5 populaire badkamerstijlen met tegels

Badkamerstijlen tegels

Of u nu gaat beginnen aan een badkamerrenovatie of eigenaar bent geworden van een nieuwe woning. Weten welke badkamerstijl het beste bij uw wensen past is een perfect startpunt om te beginnen aan dit avontuur. Keramische tegels komen in alle soorten en maten, met allemaal eigen nuances en karakteristieken. Door de grote hoeveelheid aan opties kan het overweldigend zijn om al deze opties voorgeschoteld te krijgen. In deze blog behandelen we de 5 populaire badkamerstijlen, inclusief de tegels die hierbij passen.

Wij zijn Tegels en Laminaat, een specialist in alle soorten vloer- en wandbedekking. Van tegels, laminaat tot PVC, onze adviseurs staan klaar in onze tegelshowroom in Hoofddorp u van dienst te zijn.

Badkamerstijlen tegels

De moderne badkamer: strak en functioneel design met lichte tegels

We beginnen deze blog met één van de meest populaire en veelzijdige badkamerstijlen: modern. Moderne badkamers zijn strak en gestroomlijnd, met een sterke nadruk op horizontale lijnen. De basis van een moderne badkamer is het gevoel te creëren dat de badkamer ademt. Dit kunt u bereiken door te gaan voor lichte en grote tegels.

Monochrome kleuren als wit, grijs en zwart geeft de vrijheid om uw badkamer verder te accentueren met een vleugje kleur. Hiervoor zijn tijdloze tegels de meest veilige opties. Als u toch wat meer karakter wilt laten terugkomen, zijn marmerlook tegels ook een optie. Hier geldt: hoe groter de tegel, hoe ruimtelijker de badkamer overkomt. Zo zijn er tegelslabs die hoogtes hebben boven de 2 meter. Zo kunt u de illusie creëren dat uw vloer en/of wand bestaat uit een massief stuk marmer. Deze tegels kunnen gecombineerd worden met een accentwand, waar u bijvoorbeeld kunt kiezen voor hexagon tegels of mozaïektegels. Dit breekt het statische in de badkamer en zorgt zo voor meer karakter.

Passende tegelafwerkingen bij de moderne badkamer

De industriële badkamer: stoer en robuust met karaktervolle tegels

Begonnen in fabrieken en zo de weg gevonden naar het inrichten van uw woning. Een badkamer met industriële tegels zijn te herkennen aan het gebruik van grondstoffen. Denk hierbij aan beton, staal en bakstenen. Dit is eenvoudig te bereiken met de juiste tegels.

Zo kunt u gaan voor betonlook tegels, waarmee u massief ogende vloeren en wanden kunt creëren. Of kunt u dit combineren met metallook tegels. Dit zijn tegels met een geoxideerd effect en worden om deze reden ook wel roestlook tegels genoemd. Het zou ook een optie kunnen zijn een wand te voorzien van metro tegels, om zo een ondergronds effect te geven aan uw badkamer. Ook is het mogelijk om te gaan voor terrazzo tegels. Deze tegels worden ook wel granito tegels genoemd en hebben de look van een gietvloer met kleine stenen erin verwerkt. Deze tegels, gecombineerd met elkaar en stalen elementen, grote schuifdeuren en de juiste sanitair, kunnen u de perfecte industriële badkamer geven.

Passende tegelafwerkingen bij de industriële badkamer

De traditionele badkamer: tijdloos, comfortabel en verfijnd

Traditionele badkamers zijn te herkennen aan hoogwaardige materialen en glanzende oppervlakken. In tegelstelling tot de minimalistische moderne kamer, geeft de traditionele badkamer de voorkeur aan een gezonde hoeveelheid decoratieve elementen en klassieke details. Deze elegantie is makkelijk te bereiken met marmer. Hoewel marmer zeer kostbaar en poreus is, is er binnen de tegelwereld een fantastisch alternatief: marmerlook tegels. Deze keramische marmer tegels hebben alle voordelen van keramische tegels, met de elegantie van marmer. U kunt deze tegels combineren met hoogglans handvorm tegels of Portugese tegels, om zo meer dynamiek toe te voegen aan uw wanden. Door te kiezen van klassieke badmeubels en sanitair kunt u de perfecte traditionele badkamer creëren die comfortabel en uitnodigend is.

Passende tegelafwerkingen bij de traditionele badkamer

De Japanse badkamer: alle elementen in harmonie

Een badkamer met een Aziatische stijl is te herkennen aan het gebruik van natuurlijke elementen als hout en steen. Deze badkamer straalt ruimte, rust en luxe uit. Een badkamer wat leeft en dat maakt het een te overwegen optie. Snakt u naar het gevoel van een spa? Dan is een badkamer in Japanse stijl wellicht wat voor u.

Dit kunt u bereiken door te beginnen met houten elementen. Wij weten ook dat hout en vocht niet de beste vrienden zijn, maar gelukkig is daar het perfecte alternatief voor: houtlook tegels. Deze tegels worden ook wel keramisch parket genoemd en zijn keramische tegels met de uitstraling van hout. De technieken zijn zo ver gevorderd dat het met het blote oog nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Zoals u wellicht weet zijn keramische tegels perfect bestand tegen vocht en zijn makkelijk te onderhouden. Ook gaat het perfect samen met vloerverwarming. Deze tegels zijn er te leggen in verschillende patronen als visgraat of Hongaarse punt. Door houten tegels te combineren met grijze betonlook tegels, heeft u de perfecte basis van een badkamer Japanse stijl. Dit kunt u afmaken met minimalistisch en modern sanitair en groene elementen als kunstgras en kunstplanten.

Passende tegelafwerkingen bij de Japanse badkamer

De Mediterrane badkamer: elegant natuurlijk

Mediterrane badkamers maken ook gebruik van natuurlijke materialen als hout, baksteen en natuursteen. Denk hierbij aan marmeren wanden, een vloer met natuursteenlook tegels en accentwanden met handvorm tegels. De Mediterrane badkamer houdt van warme tinten als beige en bruin. Natuursteenlook tegels zijn perfect om de basis te leggen van uw vloer. Deze tegels gaan perfect gepaard met elke andere soort tegel. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een wand met marmerlook tegels en een accentwand met handvorm tegels. Deze tegels worden ook wel Marokkaanse tegels genoemd en dus perfect geschikt voor een badkamer met Mediterrane look. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar onze Arabesque tegels. Deze handvorm tegels hebben een unieke vorm welke perfect past bij een Mediterrane badkamer. Deze tegels kunt u afmaken met klassieke meubels, uniek gevormde spiegels en gepolijste materialen als gehamerd koper.

Passende tegelafwerkingen bij de mediterrane badkamer

Onze adviseurs helpen u graag

Tegels moet u zien en voelen, daar geloven wij heilig in. Daarom nodigen wij u graag uit om onze tegelshowroom in Hoofddorp te bezoeken. Naast onze tegels, hebben we unieke inspiratieruimtes geselecteerd welke u kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte tegels.  Onze adviseurs helpen u graag bij al uw vragen en behoeftes. U bent verzekerd van een persoonlijke aanpak, waar wij altijd gaan voor de beste service. Heeft u een dringende vraag? Neem dan gerust alvast contact met ons op. We helpen u graag.

Meer informatie
Marmerlook tegels showroom
Showroom Tegels en Laminaat