5 redenen waarom u houtlook tegels moet overwegen

Houtlook tegels keramisch parket

De ontwikkeling rond de ontwikkelingen van vloerbedekkingen stopt nooit. Alleen al in de afgelopen decennia hebben we een stortvloed aan nieuwe tegels, patronen, afwerkingen, maten en vormen gezien. Zo hebben we ook kennis mogen maken met het fenomeen keramisch parket. Met de opmars van de ontwikkeling van houtlook tegels, is het een optie geworden wat u zeker moet overwegen wanneer u hout wilt verwerken in uw woning. Het mooie is dat het met tegels met houtlook ook mogelijk is in de badkamer. In deze blog leggen we u uit wat houtlook tegels zo goed maken en waarom wij er groot fan van zijn.

Houtlook tegels keramisch parket

Wat is een houtlook tegel precies?

Om u een beter beeld te kunnen geven van alle voordelen die we gaan bespreken, willen we eerst beginnen met de definitie van houtlook tegels. Dit fenomeen staat ook wel bekend als keramisch parket. Tegels met houtlook is een nieuwe trend die steeds vaker wordt toegepast in woningen. Het zijn keramische tegels die die komen in formaten van hardhout en zelfs deze formaten uitstijgen. De tegels zijn voorzien van super realistische hout printen en hebben zelfs structuren, waar de nerven en het oppervlak te zien en voelen zijn.

Dit betekent dat houtlook tegels ook alle voordelen van keramische tegels hebben. Zo zijn deze tegels te combineren met vloerverwarming, bestand tegen extreme weersomstandigheden, enorm duurzaam en makkelijk in onderhoud en biedt dezelfde klasse als een parketvloer. Zo bent u vriendelijk voor het milieu, maar ook zeker voor uw portemonnee.

1. Tegels met houtlook zijn toepasbaar in elke ruimte

Met verschillende vloerbedekkingen zijn er verschillende factoren wat u tegen kunt houden bij het verwerken in verschillende ruimtes. Zo kunnen bepaalde vloerbedekkingen niet tegen vocht of zijn ze geen beste vrienden met extreme kou of hitte. Het mooie van tegels in houtlook is dat het in elke ruimte van uw woning geplaatst kan worden.

De niet-poreuze en vochtwerende aard van keramiek maakt het een ideale oplossing voor het bekleden van uw gehele woning. Of u nu wilt gaan voor houtlook tegels keuken en niet uw hart wilt vasthouden bij het laten vallen van een glas melk, of uw badkamer wilt omtoveren naar een spa, met keramisch parket is het mogelijk. De tegels zullen hun oorspronkelijke staat tientallen jaren behouden en niet verkleuren of hun structuur verliezen. Ook maken wandtegels houtlook het mogelijk om uw wanden te bekleden met prachtige houten elementen. Een badkamer met houtlook tegels ziet er dus niet alleen geweldig uit, maar maakt uw leven ook een stuk makkelijker.

 

2. Ongeëvenaarde duurzaamheid

Bij het kiezen van een nieuwe vloer of badkamer is de duurzaamheid een enorm belangrijke factor. Naast dat u wilt dat uw vloer er prachtig uitziet, wilt u ook dat deze lang meegaat met zo min mogelijk onderhoud. Dan heeft u met houtlook tegels woonkamer een winnaar in handen.

Keramische tegels staan namelijk bekend om de hoge duurzaamheid en lange levensduur. Waar u een parketvloer om de zoveel jaar moet schuren en behandelen, heeft keramisch parket al genoeg aan een stofzuiger en dweil. Wanneer we het gaan vergelijken met laminaat, blinkt houtlook tegels uit in de weerstand tegen slijtage. Wanneer laminaat te maken krijgt met veel verkeer, zal het inzakken en beginnen te kraken. Houtlook tegels daarentegen behoudt de vorm, omdat we hier ten slotte te maken hebben met een massieve tegel die direct op de vloer wordt verlijmd. Dit maken houtlook tegels dus ook perfect geschikt voor commerciële ruimtes en kunt u houtlook tegels buiten ook gebruiken.

3. Weerstand tegen krassen en vlekken

Naast dat houtlook tegels enorm lang meegaan, heeft het ook de eigenschap dat ze weerstand bieden tegen krassen en vlekken. Waar natuurlijkste houten vloeren en laminaat gevoelig zijn voor water- en krasschade, zult u deze problemen niet ondervinden bij houtlook tegels woonkamer. De slijtvaste afwerking zorgt bij minimale onderhoud ervoor dat de oorspronkelijke staat van keramisch parket tientallen jaren wordt behouden.

We hebben de weerstand tegen vocht al aan u uitgelegd, maar een ander bijkomend probleem bij blootstelling aan vocht is het ontstaan van vlekken. Houtlook tegels badkamer heeft dit probleem niet. Het afnemen van het vocht is genoeg en zult u nooit last hebben van vervelende vlekken en smeren. Zo kunt u met een gerust hart uw gehele woning voorzien van houtlook tegels, inclusief de badkamer, keuken en douche.

 

4. Vloerverwarming? Helemaal geen probleem

Het mooie aan keramiek is dat het een ster is in het geleiden van warmte. Dus als u wilt gaan voor houtlook tegels over een verwarmde vloer, bent u verzekerd van een geweldige verdeling van de warmte. Zo zijn houtlook tegels vloerverwarming geschikt en één van de beste keuzes wanneer het hierop aankomt.

Dit is ook mogelijk in alle verschillende legpatronen als visgraat en Hongaarse punt. Houtlook tegels visgraat hebben exact dezelfde voordelen van traditionele houtlook tegels, maar hebben doorgaans een kleiner formaat. De tegels worden haaks door elkaar gewoven, waardoor de visgraatpatroon naar voren komt. Bij Houtlook tegels Hongaarse punt ligt dit wat anders, omdat de tegels schuin zijn afgesneden in een chevronvorm. De installatie van deze vloeren raden wij aan te laten door een vakkundige tegelzetter, aangezien een fout snel gemaakt en heel moeilijk te herstellen is. Bij ons is het daarom altijd mogelijk om houtlook tegels inclusief leggen af te nemen.

5. Te verkrijgen in alle formaten, houtsoorten en -afwerkingen

Het mooie aan de ontwikkeling rond houtlook tegels is dat het aanbod zodanig is vergoot, dat u niet wordt beperkt in de soorten en kleuren. Of u nu wilt gaan voor houtlook tegels licht eiken of u toch denkt aan houtlook tegels whitewash, deze tegels bestaan en kunnen wij leveren.

Ook komen deze tegels in een breed scala aan formaten. Van houtlook tegels 120×20 tot grote formaten als 200×26. Houtlook tegels zijn zelfs te verkrijgen in vierkante formaten als 60×60 en 80×80. U bent dus volledig vrij om uw visie tot leven te laten komen. Het mooie aan houttinten is dat het makkelijk te combineren is met andere grondstoffen. Wat denkt u bijvoorbeeld van houtlook badkamertegels gecombineerd met betonlook tegels?

 

Wij zijn de houtlook tegels expert

In de afgelopen jaren hebben we vele klanten voorzien van een houtlook tegelvloer. Daarom nodigen we u van harte uit in onze tegelshowroom in Hoofddorp. Hier kunt u onze collectie aan houtlook tegels zien en voelen. Onze adviseurs ondersteunen u graag in uw proces en kunnen een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Ook kunt u uw houtlook tegels combineren met professioneel tegelzetwerk, waar wij het gehele proces uit handen nemen. Zien we u snel?

Bezoek onze showroom Bekijk onze collectie
Houtlook tegels bestellen
Showroom Tegels en Laminaat