortere) lijnen niet extra met grote tegels of uitgesproken voegen. Je kunt in dit geval juist beter kiezen voor tegels die nauw op elkaar aansluiten. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

#02

Donkere tegels, lichte tegels of een patroon?

Regelmatig wordt het advies gegeven om in een kleine ruimte te kiezen voor lichte tegels, terwijl in een ruimere badkamer donkere tegels het zouden beter doen. Bij Tegels en Laminaat zullen we je deze algemene vuistregel natuurlijk vertellen, maar vinden we niet dat dit altijd opgaat. Zo kan het juist heel leuk staan om een kleine ruimte nog warmer en knusser te maken met een mooie donkere vloer. Als je kiest voor een tegel met een patroon, houd er dan rekening mee dat dit in een grote ruimte erg massaal overkomt.

#03

Materiaal van je badkamervloer

Hoewel een marmeren badkamervloer natuurlijk prachtig is, kunnen we ons goed voorstellen dat je op zoekt bent naar een goedkopere optie. Keramische tegels zijn dan een uitstekend alternatief. Niet alleen liggen de prijzen van dit materiaal lager, het is ook nog waterdicht én verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badkamertegel met metallook of houtlook tegels voor in de badkamer?

#04

De structuur van de tegel

Een natte of vochtige vloer: in de badkamer ontkom je er niet aan. Door bij het kiezen van de badkamervloer rekening te houden met de structuur van de tegel, weet je zeker dat je zelfs op een natte vloer niet uitglijdt. Kies daarom in de badkamer voor een tegel met een hoge antislipwaarde. De antislipwaarde van tegels wordt aangegeven met een zogenaamde R-waarde. Een R-waarde van 8 is redelijk vlak, terwijl een R-waarde van 11 erg grof is.

#05

Onderhoud van de badkamervloer

Over het algemeen heeft een vloer van een natuurlijk materiaal meer onderhoud nodig dan een badkamervloer van keramiek. Zo kunnen er in vloeren van marmer kringen ontstaan en zul je een houten vloer in de badkamer om de paar jaar moeten schuren en lakken. Ben je op zoek naar een vloer die vrijwel geen onderhoud nodig heeft? Dan raden we je wederom aan om te kiezen voor een vloer van keramiek. In dit sterke en dichte materiaal ontstaan geen krassen of vlekken en af en toe reinigen met een natte doek is alles wat de vloer nodig heeft.

Laat je inspireren

Tegels en Laminaat plaatst jaarlijks vele honderden badkamervloeren en -wanden. Zo plaatsten onze tegelzetters onlangs prachtige, grote vloer- en wandtegels bij iemand thuis (zie afbeelding). Alvast online wegdromen van de mogelijkheden? Bekijk de inspiratiepagina!

Inspiratie opdoen

Contact opnemen met Tegels en Laminaat

Hulp nodig bij het kiezen van je toekomstige badkamervloer? We helpen je graag met het maken van de perfecte keuze! Bezoek onze showroom in Hoofddorp voor vakkundig en vrijblijvend advies.

Neem contact met ons te bellen op 023 561 62 32 of stuur een mail naar info@tegelsenlaminaat.nl.

Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat